Shia LaBeouf a ‘Padre Pio’ című film főszereplője, amely június 2-án kerül a mozikba

A Szent Pio atyáról szóló új film, amelynek főszereplője a katolikus hitre tért Shia LaBeouf, június 2-tól lesz látható a nagyközönség számára.

A filmet Észak-Amerikában a Gravitas Ventures forgalmazza majd – írja a deadline.com. A cég a megjelenésig nem válaszolt arra az érdeklődésre, hogy a filmet a mozikban és a streaming-szolgáltatókon keresztül is bemutatják-e majd.

A 20. század egyik legnépszerűbb katolikus szentje, Pietrelcina-i Szent Pio, közismert nevén Padre Pio, kapucinus ferences szerzetes, pap és misztikus volt.

Padre Pio leginkább az imáról és a békéről szóló mély bölcsességéről, stigmáiról, a bilokációjáról szóló csodás beszámolókról, az ördög fizikai támadásáról és a lelki élet elsajátításáról ismert.

A filmet 2022 szeptemberében mutatták be a Velencei Filmfesztiválon, majd 2023 március elején a Mammut Filmfesztiválon is játszották.

LaBeouf, aki Pio atyát alakítja, négy hónapot töltött kapucinus szerzetesekkel élve a filmre való felkészülés során.

A film alcíme a fasizmus olaszországi felemelkedéséről szól – számolt be az AP -, középpontjában az 1920-as, 14 ember lemészárlásával San Giovanni Rotondo faluban, annak a kolostornak a közelében, ahol Pio atya élt.

Abel Ferrara, aki dokumentumfilmet készített Padre Pióról, mielőtt a film rendezőjeként dolgozott volna a filmen, az AP-nek elmondta, úgy érezte, hogy a szent lelki küzdelmei és a San Giovanni Rotondóban zajló politikai vérontás közötti metszéspont értelmet ad a film kereteinek.

Úgy gondoltam, hogy a mészárlás és az ő stigmái közötti összefolyás, amelyek egyazon helyen és egy időben történtek… Úgy értem, hogyan ne lehetne erről filmet készíteni?” – mondta az AP-nek.

Ferrara az AP-nek elmondta, hogy az egyházi tisztviselők és a kapucinus szerzetesek támogatták a filmtervét annak ellenére, hogy karrierje elején pornográf és rendkívül erőszakos filmeket készített.

Az általam készített filmek listáját tekintve csodálkoznának” – mondta Ferrara.

Ezeknek a macskáknak van ez az optimista hozzáállásuk” – mondta Ferrara az egyházról. “Ne ítélj meg senkit a legrosszabb pillanata alapján“.

LaBeouf augusztusban került a címlapokra, miután a minnesotai Winona-Rochester egyházmegye püspökének, Robert Barronnak és a Word on Fire-nek adott 80 perces interjúban elárulta, hogy a Pio atya filmvásznon nyújtott alakítása vezette el őt a katolikus hit szeretetéhez.

Kezdem érezni a fizikai hatását” – mondta a szentáldozáshoz járulásnak. “Elkezdem érezni a kegyelmet, és elkezdem úgy érezni, mintha regenerálódnék, és [elkezdem] annyira élvezni, hogy soha többé nem akarom kihagyni.

A 36 éves LaBeouf azt mondja, agnosztikus volt, mielőtt megtalálta volna Istent. Megtéréséről, a rózsafüzér és a hagyományos latin mise iránti odaadásáról bővebben itt olvashatsz.

A film trailere alább megtekinthető.

Joe Bukuras

Forrás: catholicnewsagency.com

Legolvasottabb írások613 times!

Print Friendly, PDF & Email