LMBT lemondja a floridai “büszkeség” felvonulást – a kormányzó a gyerekeknek szóló drag show-k betiltására készül

A csoport úgy döntött, hogy lemondja a felvonulást, és alsó korhatárt vezet be a “Pridefest”-re, mert aggódik egy olyan floridai törvény hatása miatt, amely betiltaná a gyerekeknek szóló illetlen műsorokat.

PORT ST. LUCIE, Florida (LifeSiteNews) – Egy floridai város rendezvényszervezői elvetették a hétvégi meleg “büszkeség” felvonulás terveit, miután a Republikánus Párt által vezetett floridai képviselőház egy olyan törvénytervezetet küldött Ron DeSantis republikánus kormányzó asztalára, amely betiltaná a drag-show-kat és más szexuálisan egyértelmű előadásokat olyan helyeken, ahol gyerekek is jelen vannak. A lépésre akkor került sor, amikor DeSantis, aki várhatóan aláírja az intézkedést, továbbra is jelentős győzelmeket arat a társadalmi konzervatívok körében a várva várt elnökválasztási kampánya előtt.

Április 19-i közleményében a Pride Alliance of the Treasure Coast, Inc. nevű LMBT-csoport közölte, hogy az új törvény hatásaival kapcsolatos aggodalmak miatt lemondták a hétvégén a floridai Port St. Lucie-ban megrendezendő “szeretett felvonulásukat“. A “Pridefest” rendezvényükön a városi tisztviselőkkel folytatott “többszöri megbeszélést” követően 21 éves és idősebb korhatárt is bevezettek, hozzátéve, hogy a változtatásokat “nehéz szívvel” hajtották végre.

Mint azt mindannyian tudják, a jelenlegi politikai légkör miatt mindannyian nagyon aggódunk a közösségünkért” – mondta a csoport.”A város úgy döntött, hogy annak valószínűségével, hogy a kormányzó ma este aláírja a legutóbbi törvényjavaslatot, hogy az óvatosság oldalára kell állnunk, és megkövetelte tőlünk, hogy megtegyük ezt a szükséges változtatást” – folytatták. “Nyilvánvalóan feldúltak és elkeseredettek vagyunk, hogy idáig jutottunk“.

A Daily Wire podcaster Matt Walsh, aki segített abban, hogy a nyilvánosság és a törvényhozás széles körben felhívja a figyelmet a gyermekek szexuális indoktrinálására és transzneműek csonkítására, “[a]z újabb hatalmas győzelemként” üdvözölte a büszkeségparádé lemondását.

Gratulálok Floridának” – mondta Walsh.

Az LMBT-aktivisták közleményükben igyekeztek biztosítani, hogy támogatóik felismerjék, “hogy ez egyáltalán nem az, amit akartunk, és a várossal együttműködve igyekszünk garantálni a biztonságunkat, valamint egy pozitív eseményt produkálni“. A csoport azt is elmondta, hogy hamarosan egy “családbarát Party in the Park“-ot is terveznek, ahol “a fiataljaink is megünnepelhetik azt, hogy kik is ők, a Treasure Coast Menedékházzal közösen“.

Nem világos, hogy az ifjúságközpontú büszkeségbuli terve megvalósul-e, tekintve az új törvény DeSantis aláírására váró megfogalmazását.

A gyermekvédelmi törvényként ismert SB 1438 megtiltja a helyszíneknek, hogy a gyermekek részt vehessenek “felnőtteknek szóló élő előadáson“, amelyet úgy határoznak meg, mint “minden olyan show, kiállítás vagy más, élő közönség előtt zajló előadás, amely részben vagy egészben meztelenséget, szexuális viselkedést, szexuális izgalmat vagy konkrét szexuális tevékenységet ábrázol vagy szimulál“.

A törvény értelmében tilos minden olyan előadás, amelyen gyermekek is részt vesznek, és amely “szeméremsértő magatartást, illetve a nemi szervek vagy mellek protézisének vagy imitációjának szeméremsértő bemutatását” tartalmazza: “Túlnyomórészt kéjes, szégyenletes vagy morbid érdeklődésre apellál; nyilvánvalóan sértő az állam felnőtt közösségében uralkodó normák szerint a jelen lévő gyermek életkorának megfelelő anyag vagy viselkedés tekintetében; és egészében véve nem képvisel komoly irodalmi, művészeti, politikai vagy tudományos értéket a jelen lévő gyermek életkorának megfelelően“.

A törvény megsértése “azonnali, súlyos veszélyt jelent a közegészségre, a közbiztonságra vagy a közjólétre“, ami feljogosítja az államot, hogy bírságot szabjon ki, büntetőeljárást indítson, és visszavonja a nem megfelelő szórakozóhelyek engedélyét.

Amint arról a LifeSiteNews már részletesen beszámolt, a floridai törvény által érintett kérdések egyre nagyobb nemzeti jelentőséget kapnak, mivel a konzervatívok riadót fújtak a kisgyermekek szexuálisan perverz előadások miatt, amelyeket nők eltúlzott változatának öltözött férfiak adnak elő.

Amellett, hogy a gyerekeket nem megfelelő szexuális aktusoknak teszik ki, az előadók közül legalább néhánynak rendkívül zavaró a háttere.

Tavaly egy “genderqueer” “drag queen” ellen 25 rendbeli gyermekpornográfia vádjával emeltek vádat. Egy transzvesztita előadó, akit meghívtak a Fehér Házba, korábban részt vett egy “családbarát” drag brunchon, ahol egy kétéves kisfiúnak énekelt, miközben erősen szexualizált ruhába öltözött.

RuPaul Andre Charles, a RuPaul’s Drag Race című drag queen házigazdája a múlt hónapban úgy tűnt, hogy még inkább alátámasztja a szülők aggályait a gyerekeket célzó LMBT-program erőszakos természetével kapcsolatban, amikor azt állította, hogy “a drag queenek a queer mozgalom márinái“.

A floridai LMBT-csoport döntése, hogy lemondja és részben módosítja tervezett előadását, csak a legújabb fejlemény a republikánusok által vezetett állam azon lépéseiben, hogy a radikális LMBT-ideológiát a sutba dobja, és megvédje a Napfényállam gyermekeit.

Ezen a héten a floridai oktatási minisztérium (DOE) olyan szabályokat hagyott jóvá, amelyek kiterjesztik a kisgyermekek LMBT-oktatásának tilalmát a kezdeti, óvodától a harmadik osztályig tartó időszakról az egész általános, közép- és középiskolára.

A nemi ideológiának nincs helye a K-12-es iskolarendszerünkben” – mondta DeSantis szerdán a dél-karolinai North Charlestonban tartott gyűlésen.

Helytelen, ha egy tanár azt mondja egy diáknak, hogy lehet, hogy rossz testben született, vagy hogy a neme egy választás. És ezért nem hagyjuk, hogy ez megtörténjen Floridában” – folytatta DeSantis. “Normális iskolát fogunk tartani, ahogyan azt mindenki tette az országunk egész történelme során – egészen úgy két órával ezelőttig“.

DeSantis alatt a republikánusok vezette állam megtiltotta a kiskorúak számára a destruktív transznemű gyógyszereket és műtéteket is, és megvédte a női sportokat azzal, hogy megtiltotta, hogy férfiak versenyezzenek nők ellen.

Bár DeSantis még nem jelentette ki, hogy indul a 2024-es amerikai elnökválasztáson, a széles körű várakozások szerint a floridai törvényhozás jelenlegi, májusi ülésszakának vége után bejelenti jelöltségét.

Forrás: LifeSiteNews.com

Legolvasottabb írások138 times!

Print Friendly, PDF & Email