A transznemű személyek nem változtathatnak nemet, mondja a genetikus

Vannak olyan nyilvánvaló tények, amelyeket döbbenetes bizonygatni. Ezt a feladatot Claudine Junien, az orvosi genetika professzor emeritusa és a Nemzeti Orvosi Akadémia levelező tagja végezte el Nicole Priollaud-val közösen írt könyvében: It is your sex that makes the difference.

A genetikus, akivel Eugène Bastié, a Le Figaro munkatársa készített interjút, a szerzője a Sauver la différence des sexes [A nemek különbségeinek megmentése] című, a Gallimard kiadó Tracts című gyűjteményében (n°46) 2023-ban megjelent felidéző műnek.

Az akadémikus egy megkerülhetetlen tény felidézésével kezdi: nem szabad összekeverni a “gender” kifejezést, amely csak “nemrég jelent meg” a “sex” kifejezéssel, amely nagyon régi. És megdöbbenéssel állapítja meg: “A két fogalom között olyan nagy a kavarodás, hogy egyesek számára a nem megváltoztatása a nem megváltoztatásához hasonlónak tűnik“.

Tehát “a gender eredetileg szociokulturális adat, a szex ellenpólusán, amely szigorúan biológiai adat“. Valóban, “a kromoszómák, amelyek a fogantatástól kezdve megjelennek, jelen vannak minden egyes ezer milliárd sejtünkben, és az XX nemi kromoszómapárral “nővé”, vagy az XY párral tetőtől talpig “férfivá” tesznek minket“.

A tudós rámutat ennek a hibának az eredetére: A legtöbb ember fejében a nemhez kapcsolódó különbségek (DRS) társadalmi és történelmi konstrukciókból erednek, amelyeket csak dekonstruálni kell (a sztereotípiák nagy mítosza). Ez a környezeti tényezők jelentős és szinte kizárólagos szerepébe vetett hit a képzés jellegétől függ – tudományos vagy nem tudományos -“.

Tehát a genetika és a biológia mélységes ismeretlensége áll a zűrzavar hátterében. De Junien asszony tovább megy, és rámutat egy ideológiára. Még hivatkozást is ad: “Talán vissza kell mennünk Trofim Liszenko (1898-1976), a szovjet múzsa idejéig, és az ő sajnálatos szokásáig, amikor a növénybiológiáról beszélve válogatás nélkül keverte a tudományt és a politikát”.

Ez az utalás valóban nem a jelenlegi ideológia dicsőségére szolgál… Sőt, hogy a szöget a koporsóba verje, a genetikus ezzel a csípős vonással zárja ezt a pontot: “Hagyjuk meg a szociológiának és a történelemnek, vagy akár a francia obskurantizmusnak, hogy más okokat keressenek erre a késlekedésre“.

A tudós elismeri, hogy “mivel a nemek szociokulturális és történelmi dimenzió, a környezet, a társadalom és a közigazgatás beleegyezésével lehetséges megváltoztatni”. Hozzáteszi: “Másfelől viszont nem tudjuk megváltoztatni a nemet, amely egy elidegeníthetetlen biológiai adat [a nemi kromoszómákhoz kötődik], amely minden sejtünkben jelen van a fogantatás óta és egész életünk során“.

És elítéli, hogy ezután hormonokat és/vagy műtéteket alkalmaznak a “nemi inkongruencia” orvoslására. Ez figyelmen kívül hagyja a nemi kromoszóma gének hatásaiból adódó különbségeket, amelyek lehetővé teszik, hogy nemenként az összes génünk 1/3-át más-más módon fejezzük ki”. Ez jelentős különbségeket eredményez a férfiak és nők között.

Az egyik figyelemre méltó példa erre az izomtömeg. Illusztrációként 2014-ben az Egyesült Államokban egy transznemű férfi egy nővel szemben egy MMA-meccsen az első menet végén agyrázkódást, szemgolyócsonttörést és hét kapcsot hagyott maga után.

A tudós különböző példákkal folytatja az agyszövetről: a nem mélyen meghatározza magát az agy szerkezetét. Egyes tanulmányok szerint a depresszió kezelésében különböző gyógyszereket kellene alkalmazni a férfiak és a nők esetében.

Az interjút azzal zárja, hogy a “semleges” vagy “nem nemi” játékokat akarnak adni a gyerekeknek, aminek nagyon kevés hatása van. “Úgy tűnik, hogy a szocializációnak csak moduláló hatása van ezekre a biológiai örökségünkben gyökerező nemi viselkedésbeli különbségekre. Felerősítheti vagy enyhítheti őket, de semmiképpen sem fordíthatja vissza, hozhatja létre vagy semmisítheti meg őket”.
 

Forrás: fsspx.news

Legolvasottabb írások158 times!

Print Friendly, PDF & Email