Gyermek történetek: A hős fiú

Földrajzórákon tanultál a napfényes Spanyolországról. Nos, az én történetem Spanyolországról szól, de nem a napsütötte Spanyolországról. Az én történetem egy szomorú Spanyolországról szól, mert Spanyolország háborúban állt. Spanyolország háborúban állt az ellenségeivel.

Úgy tűnik, hogy Spanyolország ellenségei Toledo városát támadták. Toledo városában volt egy nagy vár, amelyet a spanyolok erőddé alakítottak. Ebben a várban vagy erődben körülbelül ezer ember volt – néhány gyerek, néhány nő és sok katona. A katonák Moscardo ezredes parancsnoksága alatt álltak.

Az ellenség három napon át próbálta Moscardo ezredest és katonáit rávenni, hogy hagyják abba a harcot. Az ellenség mindenféle trükköt és tervet bevetett, de Moscardo ezredes nem volt hajlandó feladni.

A harcok közepette Moscardo ezredest behívták az irodájába. Az ezredesnek nagyon fontos telefonhívása volt. Valaki beszélni akart vele.

Az ezredes felsietett a kastély lépcsőjén, és belépett az irodájába. Egy nagy fa íróasztal előtt ült. Felvette a telefont.

“Halló – mondta az ezredes. Aztán várt.

Elfogtuk a fiát, Luis” – szólt a telefonba az egyik ellenség hangja. “Most itt van velünk. Ha tíz percen belül nem hagyja abba a harcot, a fiát lelőjük.

A fiamat?” – kiáltotta az ezredes. “Nem hiszek magának. Megpróbál csapdába csalni az egyik tervével. Ha a fiam ott van, hadd beszéljek vele!

Egy pillanatig csend volt. Aztán egy másik hang szólalt meg a dróton keresztül. Egy tizenhat éves fiú hangja. Luis Moscardo, az ezredes fiának a hangja volt.

Apa!” – mondta a fiú. “Azt mondták, hogy megölnek, ha nem hagyod abba a harcot. Mit tegyek? Azt teszem, amit mondasz.

Moscardo ezredes arca elsápadt. Próbált gondolkodni… Adja át az országát az ellenségnek, és mentse meg a fiát, vagy mondja a fiának, hogy haljon meg, és mentse meg Spanyolországot a népének? Csak egy válasz volt.

Moscardo ezredes hangja nagyon tisztán szólt. “Luis – mondta -, nem hagyhatom abba a harcot. Nem adhatom át a hazámat az ellenségnek. Meg kell halnod a hazádért. Könyörögj Istenhez, hogy segítsen, és halj meg hősként!

Az ezredes hallgatta. “Atyám – hallotta -, meg fogok halni a hazámért. Meghalok érted.

Az apa figyelt, hogy a fia további szavakat mondjon, de más szó nem hangzott el. Aztán egy szörnyű hang csengett a dróton keresztül az ezredes fülébe. Egy pisztolylövés hangja volt. Aztán az ezredes olyan zajt hallott, mintha valami nagyot zuhant volna a padlóra.

Igen, Luis Moscardót, az ezredes fiát lelőtték. Luis Moscardo azért halt meg, mert az apja kérte, hogy meghaljon. Luis Moscardo a hazájáért és az apjáért halt meg. Ha volt valaha is hős, az Luis Moscardo volt.

Tanulság:

Gyermekeim, az első nagycsütörtök éjjelén Jézus letérdelt egy kertben. És Jézus felkiáltott a mennyei Atyjához, és megkérdezte Atyját, hogy mit tegyen. És mit kért Isten, az Atya, hogy tegyen a Fia? Isten arra kérte Jézust, az Ő fiát, hogy adja oda az életét – haljon meg értünk. És mit válaszolt Jézus? Gyerekek, tudjátok, mit válaszolt Jézus. Jézus is azt mondta az Atyjának, hogy megteszi, amit az Atyja akar, hogy megtegyen.

És már másnap, az első nagypénteken Jézus megtette, amit az Atyja kért tőle. Jézus feladta az életét azzal, hogy meghalt a kereszten. Jézus meghalt érted, értem. Igen, Jézus meghalt az egész világért. A világ legnagyobb Hőse – Jézus Krisztus!

Ez még nem minden, gyerekek! Ó, dehogyis! Isten minden reggel újra meghalni engedi Fiát az oltárunkon. Minden szentmisében Jézus újra meghal. És miért hal meg Jézus? Hogy megszabadítsa a világot a bűntől! Jézus meghal a mi bűneinkért. Azért hal meg, hogy lemossa bűneinket. Meghal, hogy megnyerjen minket a bűntől.

Gyermekeim, nincs olyan ima, amely jobban tetszene Istennek, mint a szentmise. A mise a legnagyobb ima, a legjobb ima. Ezért akarja Isten, hogy gyakran járjunk misére. Jézus nem csak hetente egyszer hal meg. Jézus minden nap meghal. Ezért akarja Isten, hogy ne csak hetente egyszer jöjjünk misére, hanem minden nap, ha lehetséges. Isten azt akarja, hogy minden egyes nap imádkozzuk a misét. Isten azt akarja, hogy minden egyes nap a legjobb imát adjuk neki.

Akkor miért nem jössz gyakrabban a misére? Miért nem kelsz fel minden reggel egy kicsit korábban, és miért nem állsz be a misére az iskolába menet? Emberek százezrei, férfiak és nők, járnak misére minden nap. Te miért nem mész? A misén találkozhatsz Krisztussal. Olyan sok kegyelmet kapsz – kegyelmeket, amelyekre szükséged van – kegyelmeket, amelyek egész nap segítenek neked.

A szentmise, gyerekek, értetek van! A mise Jézus értetek való halála. Mutassátok meg Jézusnak, hogy hálásak vagytok azért, amit értetek tesz!

Gyertek el a misére! Gyertek a misére!

Forrás: americaneedsfatima.org

Legolvasottabb írások166 times!

Print Friendly, PDF & Email