Rendkívüli hír: Lehetséges FBI megfigyelésről számoltak be a virginiai SSPX kápolnánál

Latin misére járók gyanús tevékenység tanúi voltak az FBI “radikális-hagyományos katolikus” feljegyzése után. Egy vidéki Észak-Virginiában található latin misés katolikus templom két hívője azt állítja, hogy februárban gyanús tevékenységet láttak FBI járműveknek látszó járművektől, egy hónappal azután, hogy az FBI richmondi irodája közzétett egy mára már visszavonult belső feljegyzést, amely a “radikális-hagyományos katolikusokra” összpontosított.

Az FBI washingtoni irodája, amely a templom környékét felügyeli, a The Daily Signalnak adott nyilatkozatában tagadta, hogy tudott volna ilyen tevékenységről.

A két szemtanú a The Daily Signalnak elmondta, hogy két alkalommal láttak két autót a templomhoz közeledni, a parkolóban áthajtani, mintha rendszámokat írnának fel, majd távozni, két különböző alkalommal a Virginia állambeli Lindenben lévő Immaculate Heart of Mary Chapel előtt, Washingtontól mintegy 63 mérföldre nyugatra, február 12. és február 26. között. (A feljegyzést január 23-án tették közzé, és február 9-én visszavonták).

Láttam egy fekete Ford autót, sötétre színezett ablakokkal és egy gombszerű antennával a tetején” – mondta a The Daily Signalnak egy névtelensége megőrzése mellett nyilatkozó plébániatag. “Nagyon lassan haladt az összes autó mellett, és láttam egy laptopot a középső elülső részen“.

Nem láttam a benne ülő személyt, és senki sem szállt ki belőle” – tette hozzá a szemtanú. “Elmentek, amint meglátták, hogy nézem őket“.

Láttam egy fehér [Chevrolet] Tahoe típusú autót, nagyon sötétített ablakokkal és sok antennával, amint lassan áthajtott a parkolóban” – mondta a másik szemtanú a The Daily Signalnak, szintén névtelenséget kérve. “Úgy nézett ki, mint egy férfi. Egy nyitott laptop volt nála az autó közepén, nem biztos, hogy gépelt, mivel az ablak nagyon sötét volt“.

Nem szállt ki az autóból, de mire megláttam, már kifelé tartott, és a lehúzódás után visszahajtott az autópálya felé” – tette hozzá a másik gyülekezeti tag. “Nem tudom biztosan, hogy mennyi ideig volt kint, mivel mindannyian bent voltunk. Mindenki más még mindig a kápolnában volt, így biztosan körbejárta, amíg mi mindannyian bent voltunk a misénn“.

Gyanítom, hogy az FBI volt” – tette hozzá a szemtanú. “Azonban nem tudtam megerősíteni, mivel nem szállt ki a kocsiból.”

A szemtanúk a Heritage Foundation Oversight Projectjéhez fordultak, amely összekapcsolta őket a The Daily Signal-lal. (A The Daily Signal a The Heritage Foundation médiaközpontja).

A Sacred Heart of Mary Chapel a Szent X. Pius Társasághoz tartozik, egy hagyományos nemzetközi papi társasághoz, amely közel 700 papot tömörít és a latin misét támogatja.

A washingtoni területi irodának nincs tudomása erről a tevékenységről” – közölte az FBI nemzeti irodája a washingtoni szatellit telephelye nevében a The Daily Signalnak küldött e-mailben küldött pénteki nyilatkozatában.

Az incidensekre körülbelül egy hónappal azután került sor, hogy az FBI belső feljegyzést tett közzé, amelyben arra ösztönözte az ügynököket, hogy “hozzáféréssel rendelkező forrásokat” alakítsanak ki, többek között az “istentiszteleti helyeken“, hogy megvizsgálják a “faji vagy etnikai indíttatású, erőszakos szélsőségesek” és a “radikális-tradicionális katolikus ideológia” közötti állítólagos kapcsolatot. A január 23-án kelt feljegyzés idézte a Southern Poverty Law Center-t, egy baloldali pereskedő nonprofit szervezetet, amely hírhedt arról, hogy a mainstream konzervatív és keresztény szervezeteket “gyűlöletcsoportoknak” bélyegzi, és a Ku Klux Klan egyesületei mellé helyezi őket a térképen. (Szerk.: ez így rész igazság, inkább hazugság. Nem csak ez a és a hozzá hasonló szervezet bélyegzi a keresztény csoportokat, szervezeteket gyűlöletcsoportnak, hanem már tíz évvel ezelőtt az amerikai hadsereg is: „Belföldi gyűlöletkeltő csoport” a keresztény családi társaság)

Miután egy bejelentő február 8-án közzétette a feljegyzést, az FBI nemzeti irodája február 9-én visszavonta azt.

Bár alapgyakorlatunk az, hogy nem kommentáljuk az egyes hírszerzési termékeket, ez a konkrét, csak az FBI-on belül terjesztett, faji vagy etnikai indíttatású erőszakos szélsőségességre vonatkozó területi irodai termék nem felel meg az FBI szigorú normáinak” – közölte az FBI akkor a The Daily Signalnak adott nyilatkozatában.

A dokumentumról értesülve az FBI központja gyorsan intézkedni kezdett a dokumentumnak az FBI rendszereiből való eltávolítása és a dokumentum alapjának felülvizsgálata érdekében” – tette hozzá az iroda. “Az FBI elkötelezett a megbízható elemzői szakmaiság, valamint az erőszakos cselekmények és más bűncselekmények kivizsgálása és megelőzése mellett, miközben minden amerikai alkotmányos jogait tiszteletben tartja, és soha nem fog nyomozati tevékenységet folytatni vagy nyomozást indítani kizárólag az első alkotmánymódosítás által védett tevékenység alapján”.

Az FBI nemzeti hivatala a The Daily Signalnak Christopher Wray FBI-igazgató március 8-án, a szenátus hírszerzési bizottsága előtt tett megjegyzéseihez irányította a figyelmét.

Nos, először is hadd mondjam el, hogy amikor először értesültem a cikkről, megdöbbentem” – mondta akkor Wray. “És azonnal lépéseket tettünk annak visszavonására és az FBI rendszereiből való eltávolítására. Nem tükrözi az FBI normáit.

Nem folytatunk vizsgálatokat vallási hovatartozás vagy gyakorlat alapján, pont” – tette hozzá az igazgató. “Most azt is elrendeltük, hogy az ellenőrzési részlegünk vizsgálja meg, hogyan történhetett ez, és próbáljuk kitalálni, hogyan tudjuk biztosítani, hogy ilyesmi ne fordulhasson elő még egyszer. Megjegyzem, ez az egyik területi iroda terméke volt, amelyből persze számtalan ilyen termékünk van, és amikor tudomást szereztünk róla, intézkedtünk” – mondta.

Nem célozunk és nem is fogunk célba venni embereket vallási meggyőződésük miatt, és nem figyeljük és nem is fogjuk ellenőrizni az emberek vallási gyakorlatát” – tette hozzá. “Ez elfogadhatatlan.

A szenátus hírszerzési bizottsága előtt Christopher Wray, az #FBI igazgatója megjegyezte, hogy a kínai kormány fenyegetést jelent az Egyesült Államok gazdasági és nemzetbiztonsági helyzetére, és hangsúlyozta a magánszektorbeli partnerségek fontosságát az ilyen fenyegetésekkel szembeni ellenálló képesség kiépítésében. pic.twitter.com/yTqSg87NSY
– FBI (@FBI) March 8, 2023

Az FBI nyilatkozatai nem tértek ki arra, hogy a feljegyzés miért idézte a Southern Poverty Law Center-t. Amint azt a “Making Hate Pay: The Corruption of the Southern Poverty Law Center” (A Déli Szegénységi Jogi Központ korrupciója), az SPLC átvette azt a programot, amelyet a Ku Klux Klánnal kapcsolatban álló szervezetek csődbe juttatására használt, és a konzervatív csoportok ellen fordította, részben azért, hogy megijessze az adományozókat, hogy pénzt adjanak, részben pedig azért, hogy elhallgattassa az ideológiai ellenfeleket.

2018-ban Jeff Sessions akkori igazságügyi miniszter azt mondta, hogy utasította az Igazságügyi Minisztériumot – amelynek az FBI is része -, hogy ne működjön együtt olyan csoportokkal, amelyek “diszkriminálnak“. Az SPLC-ről szólva Sessions ígéretet tett arra, hogy az Igazságügyi Minisztérium “nem fog olyan csoportokkal együttműködni, amelyek tisztességtelenül rágalmazzák meg az amerikaiakat azért, mert kiállnak az alkotmány vagy a hitük mellett“.

Kyle Seraphin, a feljegyzést kiszivárogtató volt FBI-ügynök más FBI-forrásokhoz csatlakozva elmondta a The Daily Signalnak, hogy az FBI korábban kiképezte az elemzőket, hogy ne hivatkozzanak az SPLC-re.

A Front Royal Rendőrkapitányság, amely Linden területére tartozik, nem reagált azonnal az incidensek kommentálására irányuló megkeresésre.

Véleménye van a cikkről? Ha hangot szeretne adni véleményének, kérjük, küldjön e-mailt a letters@DailySignal.com címre, és mi megfontoljuk, hogy szerkesztett megjegyzéseit közzétegyük a rendszeres “Meghallgatjuk Önt” című rovatunkban. Ne felejtse el megadni a cikk url-jét vagy címét, valamint a nevét és városát és/vagy államát.

Forrás: dailysignal.com

Legolvasottabb írások156 times!

Print Friendly, PDF & Email