Felhívás adományozásra – Ryan Reynolds mintájára

FELHÍVÁS!

Idézem a mai USA beli hírt, és egy másikat Európából, hogyan reagálnak a hírességek (gazdagok) a koronavírus okozta járványra:

Ryan Reynolds és felesége Blake Lively 1 millió dollárt (313 millió forintot) ajánlottak fel két segélyszervezetnek is a világjárvány hatására. A színész Instagram oldalán osztotta meg jó cselekedetét azt remélve, hogy többen is csatlakoznak hozzá és követik a példáját.

“Blake és én 1 millió dollárt adományoztunk szétosztva a Feeding America és Food Banks Canada alapítványoknak. Ha tudsz, kérlek te is segíts – idézi a Just Jared a posztot.

“Vigyázzatok a testi és lelki épségetekre. Hagyjatok teret a boldogságnak. Hívjatok fel valakit, aki karanténban van, hátha szüksége van egy kis társaságra” – majd Hugh Jackman mobilszámának egy részét is kiposztolta, heccelve egy kicsit barátját.

Korábban már JJ Watt, Giorgio Armani, és Mark Zuckerberg is adakozott, hogy ezzel is segíthessenek ott, ahol most a legnagyobb szükség van a pénzre.

Forrás: hirado.hu

vagy Európából a hírt:

Berlusconi is adományozott a víruskórházra

Az országos adatokat a Lombardiában az utóbbi egy napban bekövetkezett emelkedés növelte: a tartományban 1971 új diagnosztizált fertőzöttel a betegek száma 16 220-ra emelkedett, a halottaké 1640-re. A lombardiai gócpontnak számít Bergamo kórházaiban nincs több hely az intenzív osztályokon. Itt a fegyveres erők alpesi dandárja tábori kórházat állít fel.

A Milánótól hatvan kilométerre található városban az utóbbi egy héten 385 személy halt meg. Nagy erőkkel folyik a milánói vásártér víruskórházzá való átalakítása. A munkát részben adományokból finanszírozzák: számos nagyvállalkozó, köztük Silvio Berlusconi volt kormányfő 10 millió eurót ajánlott fel. A polgári védelem 14 lélegeztetőgépet küldött a tartományba.

Forrás: baon.hu

Ezen a héten – székhely megyénkben: Borsod-Abaúj-Zemplén – azzal kerestek meg, hogyan tudnánk segíteni rászoruló, szegény, szinte jövedelem mentes családoknak élelmiszer támogatásban, mert a vírushelyzet (vészhelyzeti körülmények között), ugyanis a megélhetésük (létezésük) kerül veszélybe.

A fenti két adományozási hír, valamint a rászorulókról szóló megkeresés adta a gondolatot, hogy Magyarország gazdagjaihoz fordulunk- mivel megtehetik -, hogy adományozzanak karitatív célra, a járvány, és vészhelyzeti időben segíthessük a rászorulókat a megélhetésben. Ez – valahol – felebaráti, emberbaráti kötelessége mindenkinek, aki megteheti.

Két szentírási helyet idéznék:

  1. A szegény asszony két fillérje.

    41Később leült a templom kincstárával szemben és figyelte, hogyan dob a nép pénzt a perselybe. Sok gazdag sokat dobott be. 42Jött egy szegény özvegyasszony is és két fillért dobott be, ami egy krajcárt ér. 43Odahívta tanítványait és így szólt: „Bizony mondom nektek: ez a szegény özvegy többet dobott a perselybe, mint a többiek. 44Azok ugyanis mindnyájan fölöslegükből adtak, ez azonban azt a keveset is odaadta, amire szüksége volt: egész megélhetését.” [Mk 12,41-44]

  2. Gyűjtés a jeruzsálemi híveknek
    26Macedónia és Achája jónak látta, hogy gyűjtést rendezzen a jeruzsálemi szegény hívek javára. 27Jónak látták, de tartoznak is nekik vele, mert ha lelki javaikban osztoznak a pogányok, kötelesek az anyagiakban segítségükre lenni. [Róm 15,26-27]
    1Ami pedig a szentek javára való gyűjtést illeti, ti is úgy tegyetek, amint azt Galácia egyházainak elrendeltem. 2A hét első napján mindegyiktek tegyen félre és gyűjtsön annyit, amennyi neki tetszik, hogy ne akkor történjék a gyűjtés, amikor megérkezem. [1Kor 1-2]
    1Tudtotokra adjuk, testvérek, Isten kegyelmét, amellyel elárasztotta Makedónia egyházait. 2A bajok és a súlyos megpróbáltatások ellenére is, túláradó örömükből és nyomasztó szegénységükből bőséges adakozás fakadt. [2Kor 1-2];
    6Ezért arra kértük Tituszt, hogy, amint elkezdte, fejezze is be nálatok a jótékonyság művét. 7Amint mindenben kitűntök: hitben, szóban, tudásban, minden buzgóságban s az irántunk érzett szeretetben, tűnjetek ki a jótékonyságban is. [2Kor 6-7];
    10Erre nézve tanácsot adok nektek, mert hasznotokra válik. Tavaly óta nemcsak hogy megkezdtétek a gyűjtést, hanem magatokévá is tettétek az ügyet. 11Most tehát gyakorlatban is hajtsátok végre, hogy a készséges akarat, tehetségtekhez mérten, tettben valósuljon meg. 12Ha tehát készséges az akarat, jótékonysága attól függ, amije van, nem attól, amije nincs. 13Nem úgy, hogy mások megszabaduljanak nyomorúságuktól, ti meg bajba jussatok, hanem egyenlő mérték szerint. 14Most az ő szükségletüket a ti bőségtek fedezi, hogy majd az ő bőségük a ti szükségteket szolgálja, s meglegyen az egyenlőség. 15Az Írás is azt mondja: „Aki sokat gyűjtött, nem bővelkedett, aki meg keveset, nem szűkölködött.”  [2Kor 10-15]

A nyugati hírességek példája és a Szentírás üzenete által adakozásra hívjuk Magyarország gazdagjait és azokat, akik megtehetik (lásd Márk evangélium 12 41-42 versét). Alapítványunknak nem elsődleges – bár nagyon fontos – célja a karitatív tevékenység, de jelen körülmények között az első helyre tesszük, mert a szükséget szenvedőknek segítségre van szüksége. Pénzbeli adományokat fogadunk a:

Kereskedelmi és Hitelbank Zrt.
H-1095, Budapest, Lechner Ödön fasor 9.
Bankszámla szám: 10400322-50526748-81511032
IBAN számlaszám: HU95 1040 0322 5052 6748 8151 1032
SWIFT code: OKHBHUHB

melyet elkülönítetten kezelünk és a felajánlási célra fordítunk. A járvány lecsengésével nyilvános, oldalunkon közzétett elszámolást fogunk tenni a felhasználásról. Az esetleg megmaradó összegeket Alapító Okiratunk szerinti, elsősorban közhasznú célokra használjuk fel.

Kucsora Tamás
Kuratóriumi Elnök

Legolvasottabb írások837 times!

Print Friendly, PDF & Email