A homoerotikus exhibicionizmus házigazdája történelmi katolikus templomot akar vásárolni Chicagóban

CHICAGO (LifeSiteNews) – Egy olyan luxus rendezvényhelyszín tulajdonosa, amely rendszeresen adott otthont kéjes előadásoknak, köztük egy szimulált homoerotikus orgiának és obszcén, perverz zenei videóknak, arra készül, hogy megvásárolja a szeretett, történelmi Szent Adalbert katolikus templomot Chicagóban.

Dan Davidson, aki a szórakozóhelyek digitális képvetítésére specializálódott, január 17-én a LifeSiteNews-nak a Szent Adalbert-tel kapcsolatban elmondta: “Megerősíthetem, hogy nemrég mérnököket bíztak meg az ingatlan vizsgálatának megkezdésével”, hozzátéve, hogy ez “az egyik lépés a sok közül … annak megállapítására, hogy ez megfelelő-e számunkra és a közösség számára“.

Körülbelül egy héttel korábban megerősítette a LifeSiteNewsnak, hogy szándékában áll megvásárolni a templomot, miután nyilvánosságra került, hogy az ANEW LLC-jének szándéknyilatkozata (LOI) van a Szent Adalbert megvásárlására.

Nemrégiben derült ki, hogy amellett, hogy alapvetően pornográf zenei videoklipek forgatásának adott otthont – ami ma már sok hírességnél szokásos -, Davidson Miamiban található zászlóshajója, (Figyelem: grafikus tartalom) a The Temple House, egy lefilmezett szimulált homoerotikus orgia helyszíne volt.

A Temple House-ban tartott talán legfelháborítóbb eseményről, a 2020-as “Love Different” ” előadásról, amelyen a popsztár Madonna lánya, Lourdes is fellépett, a brit Daily Mail is beszámolt (FIGYELEM: grafikus képek), valamint (FIGYELEM: grafikus videó) Davidson is nyilvánosságra hozta. Lourdes és több más pár homoerotikus csókolózásba kezdett a fellépés alatt, ahogy folytatták egymás vetkőztetését, amíg szinte meztelenek nem voltak…..

A “performansz” csúcspontja túlságosan illetlen volt ahhoz, hogy itt leírjuk vagy ábrázoljuk.

A LifeSiteNewsnak adott interjújában Laura Morrison kánonjogász “undorítónak” ítélte Davidson döntését, hogy az “orgia” házigazdája legyen.

Ennek az alapos dekadenciának engedtek ebben a kultúrában… Ez degradáció” – mondta Morrison.

Richard Smaglick katolikus aktivista rámutatott, hogy mivel ez a “mocsokpalota” egykor a Kneseth Izrael zsinagóga nevű ortodox zsidó templomként szolgált, Davidson profitál “szentségtörő profanizációjának marketingjéből“.

Smaglick és a chicagói katolikusok aggódnak amiatt, hogy Davidson ugyanígy megszentségteleníti a Szent Adalbert templomot, csakhogy ez lényegesen kirívóbb módon történik, tekintve, hogy egykor fel volt szentelve és otthont adott Jézus Krisztus “testének, vérének, lelkének és istenségének“, ahogy Morrison a LifeSiteNews-nak megjegyezte.

Figyelemre méltó, hogy Davidson LOI-jából kiderül, hogy a Szent Adalbert ingatlanának tervezett felhasználása a The Temple House használatára hasonlít, amely mindenféle partiknak ad otthont, beleértve esküvőket és gálákat, emellett gyakran illetlen divatbemutatókat és zenei videókat is rendez.

Davidson LOI-jából kiderül, hogy a St. Adalbert’s hasonló módon kívánja használni: A “vásárló az ingatlant gyülekezési célokra kívánja használni, többek között, de nem kizárólagosan: esküvők, életünnepségek, magánrendezvények, vacsoraestek, oktatási szemináriumok, vallási szertartások, jótékonysági szervezetek, gálák és egyéb rendezvények“.

Smaglick “tarthatatlannak” minősítette a chicagói érsekség Davidson számára tervezett eladását.

Cupich bíboros úr, mit gondol, mit szólna a mi Urunk ahhoz, hogy ön eladja a Szent Adalbertet egy olyan embernek, aki megvett egy ortodox zsidó zsinagógát, elnevezte The Temple House-nak, és mindenféle perverzióra használta, beleértve egy nagy nyilvánosságot kapott szimulált orgiát is?“.

Megjegyezve, hogy az egyházjog tiltja az egykori templomok “mocskos használatát“, és megengedi a “profán” használatukat, “feltéve, hogy a lelkek javát nem éri hátrány“, Smaglick a Szent Adalbert eladását Cupich Davidsonnak egy “drogkartellnek” való eladással hasonlította össze.

Eladná a Szent Adalbertet egy drogkartellnek, és megkerülné a “mocskos használat” és a “lelkek javának károsítása” kötelezettségét egy olyan záradékkal az adásvételi szerződésben, amely szerint az ingatlant nem használják illegális drogok eladására vagy terjesztésére?”.

Smaglick rámutatott, hogy “Davidson felháborítóan aljas és szentségtörő használata egy kifejezetten szent jellegéért kiválasztott ingatlanon, és ennek a perverz visszaélésnek az aktív marketingje lelki értelemben nem kevésbé romboló, mint a drogkartell tevékenysége fizikai értelemben“.

Elmondta, hogy Davidson megosztotta a LifeSiteNews-szal a terveit, hogy a Szent Adalbert ingatlan “eredeti gyülekezeti használatának megfelelő, felelős és a szomszédságot tiszteletben tartó módon” újra életre kelti“, Morrison rámutatott, hogy ő nem “a templom korábbi szakrális jellegét veszi figyelembe“, hanem inkább a “közösséget” hangsúlyozza.

A LifeSiteNews megosztotta Morrisonnal a Davidson LOI “áttekintés” szakaszának egy záradékát is a Szent Adalbert tervezett használatáról, amely hozzátette, hogy az olyan rendezvényeket, mint az “életünnepségek” és “gálák” “a hagyományos, társadalmilag elfogadható normáknak megfelelően” fogják megtartani.

Még ha az LOI-jának a “hagyományos, társadalmilag elfogadható normákra” való hivatkozása a lehető legártatlanabb módon értelmezhető is, a Szent Adalbert tervezett használatának profán jellege a kánonjogi kommentárok szerint nem illik egy korábban szent helyhez.

Morrison megosztotta a LifeSiteNews-szal, hogy a Kánonjogi kódex annotált kommentárja szerint: “A templom korábbi szent jellege miatt nem lenne illő, ha egy templomot a szent hely méltóságától túlságosan távol álló célokra használnának“, például “étteremként, moziként” vagy “piacként“. Másrészt “nem lenne illetlen, ha vallási tárgyak raktáraként, szakrális művészeti múzeumként” vagy “egy vallásos testvériség találkozóhelyeként” használnák.

A digitális képvetítés, Davidson specialitása, csak felerősítené a Szent Adalbert használatának profán jellegét.

Ezen túlmenően Morrison úgy véli, hogy a Davidson LOI-záradékának kiskapuja abból a tényből ered, hogy az olyan kéjes előadók, mint Madonna lánya, Lourdes vagy Chris Brown, akik a The Temple House-ban szerepeltek, “viszonylag társadalmi[ly] normatív elemmé váltak a társadalomban“.

Szóval ez ad neki mozgásteret, úgy tűnik nekem” – mondta Morrison a LifeSiteNews-nak.

Valóban, a szemérmetlen öltözködés és tánc, ami ma már jellemző a modern kori ünnepségeken, máris garantálja, hogy a Szent Adalbertet illetlen használatba veszik, ha Davidson megköti az üzletet.

Miután szembesült a Davidson díjüzletében zajló zavaró tevékenységekkel, Morrison azt mondta, hogy meggyőződése szerint a chicagói érsekség megfelelően fog reagálni.

Jóhiszeműen fogjuk elérni őket, és feltételezzük, hogy ők is jóhiszeműen fognak visszanyúlni, és kellő gondossággal járnak el ezzel a vevővel kapcsolatban” – mondta Morrison a LifeSiteNewsnak.

Szörnyűség, ami azzal a zsinagógával történt” – folytatta Morrison, hozzátéve, hogy bár nem biztos benne, hogy a zsidó törvények tiltják-e az aljas tevékenységeket egy volt zsinagógában, az egyházi törvények a templom korábbi szakrális jellege miatt kellő gondossággal kívánják kizárni az ilyen gyalázást.

Can. 1222 kimondja: §1. “Ha egy templomot semmilyen módon nem lehet istentiszteletre használni, és nincs lehetőség a helyreállítására, az egyházmegye püspöke profán, de nem szentségtelen használatra utalhatja.

§2. Ha más súlyos okok arra utalnak, hogy egy templomot nem lehet többé isteni istentiszteletre használni, az egyházmegyés püspök a presbiteri tanács meghallgatása után visszahelyezheti azt profán, de nem mocskos használatra, azok beleegyezésével, akik jogosan követelnek maguknak jogot a templomban, és feltéve, hogy a lelkek javát ez nem károsítja.

Brody Hale, a katolikus templomok szakrális használatra való megőrzéséért dolgozó Szent István protomártír projekt elnöke a LifeSiteNewsnak kifejtette, hogy egy olyan templom esetében, amely nem sérült meg javíthatatlanul, ahhoz, hogy “súlyos okra” hivatkozva a templomot profán használatra utalják, be kell mutatni, hogy “semmilyen forrásból nem áll rendelkezésre pénz” a fenntartás folytatásához.

Vitatott, hogy ez a Szent Adalbert esetében így volt-e. 2016-ban jelentették, hogy Alberto Rojas segédpüspök áprilisban Mike Enright tiszteletesnek írt levelében azt írta, hogy az akkori érsekkel, Cupich-csal konzultálva a Szent Adalbert-tel kapcsolatban úgy döntöttek, hogy nem lesz elég “folyamatos pénzügyi támogatás, amely köré ezt a szolgálatot építeni lehetne“, annak ellenére, hogy egy korábbi plébánostól legalább egymillió dollár feletti “hatalmas” adomány érkezett.

Hale arra is rámutatott, hogy a Szentszék Papi Kongregációja által 2013-ban kiadott irányelvek arra utasítanak, hogy amikor egy katolikus templomot eladnak, a tulajdonjog átruházásakor az első preferált eredmény az, hogy azt továbbra is “valamilyen szintű katolikus istentiszteletre” használják.

Csak ha ez lehetetlennek bizonyul, akkor szabad azt a helyzetet feltételezni, hogy a templomot egy világi félnek … vagy egy nem katolikus félnek adják át” – magyarázta Hale.

Nemcsak a Szent Adalbert bezárásával és eladásával kapcsolatos megfigyelései alapján, hanem az ország hasonló katolikus templombezárási ügyei alapján Hale úgy véli: “Úgy tűnik, hogy a mindenható dollár most minden más elvet felülír” – mondta a LifeSiteNewsnak.

Maga az egyházjog, az egyházakkal való pénzszerzési vágy miatt, véleményem szerint, eljutott arra a pontra, hogy már azt a papírt sem éri meg, amire nyomtatják, nem mondom, hogy a plébániáknak nem kellene élniük vele” – mondta Hale.

Smaglick kiemelte, hogy a Szent Adalbert eladása Davidsonnak “közvetlenül sérti” az 1222. kánon 2. bekezdését, mert veszélyt jelent a lelkekre, és mert az eladáshoz nem járulnak hozzá azok, akik “jogosan követelnek maguknak jogokat a templomban“.

Egy ilyen eladás olyan cselekedetet jelent, amelyhez a Szent Adalbert plébánia és a hívek nem járultak hozzá, és amely nyilvánvaló és súlyos veszélyeket jelent a lelkekre nézve” – mutatott rá Smaglick.

Valóban, a templom eladásához a korábbi plébániák hozzájárulása bizonyíthatóan hiányzik. Sőt, kezdettől fogva hevesen tiltakoztak a templom bezárása ellen.

Forrás: catholicfamilynews.com

Legolvasottabb írások301 times!

Print Friendly, PDF & Email