FSSPX: Minden eddiginél több felvételiző!

Örömteli hírek a zaitzkofeni Herz Jesu Szemináriumból: október 8-án, szombaton összesen 25 fiatalember lépett be a szemináriumba. Közülük 21-en papi hivatást, hárman testvéri hivatást éreztek, egynek a hivatalos belépését német nyelvtudás hiányában későbbre halasztották. A folyamatos fogadtatás kihívásokkal is jár.

A Szent X. Pius Papi Testvériség szemináriumaiba belépők száma évek óta növekszik. A bajorországi Zaitzkofenben található Szent Szív Nemzetközi Szeminárium sem kivétel ez alól. Időközben a szeminárium elérte befogadóképességének határait, így történetében először két jelöltnek kell megosztania egy kétágyas szobát – az összes többi szoba foglalt. A felvételek pozitív tendenciájának köszönhetően már egy ideje világos volt, hogy ez végül is bekövetkezik. A meghosszabbítás tehát elkerülhetetlen, de jelenleg alapvető strukturális kérdések miatt még mindig húzódik.

Papszentelés Zaitzkofenben 2009-ben.

Miután a jelentkezők közül tizenöten már a hivatalos csatlakozás előtt egy intenzív német nyelvtanfolyammal készültek a kezdődő tanévre Zaitzkofenben, a többiek október 8-án érkeztek meg. A lengyelországi Papi Testvériség gyümölcsöző munkája különösen jól látható ebben a csoportban. Az új belépők közül tizenkettő onnan származik. Ezen kívül Dániából, Hollandiából, Szerbiából, Magyarországról és Svájcból is érkezett egy-egy jelölt. Az új belépők közül ketten Ausztriából, hatan pedig – ami a helyi kerület számára különösen örömteli – Németországból érkeztek. Örömteli fejlődés, amelyért mindenki imádkozik, hogy folytatódjon.

Forrás: fsspx.de

Papszentelés Zaitzkofenben 2022-ben.

 

Legolvasottabb írások274 times!

Print Friendly, PDF & Email