Megbukott: A nagyfigyelmeztetes.hu oldal és jövendölései CSALÁS volt

Azonosították a látnokot, aki 2011 óta 1200 üzenetet tett közzé, s ezért az illető megszüntette a látomásait és a mennyei üzeneteket közlő honlapját, amely keresztények világvégét váró millióinak jelentett igazodási pontot. A látnokról kiderült, hogy pusztán egy pr-szakember.

Szerk.:
Mindig rossz érzés kerített hatalmába, amikor a facebookon a nagyfigyelmeztetes.hu oldalt hivatkozták, mint mindent felülíró igazságot, holott csak egy igazság van, a katolikus Biblia 73 könyve. Ráadásul volt alkalmam néhány éve beszélgetni egy “látnokkal(?)”. Tanulságos volt a beszélgetés, mert amíg a zsinati (II.V.ZS. utáni) teológiát érintette az általa mondottak, addig “semmi hiba nem volt” a szövegében. Viszont teológiát tanulva, ráadásul elmélyülve a II.V.ZS. előtti tanításban, már bukta volt az eszkatológiájában, amit megpróbált a látnok lány eladni.

Ezen már csak az a látnok tett túl, akik állítólag beszélőviszonyban volt a Jóistennel, így ha kérdése volt, akkor elvonult és megkérdezte istent, majd “kinyilatkoztatta” a válaszát. Ezen időtől tudom, hogy manapság minden bokorban terem egy látnok, aki beszélőviszonyban van Istennel, vagy a Szűzanyával, esetleg mind a kettővel.

A TheWarningSecondComing.com weboldal 2011 márciusában indult. Több mint 1200 „üzenet” jelent meg rajta, állítólag a mennyei Atyától, Jézustól és a Szentlélektől. A 2010 novemberétől datált üzenetek 2015 márciusáig érkeztek folyamatosan. Szerzőjüknek több millió híve lett, világszerte számtalan imacsoporttal és több mint 425 ezer Facebook-követővel dicsekedhetett.

A weboldal néhány héttel azután szűnt meg, hogy az Irish Mail on Sunday című lap nyilvánosságra hozta, hogy a névtelen internetes látnok valójában egy Mary Carberry nevű, Dublinban élő, pr-tanácsadóként működő üzletasszony.

Elsőként blogszerzők fedték fel a titokzatos „látnok” kilétét: 2013-ban üzleti dokumentumokat hoztak nyilvánosságra, amelyekből kiderült, hogy Carberry kapcsolatban áll a Nagy Figyelmeztetés-vállalkozás két kulcsszereplőjével.

A gyanú alapján az írországi lap szakértői vizsgálatot végeztetett, melynek során két hangmintát hasonlítottak össze: Mary Carberry hangját egy 2015 januárjában készült felvételről, valamint a „látnok”, az Isteni Irgalmasságról nevezett Mária hangját egy 2011 októberében elhangzott rádióinterjúból. A vizsgálat megállapította, hogy a két hang azonos – írja a Christianae blog szerzője, Ménesi Krisztina, korábban egyházi szakújságíró.
Az Irish Mail on Sunday szerint Mary Carberry kijelentette: megbízásból csináltam. Sokan találgatják, nem fog-e az üzenetek igazi kitalálója más látnokkal előállni, hogy fenntartsa a jövedelmező üzleti vállalkozást.
A honlap magyar változata a máig működő nagyfigyelmeztetes.hu, és ezen szubkultúrához tartozik az utolsoidok.com is. A Nagy Figyelmeztetés szerint „most egy új korszak köszönt erre a világra, amit csak nagyon kevesen fognak megérni. Eléri ezt a földet igazságosságom haragja. A nagy figyelmeztetés már útban van. A nagy természeti katasztrófák, és szerte a forrongások ennek a jelei” – mondta állítása szerint Jézus 2011. március 22-én egy Mária Julianna nevű látnoknak.
Mindenesetre olyan praktikus tanácsokat is osztottak, hogy „legyen tartalék élelmiszeretek:  víz, szentelt gyertya, mely világosságot ad majd nektek. Legyen nálatok szenteltvíz,  só és olaj a házban. Legyen kéznél otthon takaró, és elsősegély felszerelés! Hordjátok magatoknál a Szentelményeket, de legyenek veletek otthonaitokban és az autótokban is (kereszt, csodás érem, skapuláré).  A szentírás és az imakönyv is legyen közeletekben.” 
A Nagy Figyelmeztetés jelenségét a hivatalos egyháziak elítélték, így korábban Székely János segédpüspök és Puskás Attila, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Hittudományi Karának teológus professzora is elítélően nyilatkozott róla a Magyar Kurírnak.
Amikor 2011-ben az egyházi hírportál megpróbálta elérni a nagyfigyelmeztetés.hu szerkesztőit, „Ritát” és „Orsit”, ők személyes találkozásra nem vállalkoztak, azonban írásban azt válaszolták a portálnak, hog „igen fontos dologról van szó, és sajnos az egyház nem beszél erről, így azok a lelkek, akik csak a templomban értesülhetnének erről, félő, hogy nem fogják tudni olyan felkészülten várni, mintha erről már hónapok óta olvasnának.”
Forrás: mandiner.hu

Legolvasottabb írások2152 times!

Print Friendly, PDF & Email