Gyűjtés Karácsonyra – Frissítve: 2021.09.19.

7Ezért, mint ahogy mindenben kitűntök: hitben, szóban, ismeretben, minden buzgóságban és a tőlünk kapott szeretetben, úgy tűnjetek ki ebben a jótékonyságban is. 8Nem parancsképpen mondom ezt, hanem hogy mások buzgósága által a ti szeretetetek őszinteségét is próbára tegyem. 9Hiszen ismeritek a mi Urunk Jézus Krisztus kegyelmét: ő értetek szegénnyé lett, bár gazdag volt, hogy az ő szegénysége által ti gazdagok legyetek.
[2Kor 8,7]

Dicsértessék a Jézus Krisztus,
Kedves testvérek,

Egy hete, szeptember 10.-n a jó sors, de szerintem magasabb vezérelt egy Ózd melletti település külső részére, ahol jelenleg (lepusztult környezetben, bezárt bánya lakásaiban) kb. 10 család, összesen kb. 50 élnek. A anyatelepülés kb. 2,5-3 km-re van, és szinte csak gyalog megközelíthető. A lakásokban nincs víz (az utcán található kútból engedhető) és gáz (fatüzelés van), de van villany – feltöltőkártyás kivitelben. Egy épületben 4 család lakik borzalmas körülmények között.

Viszont megpróbálnak együtt tevékenykedni a megélhetésükért. Ott jártunkkor (16:00 óra körül), kb. 5-6 férfi szőlőszedésből (mezei munka és bére) ért haza. Beszélgettünk velük, de közben láttuk, hogy állatokat (csirke, liba, nyúl) tartanak, amit ugye el is kell látni. Sok mindent láttam már, de önellátás szerű berendezkedést még nem. Haza felé arról beszélgettünk a kocsiban, hogy (legalább) KARÁCSONYRA segíteni kellene a családoknak (bár alapítványunknak nem profilja a karitász, de ha a probléma szembejön, akkor …..). Ezért elkezdtünk szervezkedni ismeretségi körünkben, és odáig jutottunk, hogy KARÁCSONYRA minden család fog kapni vegyi árú csomagot, hideg élelmiszer csomagot, és ruhaadományt.

Viszont jó lenne a gyerekeknek is személyre szóló ajándékot adni, ezért a következő egy kölcsönvett (de jó) ötlettel fordulunk mindenkihez (aki olvassa ezt az írást):

készítsen CIPŐS DOBOZ-ba ajándékot. A gyerekek már nem használt játékait, amit szívesen felajánlanak olyan gyerekeknek, akiknek a családjában nem telik ilyenre, esetleg némi édességet csomagolva hozzá, és mindenki fantáziájára bízzuk, hogy mit.
Ha elkészülnek a csomagok, akkor időpontot és helyszínt egyeztetve (a következő email címen:

adomany@tridentina.hu)

érte megyünk autóval.

Befejezésül idézném mindenki számára a zsoltárost:

Zsoltár 40
40:2 Boldog, kinek gondja van a szűkölködőre és szegényre; * a rossz napon megszabadítja őt az Úr.
40:3 Az Úr tartsa meg és éltesse őt, és tegye boldoggá a földön, * és ne adja őt ellenei kívánságára.
40:4 Az Úr segítse meg őt fájdalma ágyán; * az ő egész ágyát megfordítod betegségében.

In Christo et Maria,

Kucsora Tamás
Kuratóriumi elnök

Frissítés 2021.09.19.

Alapítványunknak van egy levelezőlistája, melyen hagyományhű, katolikus emberek vannak felvéve, világiak, papok, Magyarországiak és külföldiek, többek között Dél-Franciaországiak, nem messze Toulouse-tól. Most jött a hír, hogy a francia család (fiatal szülők 5 gyermekkel, útban a hatodikkal) ajánlották fel, mivel a gyerekek egyébként is ajándékokat adnak karácsonyra (az ottani kapucinus közösségen belül a rászorulóknak), most nekünk küldik el ezeket.

Köszönjük szépen – Merci beaucoup.

Némi képi világ a helyszínről:

Legolvasottabb írások1441 times!

Print Friendly, PDF & Email