ūüôŹFelh√≠v√°s im√°ra!

Krisztusban Szeretett Testvérek!
Az √°dventi idŇĎszak k√ľl√∂n√∂sen is az im√°ds√°g √©s az Isten fel√© fordul√°s ideje, ez√©rt k√∂z√∂ss√©geink √©s (veszpr√©mi) egyh√°zmegy√©nk sors√°t b√≠zzuk a gondviselŇĎ Istenre.

Az elm√ļlt √©vben papok √©s h√≠vek mindannyian tehetetlen√ľl szeml√©lt√ľk egyh√°zmegy√©nk egyre gyorsabb hanyatl√°s√°t. Rengeteg k√∂z√∂ss√©g kr√≠zisk√©nt √©lte meg hŇĪs√©gesen szolg√°l√≥ lelkip√°sztor√°nak szinte egyik napr√≥l a m√°sikra val√≥ elhelyez√©s√©t. Papn√∂vend√©keink egy r√©sz√©t pszichol√≥giai vizsg√°latnak vetett√©k al√° √ļgy, hogy a vizsg√°lat eredm√©ny√©t tudtommal vel√ľk mind a mai napig nem k√∂z√∂lt√©k. A tan√©v v√©g√©n azt√°n a szemin√°rium is meg lett sz√ľntetve, a n√∂vend√©kek egy r√©sze mag√°t√≥l elment m√°s egyh√°zmegy√©be ,m√°sokat komolyabb erk√∂lcsi v√©ts√©gre val√≥ hivatkoz√°s n√©lk√ľl elbocs√°jtottak. Nincs ostyas√ľtŇĎnk a Gizella m√ļzeum z√°rva.
 
Az √©rseks√©grŇĎl k√∂ztiszteletben √°ll√≥ vil√°gi munkat√°rsakat tettek utc√°ra. T√∂bben, ar√°nylag fiatal papok el lett√ľnk t√°vol√≠tva az egyh√°zi szolg√°latb√≥l .Csup√°n az√©rt mert lelkiismeret√ľnk szav√°ra hallgatva azt tett√ľk amit Krisztus egyh√°za mindig is tan√≠tott. K√ľl√∂nf√©le h√≠rek terjednek a paps√°g √©s a h√≠vek k√∂r√©ben, √°ll√≠t√≥lag vas√°rnaponk√©nt idegenek jelennek meg templomainkban, hogy a papokr√≥l jelentsenek. Ha ez igaz ez a legs√∂t√©tebb kommunizmus szellem√©t id√©zi meg. Ami tal√°n a legf√°j√≥bb, az idei √©vben a papszentel√©sre k√©sz√ľlŇĎ n√∂vend√©kek nem lettek felszentelve, √©s egyetlen fiatal sem jelentkezett papn√∂vend√©knek.
 
Felmer√ľl a k√©rd√©s milyen j√∂vŇĎt v√°rhatunk ha ez √≠gy folytat√≥dik? Vajon h√°ny pap lesz m√©g elt√°vol√≠tva? H√°ny csal√≥dott h√≠vŇĎ fog elfordulni a katolicizmust√≥l? H√°nyan halnak meg majd szents√©gek n√©lk√ľl a n√∂vekvŇĎ paphi√°ny miatt? Mi marad egyh√°zmegy√©nkbŇĎl t√≠z √©v m√ļlva?
 
Ez√©rt szeretettel k√©rem a paptestv√©reket √©s a kedves h√≠veket, hogy az √°dventi idŇĎszak folyam√°n ind√≠tsunk imahadj√°ratot! Mondjuk naponta a r√≥zsaf√ľz√©rt egyh√°zmegy√©nk√©rt, hogy Isten adjon nek√ľnk egy atyai lelk√ľletŇĪ fŇĎp√°sztort!
p. Simon G√°bor

Legolvasottabb írások1005 times!

Print Friendly, PDF & Email