Lázadás Isten ellen

Tisztelt látogató,

Nem mehetünk el szó nélkül a mai nap mellett. Ugyanis a mai napon Luther Isten ellen elkövetett árulására (1517. október 31.) emlékeznek a protestánsok. Már maga a protestáns kifejezés is magában hordozza az Isten (tanítása) elleni lázadást, protestálok a tanítással szemben, de a reformáció szó használata is elég érdekes. Ugyanis hogyan lehet a végtelen tökéletest megreformálni, a végtelen tökéletes tanítását, amit az tanítványokra (apostolokra) bízott [Mt 28, 16-20], és nem minden emberre.

Az apostolok utódai pedig a katolikus egyház püspökei, akik a szentelési kézrátétel alapján vissza tudják magukat vezet a tizenkét apostol valamelyikére. Ezt nevezzük apostoli successio-nak (öröklésnek). Ugyanis Jézus, (aki Isten) egyetlen egyházat alapított [Mt 16,18], az összes többit emberek, nem ISTEN. Ezért a pontos megnevezés – mert nem rejti el a lényeget -, ha a mostani reformátusokat KÁLVINISTÁKnak, míg az evangélikusokat LUTHERÁNUSOKnak hívjuk. Így rögtön látszik, hogy nem Isteni alapításúak, és nem egyház – mert a magyar szó nagyon pontosan definiál: EGY HÁZ -, hanem csak és kizárólag felekezet.

Ezért tegyük fel minden ember, főleg a megkeresztelt, katolikusok számára a kérdést:

miért is cserélné le az Isten által adott tanítást, hitet (és az azt tovább örökítő) Isten által alapított Egyházat, egy emberi tanításra, hitre, felekezetre?

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Letöltés [321.07 KB]

mert “aki megkeresztelkedik és hisz, az üdvözül…“. A hitet (annak tovább adását és felmerülő kérdések értelmezését) Jézus az általa alapított egyházra bízta, nem másokra. Ezért (is) igaz a dogma: “A katolikus egyházon kívül nincs üdvösség…“. ehhez kapcsolódik az ökumenizmus kérdésköre, amivel kapcsolatban mindenkinek a figyelmébe ajánlom XI. Piusz pápa “Mortalium animos” kezdetű körlevelét, melyet a katolikus papságnak adott ki.

De hosszan lehetne mindezt (az apologézist és a bizonyítást) folytatni, de most ennyi is elég kell kell, hogy legyen az eligazodáshoz.

Legolvasottabb írások1058 times!

Print Friendly, PDF & Email