Zsinati atyák Ferenc képmása szerint (1)

A Vatikán 2023. július 7-én tette közzé a sajtó számára a püspökök rendes szinódusa – vagy szinódusi szinódus – októberi XVI. nagygyűlésének résztvevőinek listáját, amelyet a XVI. A lista tartalmazza a rendes tagokat, az Episcopalis communio apostoli konstitúció (2018. szeptember 15.) értelmében, de a Ferenc pápa által külön kijelölt résztvevőket is.

Ahogy Michael Haynes a LifeSiteNews 2023. július 7-i számában megjegyzi: “Különbséget lehet tenni a saját egyházaik vagy püspöki konferenciáik által a szinóduson való részvételre kiválasztott küldöttek és a Ferenc pápa által személyesen kiválasztott küldöttek között“.

A zsinati forradalom őrzői

Az általa kinevezett mintegy 50 tag közül a legjelentősebbek a következők:

  • Stephen Chow S.J. püspök: Hongkong KCP-barát püspöke, aki lekicsinyelte a Vatikán és Kína közötti titkos alkuval kapcsolatos félelmeket.
  • Timothy Costelloe püspök: Perth (Ausztrália) püspöke, aki ellenzi a hagyományos misét, és aki sokkolta az ausztrál katolikusokat, amikor az 5. ausztrál teljes zsinat nyitó miséjének kezdetén egy őslakos pogány szertartást felügyelt.
  • Blase Cupich bíboros: Chicagói érsek, Egyesült Államok, különösen az LMBT misék támogatásáról és a hagyományos latin misék korlátozásáról ismert, aki nemrégiben dicsérte a heterodox német zsinati utat.
  • Josef De Kesel bíboros: A belgiumi Mechelen-Brüsszel tiszteletbeli érseke, aki aláírta és jóváhagyta belga püspöktársainak hírhedt dokumentumát, amely az azonos nemű párok áldását hirdette meg. De Kesel néhány hónappal később, az ad limina látogatás során találkozott Ferenccel, és azt mondta, hogy a találkozó “kivételesen meleg volt”, és hogy a belga püspökök nem kaptak elmarasztalást a dokumentumuk miatt.
  • Wilton Gregory bíboros: Washington D.C. (USA) érseke, akit Ferenc 2020-ban bíborosi rangra emelt, és akinek hosszú listája van a család és a hagyományok elleni fellépésekről.
  • Jean-Claude Hollerich bíboros, S.J.: Luxemburg érseke, a zsinat főelőadója és a pápa bíborosi tanácsának nemrég kinevezett tagja. Kiemelkedően LMBT-párti bíboros, aki korábban azt állította, hogy “teljes mértékben egyetért Ferenc pápával” a homoszexualitásról szóló katolikus tanítás ellenzésében.
  • Robert McElroy bíboros: A kaliforniai San Diego püspöke, egy közismerten heterodox püspök, akit nemrég emeltek bíborosi rangra 2022-ben, aki támogatja az aktívan erkölcstelen LMBT életmódot folytató emberek áldozását, és akit Thomas Paprocki (Springfield, Illinois) és Athanasius Schneider (Asztana (Kazahsztán) segédpüspöke) azzal vádolt, hogy de facto kiátkozta magát.
  • Oscar Andres Rodrigues Maradiaga bíboros: Ferenc pápa bíborosi tanácsadói tanácsának korábbi elnöke és közeli bizalmasa. Hosszú évekig botrányok vették körül, többek között pénzügyi és szexuális eltussolási vádakkal.
  • James Martin S.J. atya: hírhedten LMBT-párti jezsuita, a Kommunikációs Dikasztérium tagja, aki egyre nagyobb pápai kegyet élvez annak ellenére, hogy hosszú ideje és következetesen támogatja az LMBT ideológiát, a katolikus tanítással ellentétben. “Támogatott egy blaszfémikus, homoerotikus művekből merített képet, amely Krisztust homoszexuálisnak ábrázolja, támogatta az azonos neműek polgári egyesülését, és ‘károsnak’ nevezte Isten férfiként való szemlélését.”.

Ezekkel az ultraprogresszív személyiségekkel szemben találunk bizonyos neveket, amelyek célja, hogy az ellentétes irányzatok egyenlő képviseletének illúzióját keltsék:

  • Luis Ladaria Ferrer S.J. bíboros: A Hittani Kongregáció leköszönő prefektusa, akinek hivatali ideje alatt a CDF 2021-ben kiadta az azonos neműek áldásának tilalmát.
  • Gerhard Müller bíboros: Ladaria bíboros elődje a CDF prefektusaként, aki elítélte a zsinatot, mint az egyház “ellenséges hatalomátvételt”, amely a katolicizmus “végével” fenyeget.
  • Stefan Oster püspök: A németországi Passau püspöke, aki a katasztrofális és heterodox német zsinati út különböző szakaszaiban egyike volt a kevés ellenvéleményt megfogalmazó hangoknak.

Michael Haynes folytatja a bizalom elbeszélését: “A bejelentés fényében a veterán vatikáni újságíró, Edward Pentin kijelentette, hogy egy ‘magas rangú egyházi vezető’ nemrég azt mondta neki, hogy néhány ilyen klerikusnak ‘nincsenek objektív, módszertani és helyes teológiai kritériumai’. Már nem rendelkeznek az isteni kinyilatkoztatás objektivitásával, csak szubjektív, előítéletek szerinti felfogással’“.

A résztvevők e hosszú listájához hozzáadódnak a “különleges meghívottak” vagy “testvéri küldöttek“, akik nem rendelkeznek szavazati joggal, ellentétben a nem püspöki, sőt a “közgyűlés tagjaként” megjelölt laikus résztvevőkkel. Ferenc közülük 70-et személyesen választott ki.

A “különleges meghívottak” között van Alois testvér, a taizéi közösség priorja, aki idén átadja a vezetését egy brit anglikánnak, Matthew testvérnek. Alois erősen részt vesz egy ökumenikus imavirrasztás vezetésében a Szent Péter téren, amelynek célja “a keresztény egységhez vezető út és az egyház zsinati megtérésének útja“, más szóval: az egyház zsinati megtérése.

Emellett a zsinat két “lelki segítőjének” egyikeként a közismerten LMBT-párti angol domonkos atyát, Timothy Radcliffe-et idézik. Őt a pápa személyesen hívta meg, hogy a püspökök számára szinódus előtti lelkigyakorlatot tartson.

Forrás: fsspx.news

Legolvasottabb írások374 times!

Print Friendly, PDF & Email