967 év után ismét egyház szakadás

Amikor megjelent Ferenc pápa Traditionis Custodes Apostoli levele, azt mondtam, hogy most jött el az ideje annak, hogy mindenkinek, klerikusoknak, világiaknak állást kell foglalnia abban, hogy Urunk Jézus Krisztus által a 12 apostolra és az Anyaszentegyházra bízott hitet – melyet az 1965 éven keresztül csorbítatlanul megőrzött – követi, vagy pedig a II. Vatikáni Zsinat által ránk erőltetett protestantizált – legalább is abba az irányba fordított – hitet teszi magáévá.

A Traditionis Custodes egy olyan határvonal, mint amikor az embernek már nincs hova hátrálnia, mert falnak ütközött és választania kell. Tőlünk nyugatabbra ez a folyamat elindult. Köszönhetően a médiának, a közösségi platformoknak, megjelenhetnek azok a klerikusok, akik utat, irányt mutatnak nekünk világiaknak is. De ez a folyamat Magyarországon is tapasztalható, csak még nem törte át a gátat, még azt gondolják, akikre ez vonatkozik, hogy nem végleges a folyamat, még változhatnak az irányok. De ez egy téves értékelés, leginkább a szenteléskori engedelmességi fogadalom miatt lassabb.

Az is érdekes, hogy ezeknek a klerikusoknak (papoknak) a végső menedéke az FSSPX, azaz a Szent X. Papi Testvériség, a katolikus szenthagyomány zászlóshajója. És az érdekességeket lehetne folytatni azzal, hogy a facebookon gyakorló, katolikus papok fröcsögnek a tridenti szentmisére és a katolikus szenthagyományra (ezáltal az 1965 éves Anyaszentegyházra) oly módon, ami minden színvonalat nélkülöz, és csak a hívek megtévesztésére szolgál, mégpedig ordas hazugságokba csomagolva. A non plusz ultra, amikor egy Pajor András atya az ő személyes tekintélyére hivatkozik egy vitában – ahol megtévesztő [hazug] állításokat tesz -, és nagyon rosszul veszi, amikor felvilágosítják az ellenkezőjéről (megsértődve levonul a pályáról). De hasonló technikát folytat Molnár Miklós atya is, akinek a stílusa odáig fajul, mint a magyarországi ellenzéknek az O1G-zése, a másik oldalt meg se hallgatja, csak becsmérli.

Az sem véletlen, hogy tavaly nyáron elkezdtem egy posztot írni “Letámadás a magyarországi katolikus tradíció és képviselői ellen” címmel, csak – részben – időhiány miatt abbamaradt, ami azért jó, mert néhány akkori gondolat szélesebb megvilágításba került, ezért árnyaltabban lehet látni. És azért is jó, mert láthatóvá váltak bizonyos folyamatok mélyebb rétegei, így pontosabb következtetések vonhatóak le. De azt gondolom, hogy eljött az ideje, hogy befejezzem és nyilvánossá tegyem.

Kucsora Tamás

Most pedig álljon itt egy hír linkje, ami 2 napos, és egy videó, mely tegnapi:

  1. “Tanúságot kell tennem az egyház szent rítusainak kincséről”

  2. Saving my priestly vocation Fr. Cyprian Tomasz Kolendo letter on joining the SSPX

Legolvasottabb írások1806 times!

Print Friendly, PDF & Email