Egy szövetségi bíró elrendelte, hogy a PA kerület engedélyezze az “Iskola utáni sátáni klub” találkozóit az iskola területén

Egy pennsylvaniai szövetségi bíró úgy döntött, hogy a The Satanic Temple-nek engedélyezni kell, hogy a “Sátán Klubot” a pennsylvaniai Saucon Valley iskolai körzet egyik állami középiskolájában tartsa meg.

John Gallagher, az Allentownban működő amerikai kerületi bíróság bírája mindössze néhány nappal azután hozta meg az előzetes végzést, hogy a The Satanic Temple megtartotta második éves konferenciáját, a “SatanCon“-t Bostonban, amely ellen a katolikusok hevesen tiltakoztak.

A Sátáni Templom, amely honlapja szerint tagadja Isten és a Sátán létezését, egy politikai aktivista csoport, amely arról ismert, hogy tiltakozik a vallási szimbolizmus ellen a nyilvános helyeken, és gúnyolódik a kereszténységen “megkeresztelhetetlenséggel” és “fekete misék” tartásával.

A Northampton megyében található iskolai körzet február 16-án jóváhagyta a The Satanic Temple kérelmét, hogy középiskolájában iskolán kívüli Sátán Klubot tartson. A klubra utaló lövöldözéses fenyegetésre reagálva azonban a kerület több tucat e-mailt kapott aggódó szülőktől és a személyzet tagjaitól, akik biztonsági okokból a jóváhagyás visszavonását kérték.

Az iskolai létesítményeket használó, a kerülethez nem kötődő csoportoknak reklámjaikban világossá kell tenniük, hogy rendezvényeiket nem az állami iskolarendszer szponzorálja. A kerület február 24-én visszavonta a jóváhagyást, mert azt mondta, hogy a Sátánista Templom egyes posztjai és szórólapjai megsértették a szabályzatot. A csoport ezután pert indított a szövetségi bíróságon, azzal érvelve, hogy nézetei miatt diszkriminálták, amit a kerület elutasított.

A bíró a végzésében azt mondta, hogy “a kerületnek engedélyeznie kell, hogy a [After School Satan Club] (ASSC) azon a helyen és azokon az időpontokon találkozzon, amelyekben a felek feltételesen megállapodtak … a folyó tanévben“. Ezek az időpontok május 10, 17 és 31. A határozat addig marad érvényben, amíg az ügyben a bíróság nem hoz végleges döntést.

A pert a The Satanic Temple nevében az American Civil Liberties Union, az ACLU of Pennsylvania és a Dechert LLP indította.

A The74 szerint a The Satanic Temple a klubok indítási helyének kiválasztásakor olyan iskolákat vesz célba, amelyeket vallási klubok használnak.

Joe Bukuras

Forräs: catholicnewsangency.com

Legolvasottabb írások187 times!

Print Friendly, PDF & Email