🙏Benedek pĂĄpa a „homoszexuĂĄlis hĂĄzassĂĄg
az abortusz” dominanciĂĄjĂĄt az „Antikrisztus” szellemi erejĂ©vel kapcsolja össze.

2020. mĂĄjus 1. (LifeSiteNews) – XVI. Benedek emeritus pĂĄpa a „homoszexuĂĄlis hĂĄzassĂĄg” Ă©s az „abortusz” dominanciĂĄjĂĄt a vilĂĄgban – amelyrƑl eltĂ©rƑ vĂ©lekedĂ©s nem tƱrhetƑ el a bĂŒntetĂ©stƑl valĂł fĂ©lelem nĂ©lkĂŒl – az Antikrisztus „szellemi erejĂ©vel” kapcsolta össze egy Ășj Ă©letrajzi könyvĂ©ben.

„SzĂĄz Ă©vvel ezelƑtt mindenki abszurdnak tartott volna homoszexuĂĄlis hĂĄzassĂĄgrĂłl beszĂ©lni. ManapsĂĄg a tĂĄrsadalom kizĂĄrja azt, aki ellenzi. Ugyanez vonatkozik az „abortuszra Ă©s az emberek laboratĂłriumi lĂ©trehozĂĄsĂĄra” – mondta Benedek pĂĄpa Peter Seewald ĂĄltal Ă­rt Ă©letrajzĂĄban.

„A modern tĂĄrsadalom, amely Ă©pp a keresztĂ©nyellenes hitvallĂĄsĂĄt fogalmazza meg, kirekesztĂ©ssel bĂŒnteti azt, ha valaki ezt ellenzi” – folytatta. „Az Antikrisztus szellemi hatalmĂĄtĂłl valĂł fĂ©lelem tĂșlmutat a termĂ©szetes fĂ©lelmen, Ă©s ezĂ©rt valĂłban egĂ©sz egyhĂĄzmegyĂ©k Ă©s az egyetemes egyhĂĄz imĂĄira van szĂŒksĂ©g ahhoz, hogy ellen tudjunk ĂĄllni neki.”

A több mint 1000 oldalas hiteles Ă©letrajzi könyv, Benedikt XVI: Ein Leben cĂ­mmel (nĂ©met nyelven) mĂĄjus 4-Ă©n, Ă©s Benedict XVI The Biography: Volume One cĂ­mmel (angol nyelven) november 17-Ă©n jelenik meg. Egy kiadĂĄs elƑtti kötetet a LifeSiteNews szerzett meg. Seewald szĂĄmos Benedekkel kapcsolatos könyv tĂĄrsszerzƑje volt, Ă©s mĂĄr kiadott egy önĂ©letrajzi interjĂș-könyvet a volt pĂĄpĂĄval.

EzĂ©rt a könyvĂ©rt a Seewald szĂĄmos eszmecserĂ©t folytathatott Benedek pĂĄpĂĄval, valamint szemĂ©lyes titkĂĄrĂĄval, Georg GĂ€nswein Ă©rsekkel. Az Ășj könyv mellĂ©kletekĂ©nt „XVI. Benedekhez intĂ©zett utolsĂł kĂ©rdĂ©sek” cĂ­mmel Seewald Benedek pĂĄpa vĂĄlaszĂĄt tette közzĂ©: Ezeket a kĂ©rdĂ©seket a szerzƑ magyarĂĄzatĂĄval 2018 ƑszĂ©n kĂŒldtĂ©k el Benedeknek. Seewald sok kĂ©rdĂ©se megvĂĄlaszolatlan maradt, ĂĄm amelyeket Benedek megvĂĄlaszolt, ebben a mellĂ©kletben megtalĂĄlhatĂłk.

Amikor feltettĂ©k neki a gyakran ismĂ©tlƑdƑ kĂ©rdĂ©st, miszerint pĂĄpakĂ©nt „sok akadĂĄlyt tapasztalt-e” a rĂłmai KĂșria rĂ©szĂ©rƑl, Benedek pĂĄpa azt vĂĄlaszolta: „Nem pusztĂĄn a KĂșria kis vilĂĄgĂĄban, hanem az egĂ©sz egyhĂĄzban akartam a tisztulĂĄst.” TovĂĄbbĂĄ gondolatait magyarĂĄzva hozzĂĄtette, hogy „idƑközben az esemĂ©nyek megmutattĂĄk, hogy a hit vĂĄlsĂĄga a keresztĂ©ny lĂ©tezĂ©s vĂĄlsĂĄgĂĄhoz is vezetett. Ez az, amit a pĂĄpĂĄnak szem elƑtt kell tartania.”

Amikor Seewald tovĂĄbbi kĂ©rdĂ©sĂ©t tett fel, hogy Benedek elƑre lĂĄtta-e mindazt, ami rĂĄ vĂĄr – miutĂĄn tudjuk, hogy a pĂĄpasĂĄga elejĂ©n arra kĂ©rte a katolikusokat, hogy imĂĄdkozzanak Ă©rte, hogy „el ne menekĂŒljön a farkasoktĂłl” – kijelentette, hogy tĂșlsĂĄgosan „kicsi” a problĂ©mĂĄk ĂĄltalĂĄnosan Ă©rzĂ©kelt mĂ©rtĂ©ke, amelytƑl a pĂĄpa „fĂ©lhet”.

„TermĂ©szetesen az olyan esemĂ©nyek, mint a „VatiLeaks” kellemetlenek Ă©s az emberek szĂĄmĂĄra ĂĄltalĂĄban nem Ă©rthetƑek, Ă©s mĂ©lyen zavarĂłak. De a valĂłdi fenyegetĂ©s az egyhĂĄz Ă©s ezzel egyĂŒtt a PĂ©teri Hivatal szĂĄmĂĄra nem ilyen dolgokbĂłl szĂĄrmazik, hanem a lĂĄtszĂłlag humanista ideolĂłgiĂĄk vilĂĄgmĂ©retƱ diktatĂșrĂĄjĂĄbĂłl.” „A diktatĂșrĂĄval valĂł ellenkezĂ©s” – magyarĂĄzta Benedek – „az alapvetƑ tĂĄrsadalmi megegyezĂ©sbƑl valĂł kirekesztĂ©st jelenti.”

Ez volt az a kontextus, amelyben Benedek megemlítette az „Antikrisztust”.

A katolikus egyhĂĄz azt tanĂ­tja, hogy Krisztus dicsƑsĂ©ges mĂĄsodik eljövetele elƑtt az egyhĂĄz „vĂ©gsƑ megprĂłbĂĄltatĂĄson” megy keresztĂŒl, amely „sokak hitĂ©t fogja megingatni”.

„Az EgyhĂĄz földi zarĂĄndokĂștjĂĄt kĂ­sĂ©rƑ ĂŒldöztetĂ©s egy vallĂĄsi megtĂ©vesztĂ©s formĂĄjĂĄban fedi fel a „gonoszsĂĄg misztĂ©riumĂĄt“, mely az embereknek problĂ©mĂĄik lĂĄtszĂłlagos megoldĂĄsĂĄt kĂ­nĂĄlja föl cserĂ©ben azĂ©rt, hogy elpĂĄrtolnak az igazsĂĄgtĂłl.” – ĂĄllĂ­tja a katolikus egyhĂĄz katekizmusa.

„A legnagyobb vallĂĄsi megtĂ©vesztĂ©s az AntikrisztusĂ©, azaz egy ĂĄl-messianizmusĂ©, amelyben az ember önmagĂĄt dicsƑíti Isten Ă©s az Ɛ testben eljött MessiĂĄsa helyett.”

TiszteletremĂ©ltĂł Fulton J. Sheen Ă©rsek egy 1947-es rĂĄdiĂłs prĂ©dikĂĄciĂłban az Antikrisztust „nagy humanitĂĄriuskĂ©nt” Ă­rta le, aki „bĂ©kĂ©t, jĂłlĂ©tet Ă©s bƑsĂ©get fog hirdetni”.

Az Antikrisztust nem Ă­gy fogjĂĄk hĂ­vni, kĂŒlönben egyetlen követƑje se lenne. Nem visel majd vörös harisnyĂĄt, Ă©s kĂ©nkövet sem fog fĂșjni, ahogy vasvilla sem lesz nĂĄla, Ă©s hegyes farkat sem fog csĂłvĂĄlni, mint Fauszt MefisztĂłja ”- mondta Sheen.

„De ezen kĂ­vĂŒl azt is mondja nekĂŒnk a mi Urunk, hogy annyira hasonlĂ­tani fog RĂĄ, hogy mĂ©g a vĂĄlasztottakat is megtĂ©veszti- Ă©s biztosak lehetĂŒnk, hogy azok az ördögök, akiket a kĂ©peskönyvekben lĂĄttunk, nem tudnĂĄk mĂ©g a vĂĄlasztottakat is rĂĄszedni. MikĂ©ppen fog tehĂĄt eljönni ebben az Ășj korban, hogy követƑket nyerjen a vallĂĄsa szĂĄmĂĄra?”

Sheen Ă­gy folytatta:

Nagy HumanitĂĄrius kĂ©pĂ©ben jön majd el. BĂ©kĂ©rƑl, jĂłlĂ©trƑl Ă©s fellendĂŒlĂ©srƑl fog beszĂ©lni, de nem abban az Ă©rtelemben, ahogy ezek Isten felĂ© vezetnek minket, hanem mint amelyek önmagukĂ©rt fontosak.

Könyveket fog Ă­rni az Isten Ășj ideĂĄirĂłl, hogy az emberek Ă©letmĂłdjĂĄhoz igazĂ­tsa.

Hitet tĂĄmaszt az asztrolĂłgia irĂĄnt, hogy ne az akaratunkat, hanem a csillagokat tartsuk felelƑsnek a bƱneinkĂ©rt.

A bƱntudatot akként fogja magyaråzni, hogy az nem mås, mint elfojtott szexuålis késztetéseink következménye, és arra neveli az embereket, hogy érezzenek szégyent, ha a többiek azt mondjåk råjuk, hogy nem elfogadóak és nem liberålisok.

A toleranciĂĄt a jĂł Ă©s a rossz közötti kĂŒlönbsĂ©g mellƑzĂ©sekĂ©nt fogja meghatĂĄrozni.

TĂĄmogatni fogja, hogy mĂ©g több vĂĄlĂĄs legyen, elhitetve, hogy a mĂĄsik partner „lĂ©tfontossĂĄgĂș”.

Növelni fogja a szerelem irånti szeretetet, és csökkenteni az emberek irånti szeretetet.

VallĂĄst hĂ­v majd segĂ­tsĂ©gĂŒl a vallĂĄs elpusztĂ­tĂĄsĂĄra.

Még Krisztusról is beszélni fog, és azt mondja, hogy Ɛ volt a valaha élt legnagyszerƱbb ember.

KĂŒldetĂ©sĂŒl azt fogja megnevezni, hogy kiszabadĂ­tsa az embereket a babonĂĄk Ă©s a fasizmus rabszolgasĂĄgĂĄbĂłl, de hogy mit Ă©rt ezek alatt, azt nem hatĂĄrozza majd meg pontosan.

Noha nagy szeretetet mutat az emberisĂ©g irĂĄnt, Ă©s kitƱnƑ beszĂ©deket folytat a szabadsĂĄgrĂłl Ă©s az egyenlƑsĂ©grƑl, lesz egy nagy titka, melyet senkinek se fog elĂĄrulni: nem fog hinni Istenben. És mert Isten atyasĂĄga nĂ©lkĂŒli testvĂ©risĂ©g lesz a vallĂĄsa, a vĂĄlasztottakat is meg tudja majd tĂ©veszteni.

Fel fog ĂĄllĂ­tani egy ellen-egyhĂĄzat, amely az EgyhĂĄzat fogja majmolni, mert hiszen az ördög isten majma. Ez az Antikrisztus misztikus teste Ă©s minden kĂŒlsƑsĂ©gĂ©ben az EgyhĂĄzhoz, mint Krisztus misztikus testĂ©hez fog hasonlĂ­tani. Isten irĂĄnti elkeseredett szĂŒksĂ©gĂ©re alapozva rĂĄveszi a modern embert, hogy magĂĄnyĂĄban Ă©s frusztrĂĄciĂłjĂĄban mĂ©g inkĂĄbb szĂŒksĂ©gĂ©t Ă©rezze, hogy a közössĂ©ghez tartozzon, amely megadja neki a nagy cĂ©lok Ă©rzetĂ©t anĂ©lkĂŒl, hogy azt Ă©reztetnĂ©, önnevelĂ©sre lenne szĂŒksĂ©ge, vagy felismernĂ© a szemĂ©lyes bƱntudatot. Ezekben az idƑkben az ördög kĂŒlönösen bƑ pĂłrĂĄzra lesz engedve.

Benedek ezen megjegyzĂ©sei az erkölcsi relativizmus diktatĂșrĂĄjĂĄnak, Ă©s az LMBT agendĂĄnak a legszigorĂșbb elĂ­tĂ©lĂ©sei lehetnek, amely diktatĂșrĂĄnak mĂĄs magas rangĂș katolikus vezetƑ, pĂ©ldĂĄul Robert Sarah bĂ­boros, Gerhard MĂŒller bĂ­boros, Raymond Burke bĂ­boros, Walter BrandmĂŒller bĂ­boros, Ă©s többek között Athanasius Schneider pĂŒspök is ellenĂĄllt.

Ez a beszĂ©d 2005 ĂĄprilisĂĄban volt. KözvetlenĂŒl a pĂĄpĂĄval valĂł megvĂĄlasztĂĄsa elƑtt vezette be Joseph Ratzinger, akkori bĂ­boros a „relativizmus diktatĂșrĂĄja” kifejezĂ©st.

BĂ­boros tĂĄrsainak elmondta, hogy „manapsĂĄg az egyhĂĄzi hitvallĂĄson alapulĂł tiszta hit fundamentalizmusnak minƑsĂŒl. MĂ­g a relativizmus az, ami az egyetlen hozzĂĄĂĄllĂĄsnak tƱnik, amely kĂ©pes megbirkĂłzni a modern idƑkkel. A relativizmusnak olyan diktatĂșrĂĄjĂĄt Ă©pĂ­tjĂŒk, amely nem ismer el semmit vĂ©glegesnek, Ă©s amelynek vĂ©gsƑ cĂ©lja kizĂĄrĂłlag önmaga egĂłjĂĄbĂłl Ă©s vĂĄgyaibĂłl ĂĄll.” Ezzel a relativizmussal ĂĄll szemben JĂ©zus Krisztus.

Ratzinger: „Ennek ellenĂ©re nekĂŒnk mĂĄs cĂ©lunk van: Isten Fia, az igaz ember. Ɛ az igazi humanizmus mĂ©rtĂ©ke.”

2017-ben, Joachim Meisner bĂ­boros temetĂ©sĂ©nek alkalmĂĄval, Benedek dicsĂ©rte a „dubia” bĂ­borosokat azĂ©rt, hogy „megĂ©lik azt a mĂ©ly meggyƑzƑdĂ©sĂŒket, hogy az Úr nem hagyja el az egyhĂĄzĂĄt mĂ©g akkor sem, ha a hajĂł annyi vĂ­zzel telt meg, hogy az elsĂŒllyedĂ©s veszĂ©lye fenyegeti.”

Benedek mĂĄr akkor kijelentette, hogy „kĂŒlönösen sĂŒrgetƑ szĂŒksĂ©g van meggyƑzƑ pĂĄsztorokra, akik kĂ©pesek ellenĂĄllni a korszellem diktatĂșrĂĄjĂĄnak, megĂ©lik a hitet, Ă©s hatĂĄrozottan gondolkodnak a hitrƑl”.

ForrĂĄs: PĂ©ter SziklĂĄja

Az eredeti,  teljes cikk itt olvasható.

Legolvasottabb Ă­rĂĄsok779 times!

Print Friendly, PDF & Email