Robert George professzor elindítja a “Hűség Hónapját” a “Büszkeség” elleni küzdemet

a hagyományos értékek helyreállítása érdekében. “A hűség hónapja arról szól, hogy a vallás, a házasság és a család intézményei […] helyi közösségeinkben és országunkban újra formába lendüljenek.

Egy vezető katolikus értelmiségi arra szólít fel, hogy június a “Hűség Hónapja” legyen, szemben a “Büszkeség Hónapja” nevű LMBT-ünnepséggel.

Egy nemrégiben adott interjúban Robert P. George, a Princeton Egyetem professzora azt javasolta, hogy június hónapot a “hűség hónapjaként” ünnepeljük. Egy nemrégiben készült felmérés szerint a hagyományos értékek támogatottsága egyre csökken Amerikában.

Június hónapot a hűség hónapjává nyilvánítottam, abszolút senki által rám ruházott hatalommal” – mondta George a National Catholic Register-nek. “De úgy éreztem, hogy meg kell találnom az alkalmat arra, hogy minden vallású és vallású amerikai összejöjjön, hogy megerősítsük és újra elkötelezzük magunkat néhány alapvető alapérték mellett, amelyek mindig is az egység pontjai és erőforrásai voltak ebben a kivételesen pluralista társadalomban”.

George, a Princeton McCormick jogtudományi professzora és a James Madison Program az amerikai eszmékről és intézményekről igazgatója idézte a Wall Street Journal 2023. márciusi felmérését, amely szerint az amerikaiak egyre kevésbé elkötelezettek a vallás, a család, a közösségi szerepvállalás és a hazaszeretet iránt.

George kifejtette, hogy az amerikaiak “félreértették” a pénz célját, és inkább célként kezelik, mint eszközként céljaik eléréséhez.

A katolikus George a probléma gyökerét a vallás hiányában látja. Ugyanakkor azzal érvel, hogy “[a]z a leghűségesebb ateista is belátná, hogy ennek a problémának van egy fontos spirituális dimenziója“.

Nem értjük meg, hogy az önmagukban is értékes dolgokat, mint a család és a barátság, a becsület és a tisztesség, a tudás és a szépség, a pusztán instrumentális értékek, mint a gazdagság, a hatalom vagy a státusz fölé kell helyezni” – folytatta.

Ez egy spirituális probléma” – jelentette ki George. “És ha megkérdezünk például egy nagy buddhista tekintélyt, egy nagy szerzetest […] ők ugyanúgy fogják azonosítani a problémát, mint ahogy én keresztényként tenném”.

A hűség olyan, mint a szeretet: otthon kezdődik” – érvelt. “Generációkon keresztül öröklődik, szülőről gyermekre, nagyszülőről unokára“.

A vacsoraasztal körül kezdődik, amikor elmondjuk az asztali áldást, vagy a katolikusok esetében, amikor családi rózsafüzért mondunk” – folytatta George.

Megjegyezte, hogy a katolicizmusban a családot tekintik a házi egyháznak. A zsidó vallásban “az otthon még inkább, mint a zsinagóga a vallási élet központja. A házastársunkhoz való hűség azt jelenti, hogy nemcsak szexuális értelemben vagyunk hűségesek, hanem abban is, hogy szolgáljuk őt, őt helyezzük előtérbe“.

György a szenteket, különösen Teréz anyát a szegények szolgálatán keresztül a hűség mintaképéül ajánlotta. Kifejtette, hogy a hűség nem a “ne tedd” tilalmak listája, hanem inkább a hagyományos értékek, például a házasság és a család iránti mély szeretetből és megértésből fakad.

A hűség hónapjának tudatosítása

A hűség hónapjának szimbólumaként George két mirtuszágat választott, mivel ezek “régóta a hűség jelképei, egészen az ókorig visszamenőleg”.

Arra bátorítja az embereket, hogy osszák meg a szimbólumot a közösségi médiában, hogy felhívják a figyelmet az ügyre és elterjesszék a Hűség Hónapjának ünneplését.

Emellett június 1-jén George elindított egy webináriumot “Felhívás a hűségre” címmel, amelyen részt vesz Lila Rose a Live Action-től, Ana Samuel a Cana Vox-tól, Andrew Walker a Déli Baptista Teológiai Szemináriumtól, Bill McClay a Hillsdale College-tól, Jacqueline C. Rivers, Ph.D., a Seymour Institute for Black Church and Policy Studies ügyvezető igazgatója és vezető munkatársa a társadalomtudomány és politika területén, valamint Yuval Levin, Ph.D., az American Enterprise Institute társadalmi, kulturális és alkotmányos tanulmányok igazgatója.

Június visszavétele az LMBT-aktivistáktól

Senki sem kap monopóliumot egy bizonyos napra vagy hónapra” – jelentette ki George.

Katolikusként úgy tekintek júniusra, mint a Jézus Szent Szívének szentelt hónapra” – jelentette ki. “Nem gondolom, hogy azzal, hogy június hónapot a hűség hónapjává nyilvánítom, beavatkozom vagy elvonom a figyelmet, vagy valamilyen kijelentést teszek a Szent Szívről”.

George kifejtette, hogy azzal, hogy június a Hűség Hónapja, minden embert arra kíván ösztönözni, hogy vallásától függetlenül térjen vissza a hagyományos értékekhez.

A katolikusok katolikus társaikkal együtt Jézus Szentséges Szívének hónapjaként, mindenki mással együtt pedig a Hűség hónapjaként ünnepelhetik a júniust” – folytatta.

A Hűség hónapja arról szól, hogy a vallás, a házasság és a család intézményei – a civil társadalom kis szakaszai – helyi közösségeinkben és országunkban újra formába lendüljenek” – mondta George.

Forrás: lifesite.news.com

Legolvasottabb írások188 times!

Print Friendly, PDF & Email