A Loyola Egyetem tanfolyamot kínál a “transznemű” egészségügyi ellátásról, beleértve a gyermekek kezelését is

A jezsuiták által vezetett Loyola University Chicago “transznemű” orvostudományi kurzust kínál a hallgatóknak, beleértve a transzneműként azonosított gyermekek kezelését.

Washington, D.C. Newsroom, Júl 13, 2023 / 11:08 am
 
A “Családorvosi” tanszék címkéje alá csoportosított kurzuslistán az állítás szerint “az LMBTQ+ betegek bizonyítékokon alapuló kezelését tanítják a hallgatóknak az orvostudományban“.

A kéthetes kurzuson a hallgatók a “transznemű betegek hormonkezelésének beindítását és fenntartását“, a “transznemű gyermekek/ serdülők egészségügyi ellátását” és a “nemi megerősítő műtétet” tanulhatják.

A kurzus résztvevőit arra ösztönzik, hogy részt vegyenek olyan orvosi klinikákon tartott árnyékfoglalkozásokon, “ahol a betegek többsége LMBTQ+-ként azonosítja magát“.

Margaret Higgins, aki a tanfolyam listáján tanszéki kapcsolattartóként szerepel, nem válaszolt azonnal arra az e-mailre, amelyben további információkat kértek a tanfolyamról.

Dr. Michelle Cretella, a Katolikus Orvosi Szövetség gyermekgyógyász szóvivője és az Amerikai Gyermekgyógyászok Kollégiuma Szexualitási Tanácsának társelnöke a CNA-nak elmondta, hogy “az emberi személy szexuális identitása vagy férfi vagy nő“.

Szexuális orientáció” és “nemi identitás” olyan társadalmi konstrukciók, amelyeket politikai célokra használnak fel – mondta Cretella. “A világ kultúráinak történelme és több évtizedes tanulmányok bizonyítják, hogy az egy férfi és egy nő közötti hűséges, szeretetteljes házasságtól eltérő szexuális életmódok elfogadása szenvedéshez, betegséghez és halálhoz vezet mind az egyének, mind a civilizációk számára.

A hit és az értelem; a tudomány és a hagyományos katolikus tanítás kiegészítik egymást, amikor a személyiségről és az egészségről van szó” – mondta Cretella. “A Loyola testeket és lelkeket áldoz fel a politikai korrektség oltárán“.

Bár a transzneműség – az a hit, hogy az egyén “azonosulhat” és számon tartható az ellenkező nemhez tartozó vagy egyáltalán nemhez tartozó személyként – viszonylag újszerű koncepció, a katolikus egyház hatóságai határozottan kiálltak az ideológia számos eleme ellen.

Ferenc pápa az év elején azt mondta, hogy a gender ideológia “az egyik legveszélyesebb ideológiai gyarmatosítás“, mert “elmossa a különbségeket és a férfiak és nők értékét“.

Ez év májusában eközben Paul S. Coakley Oklahoma City érseke egy pásztorlevélben azt írta, hogy bár a nemi diszfóriát átélő személyek “mérhetetlen fájdalmat” éreznek, a katolikus egyház mégis arra buzdítja őket, hogy “fogadják el biológiai nemük ajándékát“, és dolgozzanak azon, hogy “mentálisan, érzelmileg, szomatikusan és spirituálisan meggyógyítsák az általuk érzett inkongruenciát“.

Arra kérek minden egyes embert, aki ezt a zavart éli át, hogy bízza Jézusra a fájdalmát” – fogalmazott a püspök a levélben.
 

Forrás: catholicnewsangency.com

Legolvasottabb írások125 times!

Print Friendly, PDF & Email