Zsidó színész tért át a katolikus hitre: Szűz Mária “a legszebb szerelmem

A Franciaországban kedvelt híres zsidó színész és humorista, Gad Elmaleh bejelentette, hogy áttért a katolikus hitre, és ebben a folyamatban szerinte Szűz Mária döntő szerepet játszott.

Az 51 éves Elmaleh párja Charlotte Casiraghi, Caroline monacói hercegnő lánya volt, akivel egy Rafael nevű fiuk van.

Katolikus hitre való áttérését új filmje, a “Reste un peu” (“Maradj egy kicsit“) mutatja be.

A zsidó színész, aki az El Mundo című spanyol lap szerint a Jean-Marie nevet veszi majd fel, amikor megkeresztelkedik, teológiát tanult Párizsban, és 2019-ben részt vett egy londoni musicalben, amely Szent Bernadette Soubirousról, aki látta a lourdes-i Szűzanyát.

Elmaleh a Le Figaro című francia lapnak azt mondta, hogy “Szűz Mária a legszebb szerelmem“, és meglepetésének adott hangot, hogy Franciaországban “a katolikusok nagy többsége nem éli meg nyíltan a hitét”.

Az interjúban elmesélte, hogy gyermekként belépett egy templomba, és meglátta az Istenanya képét:

Nem látomás volt, csak egy egyszerű szobor, de megkövültem. Sírni kezdtem és elbújtam, mert féltem, hogy a családom felfedezi, mert féltem az átkoktól és a babonáktól. Egész gyermekkoromban titokban tartottam” – emlékezett vissza.

Az új film

A “L’invité” (“A vendég”) című műsornak adott interjúban, amelyet november 9-én tettek közzé a YouTube-on, Elmaleh a “Reste un peu” című filmről beszélt, amelyet november 16-án mutatnak be Franciaországban.

A filmben szerepelnek a színész valódi szülei, akik nem nagyon “örülnek” a katolikus hitre való áttérésről szóló döntésének, de úgy döntöttek, hogy támogatják őt.

A színész és humorista elmondta, hogy “igaz, hogy ez egy spirituális, vallásos coming out. Sok benne a fikció és a valóság keveréke“, de “igaz, hogy 50 évesen megkérdőjelezem magam“. “Ez egy keresés, amelyben felteszem magamnak a kérdést, hogy hol, ki, mikor, van Isten, nincs Isten” – mondta, de megerősíti, hogy “Szűz Mária hív és védelmez engem“.

Az interjúban Elmaleh elmesélte, hogy látta az Istenanya képét, “amikor kisfiú voltam Marokkóban, Casablancában, ahol keresztények, zsidók, muszlimok voltak, egy olyan országban, amely a hihetetlen testvériség példája; de ugyanakkor egy bizonyos tabu a kereszténységgel és az egyházakkal“. “Nem mehettem be a templomokba, mert az bűn volt, tilos volt; de amikor 6 vagy 7 éves voltam, bementem az egyikbe, és azt mondtam magamnak: “Nem rossz itt, miért tiltják nekem?”” – mondta a színész.

Elmaleh elmondta, reméli, hogy a film “némi kérdőjelet” vált ki azokból, akik látják, és hangsúlyozta, hogy “elsősorban [egy] tanúságtétel, egy szerelmi történet“.

Ezt a történetet először az ACI Prensa, a CNA spanyol nyelvű hírpartnere közölte. A CNA lefordította és átdolgozta.

CNA Newsroom, 2022. november 10., 16:00 (CNA).

Forrás: catholicwordreport.com

Legolvasottabb írások269 times!

Print Friendly, PDF & Email