A Ferenc út: A szabadkőműves anglikán “püspök” a templomok anyjában ünnepel

miközben a formálódó közösségnek megtiltják a latin mise celebrálását a plébánián.

Ugyanazon a héten, amikor egy szabadkőműves és elvált “püspök” vezetésével anglikán “klerikusok” nagy csoportja a világ legfontosabb székesegyházában – a Lateráni Szent János-bazilikában, a “város és a világ minden egyházának anyja és tanítója” – katolikus (Novus Ordo) misét celebrált, amit a bámészkodók és a jelenlévők katolikus (Novus Ordo) misének véltek, érkezik ez a hír.

Az Oratórium (alakulóban lévő), az ausztráliai Brisbane-ben (Queensland, Queensland) lévő, felvirágzó közösségének, amely mind a Novus Ordo, mind a TLM-et ünnepelte, súlyos korlátozásokat vezettek be a latin miséikre:

Ennek fényében, és az érsekkel folytatott megbeszéléseket követően, most intézkednünk kell, hogy latin miséinket elköltöztessük a Mária Szeplőtelen templomból. Az érsek beleegyezett abba a javaslatba, hogy ezeket a miséket a csarnokba költöztessük. Tisztában vagyunk vele, hogy ez a hír sokakat sokkoló és csalódást fog okozni, és az atyák és a testvér osztoznak ezekben az érzésekben. Ugyanakkor reméljük, hogy együtt tudunk dolgozni azon, hogy a legjobbat hozzuk ki ebből a jelenlegi helyzetből.

Ennél a helyzetnél pontosabban nem is lehetne ábrázolni ennek a pontifikátusnak az egész abszurditását: a talpnyaló római hierarchák, akik hajlandóak drákói korlátozásokat bevezetni a latin misék bizarr mikromenedzsmentjében a világ minden egyes apró közösségében, nem tudják megakadályozni, hogy hamis liturgiákat tartsanak hamis püspökök a legfontosabb római egyházban.

Ez nem ellentmondás: ez a módszerük. A lateráni hatóságok csak azért “kértek bocsánatot”, mert ez botrányt okozott az angol nyelvű médiában. De a pontifikátust valójában nem érdekli: gyűlölnek minket, mert úgy hiszünk, ahogy az Egyház mindig is hitt; befogadják az eretnek álpapokat, mert valójában semmiben sem hisznek, csak saját liberális nyers hatalmuk zsarnoki szemléletében .

Ez a rosszindulatú nemzedék azonban el fog múlni, és a Hagyomány szabadsága ismét visszatér.

Forrás: rorate.caeli.blogspot.com

Legolvasottabb írások143 times!

Print Friendly, PDF & Email