Az SCCB, a Richmondi Egyházmegye hallgat a kiszivárgott FBI feljegyzésről, amely a “radikális” latin misés katolikusokat veszi célba

Miközben 20 főügyész és számos nem katolikus elítélte az FBI bombasztikus feljegyzését, amely a latin misére járókat vette célba, az USCCB és a Richmondi Egyházmegye feltűnően nem nyilatkozott.

Az Amerikai Katolikus Püspöki Konferencia (USCCB), valamint a Richmondi Egyházmegye feltűnően hallgatott az FBI richmondi (Virginia állam) irodájának szerdai bombasztikus memorandumával kapcsolatban, amely kijelenti, hogy a “radikális tradicionalista katolikus ideológia” mágnesként vonzza az “erőszakos szélsőségeseket“.

Mindkét szervezet elmulasztotta, hogy bármilyen minőségben megemlítse a memorandumot, amelyet Virginia állam főügyésze máris “katolikusellenesnek” minősített. A LifeSiteNews többször is megkereste az USCCB-t és a Richmondi Egyházmegyét, hogy kommentálhassák a helyzetet, de a cikk megjelenéséig nem kaptak választ.

Eközben a dokumentumot elítélte Joseph Strickland püspök a texasi Tylerből, a nem katolikus Fox News műsorvezetője, Tucker Carlson, 20 állam főügyésze, köztük Virginia államügyésze, Jason Mirayes, és más közéleti személyiségek, köztük Jack Posobiec újságíró és Ronny Jackson amerikai képviselő és korábbi elnöki orvos.

Úgy tűnik, hogy a “hívő katolikus” Joe Biden az FBI-t arra használja, hogy a katolikusokat vegye célba. WOW! Az FBI valóban a nép ellenségévé vált. Most már tényleg hadat üzentek a keresztényeknek!!! HIHETETLEN!

A most visszavont dokumentumot maga egy nem katolikus FBI informátor szivárogtatta ki névtelenül, Kyle Seraphin volt FBI ügynök szerint, aki szerdán tette közzé a 8 oldalas feljegyzést. Seraphin csütörtökön Tucker Carlsonnak elmondta, hogy szerinte a feljegyzés “nyitott ajtó” arra, hogy az Egyesült Államokban minden keresztényt bűnözőként célba vegyenek.

A dokumentum azt állítja, hogy “a faji vagy etnikai indíttatású erőszakos szélsőségesek (RMVE) egyre inkább megfigyelhető érdeklődése a radikális tradicionalista katolikus (RTC) ideológia iránt szinte biztosan új lehetőségeket kínál a fenyegetések enyhítésére” “botlóvezeték és forrásfejlesztés” révén.

Más szóval, az FBI richmondi irodája érdeklődését fejezte ki a katolikusok toborzása iránt, hogy kémkedjenek a hagyományos latin misén részt vevő templomba járó társaik után.

A feljegyzés szerint ez már megtörténhetett. Azt állítja, hogy meg nem nevezett összekötők segítettek az eredmények összeállításában, ami arra utal, hogy e közösségeket ismerő személyek kapcsolatban álltak a hírszerzés tisztviselőivel.

A dokumentum azt állítja, hogy az RMVE-k “felkeresték” a hagyományos katolikus istentiszteletet, és a közösségi médiában RTC ideológiai nyelvezetet használnak, és hogy “egyre nagyobb az átfedés” a “szélsőjobboldali nacionalista mozgalom és az RTC-k között“.

Richmond FBI arra a kulcsfontosságú feltételezésre támaszkodott, hogy az RMVE-k továbbra is vonzónak találják az RTC ideológiáját, és továbbra is megpróbálnak kapcsolatot teremteni az RTC híveivel, mind virtuálisan a közösségi médián keresztül, mind személyesen az istentiszteleti helyeken” – magyarázta a feljegyzés.

A “radikális tradicionális katolikusokat” a feljegyzés úgy jellemzi, hogy jellemzően elutasítják a II. vatikáni zsinatot mint “érvényes zsinatot“, és gyakran vallják azt, amit a feljegyzés “antiszemita, bevándorlóellenes, LMBTQ-ellenes és fehér felsőbbrendűségi ideológiának” nevez.

A kritikusok ezt az értékelést a legjobb esetben is erősen gyanúsnak tartják, tekintve, hogy a feljegyzés a radikális baloldali Southern Poverty Law Center (SPLC) jelentéseire támaszkodik, amelyet Seraphin szerint már régóta elutasítanak, mint az FBI legitim forrását, bár ebben az esetben elsődleges forrásként támaszkodnak rá.

A feljegyzés három katolikusellenes rágalmazó cikkre is hivatkozik (itt, itt és itt), amelyeket a Salon és a The Atlantic baloldali honlapok tettek közzé, hogy megvédjék a megfigyelését.

A dokumentumban szereplő “LMBTQ-ellenes” RTC-hívek említése úgy tűnik, hogy a hagyományos katolikusok túlnyomó többségét, valamint a konzervatív keresztények többségét is becsmérli, mivel a bibliai hitet, miszerint a házasság csak egy férfi és egy nő között létezik, a LMBT-pártiak “LMBTQ-ellenesnek” értelmezik.

Sőt, az SPLC még azokat a jogszabályokat is “anti-LGBTQ-nak” minősíti, amelyek megakadályozzák, hogy a férfiak részt vegyenek a női sportokban. A honlapján az SPLC elutasítja a “vallásszabadságot“, mint az állítása szerint LMBT-ellenes meggyőződések “álcáját“.

Annak ellenére, hogy az FBI visszavonta a feljegyzést, miután heves visszhangot váltott ki annak tartalma, Seraphin, Jason Miyares és 19 másik főügyész továbbra sem hagyja magát meggyőzni az FBI “kárelhárítási törekvéseitől”.

A virginiai ügyész rámutatott, hogy ha a feljegyzés nem szivárgott volna ki, akkor “még mindig az iroda rendelkezésére álló hírszerzési termék lehetne“.

Majd hozzátette: “A dokumentum FBI általi kitakarítása… és a dokumentumot létrehozó folyamat állítólagos “felülvizsgálata” semmiképpen sem nyugtat meg minket arról, hogy ez a feljegyzés nem tükrözi az amerikai katolikusok és más vallások híveinek titkos megfigyelésére és az imaházakba való beszivárgásra irányuló szélesebb körű programot. Csak arról biztosít bennünket, hogy az FBI zavarban van a memorandum tartalmának nyilvánosságra kerülése miatt.

A LifeSiteNews frissíteni fogja ezt a jelentést, amíg az USCCB vagy a Richmondi Egyházmegye nem nyilatkozik.

KAPCSOLÓDÓ

Az FBI informátor nyilvánosságra hozta a dokumentumokat, amelyek azt mutatják, hogy az ügynökség megfigyeli a “radikális” latin misés katolikusokat

Strickland püspök reagál az FBI informátorának bombasztikus jelentésére a hagyományos katolikusok megfigyeléséről
FBI feljelentő: A latin misés katolikusokról szóló feljegyzés “nyitott ajtó” arra, hogy minden keresztényt “bűnözőnek” nyilvánítsanak.

Az FBI visszavonja a “radikális” latin misés katolikusokról szóló feljegyzést, amely a baloldali SPLC jelentését idézte.

Az FBI-jelentésben megnevezett katolikus médium “disztópikus” latin misék megfigyelését kifogásolja

Michael Matt, a The Remnant munkatársa az FBI “boszorkányüldözését” a latin misés katolikusok ellen.

Forrás: lifesitenews.com

Hozzá olvasható:

Legolvasottabb írások171 times!

Print Friendly, PDF & Email