A nem(vissza)váltók támogatják a New Hampshire-i szülői jogokról szóló törvényjavaslatot

Katie Lennon és Chloe Cole sürgette az állami törvényhozást, hogy védje meg a gyermekeket attól, hogy visszafordíthatatlan és életet megváltoztató hibát kövessenek el.

(LifeSiteNews) – Két, korábban nemi identitászavarban szenvedő fiatal nő nemrégiben tanúvallomást tett egy olyan jogszabály mellett, amely biztosítaná a szülői részvételt és jogkört transzneműnek valló gyermekeik számára.

Katie Lennon és Chloe Cole, akik mindketten tizenéves korukban kezdték magukat férfiként “azonosítani“, és zavartságuk miatt orvosi beavatkozásra szorultak, a héten a New Hampshire-i Concordban osztották meg történetüket egy szülői jogokat támogató törvénytervezet támogatására. A jogszabály előírja, hogy a szülőket tájékoztatni kell a gyermekeik által tapasztalt nemi zavarokról, és felhatalmazást kell adni nekik a kérdés kezelésére.

A nemi átmenet során nincs értelme az elégedettségnek” – mondta Lennon rövid beszédében. “Az eufória múló pillanatait éljük át, de végső soron az egyik lépés egyenesen a következőbe vezet. Azt hittem, hogy a végén tényleg férfivá válhatok. De csak a régi énem megcsonkított és bántalmazott változata lettem“.

Lennon elmagyarázta, hogy “társadalmi átállással” kezdte, megkérve “mindenkit az életemben, hogy új néven szólítson és férfi névmást használjon“. Az életmódváltás azonban “végül nem volt elég“, és kettős masztektómiát kapott. 21 éves korában “teljes méheltávolítást hajtott végre, beleértve a méhem, a méhnyakam, a petevezetékeim és mindkét petefészkem eltávolítását”.

A fiatal nő arra is rámutatott, hogy még a The Trevor Project nevű LMBT érdekvédelmi csoport is elismerte, hogy a nemi identitásukban zavarodott tinédzserek akár 45 százaléka “komolyan fontolgatta az öngyilkossági kísérletet az elmúlt évben”, és ennek az aránynak több mint a felét a “transzneműként azonosított” gyerekek teszik ki.

[A nemi] átmenet nagy dolog, és hazudunk, amikor azt mondjuk, hogy mindez visszafordítható” – mondta. “Ez egy életre szóló következményekkel járó nagy döntés, és New Hampshire még azt sem írja elő, hogy a szülőket be kell vonni. Ha az anya és az apa szerepe nem foglalja magában a gyermekeik érzelmi, szociális és fizikai jövője feletti hatalmat, akkor a szerepek már nem jelentenek semmit”.

Cole is felszólalt, aki a gyermekcsonkítás leleplezésére tett erőfeszítések élére állt, és megosztotta tapasztalatait arról, hogy 18 éves kora előtt pubertásblokkolót, nemi hormonokat és kettős masztektómiát kellett kapnia, miközben a szakemberek figyelmen kívül hagyták mentális egészségügyi problémáit.

Az AAP [Amerikai Gyermekgyógyászati Akadémia] legjobb adatai a szociálisan átváltozott kiskorúakról azt mondják, hogy amikor a szociális átmenetet megerősítik, körülbelül 90 százalékuk vagy még több folytatja a medikalizációt” – mondta Cole. “És egy másik tanulmány: Ha a gyermek identitását nem erősítik meg, a gyerekek túlnyomó többsége 18 éves kora előtt abbahagyja. Akkor nőnek ki belőle, ha csak megadják nekik az esélyt, hogy gyerekek legyenek“.

Ma esélyünk van arra, hogy megfordítsuk a helyzetet New Hampshire-ben. Létfontosságú, hogy harcoljunk, mert vannak kiszolgáltatott gyerekek… olyanok, mint én, akik számítanak ránk. Ne várjatok egy évtizedet, amíg több százan állnak előttetek. Ez az utolsó esélyünk.

A nemi zavart okozó visszafordíthatatlan orvosi beavatkozásról kiderült, hogy súlyos hosszú távú mellékhatásokat okoz. Az adatok azt mutatják, hogy a keresztnemű hormonok a szívproblémák, köztük a szívroham és a stroke nagyobb kockázatával járnak. Az úgynevezett “kezelések” a fiatalok körében az öngyilkossági hajlam növekedéséhez is vezettek.

Az SB272-es törvényjavaslat, amely mellett mindkét fiatal nő felszólalt, az állam “szülői jogok törvényjavaslata lenne az oktatásban“. A törvényt idén vezették be, és eddig átment a szenátuson. A New Hampshire-i törvényhozás republikánus triplaharcot folytat, a kormányzói palotát és mindkét kamarát is ők irányítják. A baloldali Chris Sununu kormányzó azonban korábban ellenezte a hasonló jogszabályokat.

Ha elfogadják, az SB272-es számú jogszabály biztosítaná a szülőknek “a jogot arra, hogy az iskolától vagy az iskola személyzetétől érdeklődjenek, és hogy igaz és teljes körű tájékoztatást kapjanak arról, ha gyermekük” kérte, hogy a keresztnevétől eltérő néven szólítsák, a biológiai neméről, valamint arról, hogy az iskola személyzete tesz-e lépéseket a nemi összetévesztésre utaló jelek “megerősítésére”.

A törvényjavaslat védi továbbá a szülői jogokat “az erkölcsi vagy vallási neveléssel” kapcsolatban, a gyermekeik iskolájának megválasztásával, a gyermekeik oktatásában használt “bármilyen tananyag” igénylésével, a kötelező védőoltások és a szexuális felvilágosítás visszautasításával, valamint a gyermekeiknek adott “bármilyen nem akadémiai felmérésről vagy kérdőívről” való tájékoztatással kapcsolatban. A jogszabály elfogadása esetén 2023. szeptember 1-jén lépne hatályba.

Az elmúlt években a konzervatív államok olyan irányelveket vezettek be és fogadtak el, amelyek a szülői jogokat biztosítják, különösen az iskolákban oktatott nemi ideológia folyamatos kérdését illetően. Florida nevezetesen 2022-ben vezette be az egész államra kiterjedő szülői jogokról szóló törvényt az oktatásban, amelyet más konzervatív államok is utánoznak. Virginia republikánus kormányzója, Glenn Youngkin szintén olyan oktatási politikát vezetett be, amely megkövetelné a biológiai nemek betartását, és növelné az átláthatóságot az iskolák és a szülők között.

Emellett olyan államok, mint Mississippi, Idaho, Tennessee és Arkansas is azok közé tartoznak, amelyek 2023-ban részleges vagy teljes tilalmat vezettek be a nemi identitásukban zavarodott kiskorúak orvosi beavatkozására.

Forrás: LifeSiteNews.com

Legolvasottabb írások113 times!

Print Friendly, PDF & Email