Cordileone érsek és Strickland püspök elítélik a “trágár” hamis skizma üzeneteket

Salvatore Cordileone San Franciscó-i érsek és Joseph Strickland, a texasi Tyler egyházmegye püspöke vasárnap mindketten nyilvánosan elítélték azt a tévesen Strickland püspöknek tulajdonított üzenetet, amely a katolikus egyháztól való elszakadást támogatta.

A hónap elején egy kép keringett a közösségi médiában, amely azt sugallta, hogy Strickland püspök támogatja a “bergoglioi szektától való elszakadást“, ami nyilvánvalóan a Szentszéktől való skizmatikus szakításra utal.

A texasi prelátus vasárnap nyíltan elítélte az üzenetet, és hamisnak ítélte azt.

Egy koholt és rágalmazó üzenet kering a képemet és a nevemet használva, amely hamisan ábrázol engem, amint a katolikus egyháztól való elszakadást szorgalmazó nyilatkozatot teszek” – írta Strickland püspök a Twitteren vasárnap reggel.

Elítélem a nevemnek ezt a hamis felhasználását; a katolikus egyház hűséges fia vagyok” – tette hozzá.

Cordileone érsek szintén nyilvánosan kiállt a koholt üzenet ellen, a Twitteren írt válaszul a hamis üzenetre: “Az ördög egy hazug és minden hazugság atyja“.

Nem világos, honnan származik a kép. A közösségi médiában található képernyőfotók alapján legalábbis a Gloria.tv nevű médiaoldal osztotta meg.

Pat Buckley, egy volt pap, akit kiátkoztak a katolikus egyházból, miután “felszentelték” a “független katolikus” mozgalomba, szintén megosztotta a hamis nyilatkozatot a blogján, azt állítva, hogy “egy komment formájában” kapta a megjegyzéseket, és hogy az állítólag “Stricklands [sic] Twitter-fiókján jelent meg“.
 
A CNA megkereste Buckley-t, hogy konkrétan megkérdezze, honnan vagy kitől kapta a megjegyzést, és miért nem ellenőrizte annak helyességét, mielőtt közzétette volna. Buckley elutasította a választ. “Nem levelezek olyan emberekkel, akik “Mr.“-nek szólítanak” – mondta.
 
Strickland püspök legutóbb akkor került a viták középpontjába, amikor a Vatikán által elrendelt vizsgálat tárgyává vált, amely a vitatott püspök közösségi médiás bejegyzéseivel, valamint az általa felügyelt egyházmegye vezetésével foglalkozott.
 

Forrás: ncregister.com

Legolvasottabb írások126 times!

Print Friendly, PDF & Email