Sátán fattya: Több abortuszt szeretne látni a filmekben egy amerikai divatmagazin (női) szerzője

Danielle Campoamor, a Marie Claire című divatmagazin amerikai kiadásának egyik szerzője szerint több abortuszra lenne szükség a filmekben. Campoamor azzal indokolta követelését, hogy szerinte kevés a filmekben az olyan anya, aki ugyan már életet adott gyermekeknek, ám a sokadik terhességénél az abortusz mellett döntene.

Danielle Campoamor így fogalmazta meg az aggodalmát: ha nem látnak az anyák példát a filmekben az abortuszra, akkor nem fognak a terhességmegszakítás mellett dönteni – írja a 888.hu. Szerinte ugyanis a gyerekesek a leggyakoribb abortuszpáciensek, és úgy gondolja itt az ideje, hogy lássuk magunkat a vásznon. Szerinte „számtalan tanulmány kimutatta már az abortusz médiában való megjelenésének fontosságát”, azonban véleménye szerint a filmek területén ebben a tekintetben nagy a lemaradás. A cikkben sajnálatát fejezi ki, hogy csupán 43 amerikai sorozatban vagy filmben jelent meg az abortusz, és azokban is „csak” 31 karakter döntött a beavatkozás mellett. Campoamor szerint azért nincs elég abortusz a tévében, mert nem teszik eléggé érdekessé az abortuszokat.

Egy híres amerikai sorozat, az Orange is the New Black írója, Merritt Tierce szerint nehéz abortusztörténetet sikeresen szerepeltetni egy műsorban vagy filmben, főleg hiteles módon, mert az abortuszok többsége jobb szó híján „unalmas”. A másik probléma Campoamor szerint, hogy a kitalált történetek a filmekben gyakran azt sugallják, hogy a nők nehezen döntik el, véget vetnek-e egy gyermek életének, pedig meglátása szerint a valóságban a nők általában könnyen meghozzák a döntést. Merritt Tierce úgy véli, az embereknek meg kell békélniük azzal, hogy „szeretetből is lehet az abortusz mellett dönteni(?)”.

Forrás: 888.hu; mandiner.hu; Fotó: Mandiner

Kapcsolódó cikk:

  1. Sátán fattyak: Az uniós tagállamokban biztosítani kell a terhességmegszakítást

Legolvasottabb írások451 times!

Print Friendly, PDF & Email