Mindszenty zarándoklat ’47 – 2022

Tisztelt látogató,

Ezúton tájékoztatunk, hogy idén is megtartjuk a – most már hagyományosnak mondható – gyalogos Mindszenty zarándoklatunkat. Gyalogos zarándoklatunk célja, és a szentmise Intentioja, hogy a bíboros urat minél hamarabb boldoggá, majd szenté avassa az Anyaszentegyház.

Véglegesedett a szervezés. Felhívásunk ITT érhető el.

A zarándoklat időpontválasztása, tehát a következőkben látszik – minden évben szeptember első szombatja. Azért választottuk a szeptember elejét, mert a hagyományos  1960-s szentmise rubrikák szerint  szeptember 2. Szent István király ünnepe, míg szeptember 3. pedig Szent X. Piusz pápa ünnepe. Mind a két szent nagyon fontos a katolikus hit szempontjából, mert Szent István a katolikus hitet adta a magyarságnak (és védelmezte azt a küldő behatásokkal szemben), míg Szent X. Piusz pápa pedig a katolikus hitet védelmezte a modernistákkal szemben.

A zarándoklatot először 2020. szeptember 5.-n tartottuk meg Bercel -> Felsőpetény útvonalon, majd a felsőpetényi Almássy kastély előtt szentmisével zártuk.

A második zarándoklatot 2021. szeptember 4.- szerveztük meg hasonlóan az előző évi zarándoklati céllal, azaz Felsőpetény, és az Almássy kastély előtti szentmisével zárva. Viszont új kiindulási pontról indult a gyalogos menet: Magyarnándorról.

A harmadik zarándoklatot 2022. szeptember 3.-n tartjuk és a tervezett útvonala megváltozik.

  • Kiindulási pont: Pilisszentkereszt, Római-katolikus templom,
  • Cél: Esztergom, Mindszenty Bíboros Hercegprímás szobra

Az útvonal végleges állapotban van, de azért javasoljuk, hogy néha látogassa meg ezen oldalunkat, a frissebb, bővebb információkért, az esetleges változásokért.

Ami jelenleg már biztos, hogy Esztergomban a szabadtéri szentmisét az FSSPX papja fogja bemutatni hagyományos tridenti rítusban, ezért az FSSPX budapesti Patrona Hungariae kápolnájában (XIV. ker. Thököly út 116.) szeptember 3.-n szombat este nem lesz szentmise. Helyette a zarándoklatra várjuk a szokásosan odajáró híveket is.

Print Friendly, PDF & Email
Updated: 2022. augusztus 04. — 14:38