“Üldöztetés közepette kövessük Szent Patrik példáját”

Kedves Katolikus Hagyományok Barátai!

Március hónapba esik Szent Patrik, Írország védőszentjének ünnepe (március 17.). Az ő élete mintául szolgálhat napjainkban, amikor az Egyházon belülről és külső ellenségei részéről is üldöztetnek.

Szent Patrikot rabszolgaként elfogták és Írországba vitték. Több kemény, rabszolgaként elszenvedett év után sikerült megszöknie. Miután pappá szentelték, Patrik nem tudott nem gondolni a pogányságban elveszett szegény ír népre. Ezért kérte, hogy küldjék vissza Írországba, hogy elvihesse a hitet azoknak az embereknek, akik elfogták és rabszolgasorba taszították. Ahelyett, hogy keserű és dühös maradt volna elnyomói ellen, Patrik megszánta az ír népet, és igyekezett elvinni nekik Krisztus igazságát, hogy megvilágítsa pogányságuk sötétségét. Visszatért, hogy lángra lobbantja Írországot Krisztusért, és megtérítse az ír népet, hogy a szigetet végül a Szentek és Tudósok Szigeteként ismerjék.

A vallási élet egész Írországban virágzott. Az ír nép megtartotta a hitet a protestáns angolok évszázados üldözése ellenére. Aztán, amikor az Újvilágot felfedezték és benépesítették, Írország fiai válaszoltak a hívásra, hogy misszionáriusok legyenek. Elhagyták otthonaikat, hogy a nyugati félteke új nemzeteiben szolgálják az emberek szükségleteit. Mindez a lelki virágzás Patrik üldözőinek adott nagylelkű és természetfeletti válaszának volt köszönhető.

Szent Patriknak útmutatásul kell szolgálnia az üldözőinkkel szembeni reakciónkhoz. Úgy tűnik, Ferenc pápa készen áll arra, hogy még több üldözést okozzon az Egyháznak a heterodox zsinat a zsinatról szóló zsinaton és a Szent Patrik által felkínált mise elleni további támadáson keresztül. Mégis, ahelyett, hogy elkeserednénk és dühösek lennénk az ilyen üldözőkkel szemben, nekünk is, mint Patrik, kívánnunk kellene megtérésüket. Imáinkat és jó cselekedeteinket fel kell ajánlanunk ezeknek az embereknek a megtéréséért, akik Krisztus Egyházának emberi elemét neo-pogány elveiknek rabszolgasorba taszítják. Nem a kárhozatukat kell kívánnunk, hanem a csodálatos megtérésüket. Képzeljük el, milyen hatással lenne a világra Ferenc pápa és modernista csatlósai csodálatos megtérése.

Patrikhoz hasonlóan nekünk is örömmel kellene felajánlanunk szenvedéseinket a megtérésükért. Élethelyzetünkön belül, szóval és cselekedettel kellene hirdetnünk Krisztus és az Ő Egyházának hamisítatlan tanítását. Patrik munkájához hasonlóan az ilyen megtérés egyértelműen Isten műve lesz, nem a miénk, és olyan rendíthetetlen hitet fog eredményezni, amely évszázadokon át mindent helyreállít Krisztusban. Ez a mi reményünk; ez a mi imánk.

A Catholic Family News igyekszik betölteni szerény szerepét Krisztus Király e nagyszerű munkájában. Azon dolgozunk, hogy neo-pogány korunk sötétségében is megőrizzük a hagyományos hit és gyakorlat ismertségét. Apostolságunk középpontjában havi újságunk áll, amely most már nyomtatott és elektronikus változatban is elérhető. Igyekezve korunk eszközeivel élni, az elmúlt években kibővítettük a webes, videó- és audió tartalmak ingyenes terjesztését, hogy minél több elveszett lelket elérjünk, valamint hogy megnyugvást és igazságot nyújtsunk azoknak a hűséges katolikusoknak, akik atyáink hitének gyakorlásán dolgoznak. Kérjük, támogassa apostolságunkat azzal, hogy megújítja vagy előfizetést vásárol magának vagy ismerőseinek. Az egyéves előfizetés nem csak hozzáférést biztosít az újságunkban található exkluzív tartalmakhoz, hanem támogatja ingyenes tartalmunk munkáját is. Köszönjük folyamatos támogatását!

Mindannyian a CFN-nél szent és gyümölcsöző böjti időszakot kívánunk, miközben készülünk megváltásunk misztériumainak eljövetelére áprilisban.

Krisztus Királyban,

Brian M. McCall
Főszerkesztő

Forrás: catholicfamilynews.com

Legolvasottabb írások162 times!

Print Friendly, PDF & Email