Viganò érsek civil szervezetet alapított, hogy segítsen a papoknak és a vallásosoknak

Az Exsurge Domine célja a nehéz helyzetben lévő klerikusok és vallásosok anyagi támogatása mellett “a katolikus hit változatlan és megvesztegethetetlen hagyományának védelme” és “a hagyományos liturgia megőrzése és népszerűsítése”.

(LifeSiteNews) – Carlo Maria Viganò érsek saját nemzetközi szervezetet alapított, hogy segítsen a “elbocsätott” papoknak és vallásosoknak.

Szombaton jelentették be, hogy az egykori pápai nuncius az Egyesült Államokban az Exsurge Domine (“Kelj fel, Uram“) nevű civil egyesület védnöke lett, amely nemcsak a nincstelen papokat és vallásosokat, hanem az “egyház örökérvényű hagyományát” is védelmezni fogja:

… Személyes védnökségem alatt megalakult az Exsurge Domine civil egyesület, amelynek társadalmi célja “a segítségnyújtás, támogatás és anyagi segítség nyújtása a különleges gazdasági és logisztikai nehézségekkel küzdő papságnak, szerzeteseknek és felszentelt laikusoknak; a katolikus hit változatlan és megmásíthatatlan hagyományának védelme”; a hagyományos liturgia megőrzése és népszerűsítése; a kereszténység hatalmas vallási, történelmi és művészeti örökségének tanulmányozására, valamint teológiai és kulturális tudatosítására való ösztönzés; valamint a párbeszéd és a találkozás lehetőségeinek elősegítése a katolikus egyház örök hagyományán belül működő különböző egyesületek, tapasztalatok vagy csoportok között“.

Az érsek egy (alább közölt) nyilatkozatában “üldözés tárgyainak” nevezi azokat az ortodox katolikus papokat, apácákat és szerzeteseket, akiket elöljáróik megbüntettek hűségükért.

… ahogyan azok az orvosok, akik a járvány idején a betegek kezelését választották, elvesztették engedélyüket és megfosztották fizetésüktől, úgy a papokat és szerzeteseket, akik nem alkalmazkodnak a bergogliánus forradalomhoz, eltávolítják a templomokból, kiutasítják a kolostorokból, és mindenféle támogatás nélkül maradnak” – írta Viganò.

Az érsek ezt különösen megdöbbentőnek tartja, tekintettel arra, hogy az egyházban “eretnekeket, perverzeket és korruptakat” támogatnak.

… Igazán azok támogatják és bátorítják őket a bűnben és a bűnösségben, akiknek Krisztus megparancsolta, hogy védjék meg a nyájat a ragadozó farkasoktól” – mondta.

Az ortodox hívők elleni támadások példájaként Viganò egy olaszországi bencés kolostort és egy texasi karmelita kolostort emelt ki, mindkettőt ismerhetik a LifeSiteNews olvasói.

Viganò érsek először 2018-ban került a nemzetközi címlapokra azzal, hogy azzal vádolta Ferenc pápát, hogy figyelmen kívül hagyta Theodore McCarrick akkori bíboros szexuális visszaélését, és a pápa lemondását követelte. Azóta számos erőteljes nyilatkozatot adott ki, amelyekben bírálta a pápát, a jelenlegi pápaság elemeit, a COVID-zárlatokat – amelyek sok helyen a szentségek felfüggesztését is magukban foglalták – és a kísérleti COVID-csapásokat.

Az egyház nagyon súlyos válságon megy keresztül, amely a polgári kormányok válságát tükrözi: a hatalmi pozíciókat betöltők ellenségeinek bizonyultak az általuk felügyelt intézménynek és azoknak az embereknek, akik felett hatalmukat gyakorolják. Ez a felforgató tevékenység oda vezet, hogy azok, akik nem hajlandók elfogadni az árulást, üldöztetés tárgyává válnak: ahogyan azok az orvosok, akik a járvány idején a betegek kezelését választották, elvesztették engedélyüket és megfosztották fizetésüktől, úgy a papokat és vallásosokat, akik nem alkalmazkodnak a bergoglioi forradalomhoz, eltávolítják a templomokból, kiutasítják a kolostorokból, és mindenféle támogatás nélkül maradnak.

És ami a legzavaróbb, hogy a jók üldözése büntetlenül szaporodik, miközben azok, akik ezeket végrehajtják, békülékeny és “befogadó” magatartást tanúsítanak az Egyház ellenségeivel szemben: az eretnekek, a perverzek és a romlottak pozíciójukban maradnak, sőt, a bűnben és a bűnben való bátorításukban azok támogatják és bátorítják őket, akiknek Krisztus azt parancsolta, hogy védjék meg a nyájat a ragadozó farkasoktól. Másfelől Santa Marta csodálatos világában a kolostorokat és a vallási házakat el kell adni, hogy üdülőhelyekké vagy jövedelmező bevándorlók “befogadó központjaivá” alakítsák át őket.

Vagy egyszerűbben szólva, azért adják el őket, hogy kompenzálják a milliós kártérítéseket, amelyeket az egyházmegyéknek a korrupt papságuk áldozatainak kell fizetniük, és a hívek elégedetlenségéből adódó pénzügyi lyukat.

A Vatikán által elrendelt üldözés – ahol Bergoglio pártfogoltjai büntetlenül uralkodnak – olyan fegyelmi intézkedésekben is megnyilvánul, amelyek sértik az egyház törvényeit és azt a célt, amelyre ezek a törvények legitimek: Számtalan eset van, amikor egyházmegyéket és vallási közösségeket helyeznek pápai komisszárok alá, amikor megfélemlítő ellenőrzéseket, látszólagos apostoli látogatásokat, püspökök eltávolítását hajtják végre, miközben papokat függesztenek fel a divinis vagy léptetnek vissza laikus státuszba, akiknek egyetlen hibája az volt, hogy nem akartak a katolikus hitről lemondani.

Az olaszországi Pienza bencés kolostor és a texasi Arlington Kármel közelmúltbeli esetei, amelyek számos kevésbé ismert esethez járulnak, a hierarchia legmagasabb szintjein a katolicizmus utolsó maradványainak eltorzítására és megsemmisítésére irányuló szándékos akaratot igazolják. Ebből a célból, személyes védnökségem alatt, megalakult az Exsurge Domine civil egyesület, amelynek társadalmi célja van:

Segítséget, támogatást és anyagi segítséget nyújtani a különleges gazdasági és logisztikai nehézségekkel küzdő papságnak, szerzeteseknek és felszentelt laikusoknak; megvédeni a katolikus hit változatlan és megvesztegethetetlen hagyományát; megőrizni és népszerűsíteni a hagyományos liturgiát; ösztönözni a kereszténység hatalmas vallási, történelmi és művészeti örökségének tanulmányozását, teológiai és kulturális megismerését; és elősegíteni a párbeszéd és a találkozás lehetőségét a katolikus egyház örök hagyományán belül működő különböző egyesületek, tapasztalatok vagy csoportok között.

Az Exsurge Domine előbb-utóbb alapítvánnyá válhat, de már most is nemzetközi szinten működik, és a Hagyományhoz való hűségük miatt üldözött vallásosok megsegítésében vesz részt. Bárki, aki osztja ezeket a célokat, támogatóként hozzájárulhat. Aktiváltak egy honlapot – www.exsurgedomine.org -, amelyre mindenkit meghívok, hogy látogasson el, ahol lehetőség van a folyamatban lévő projektek követésére és támogatására.

Az igazi keresztény testvériség és a hit, remény és szeretet kötelékében való megújult egység szellemében építő példát adhatunk üldözött testvéreinknek, figyelmeztetést hűtlen pásztorainknak, és reményt gyermekeinknek. Mert csak a szent papok, az evangéliumhoz hűséges papok, a Krisztust szerető papok lesznek azok, akik holnap, de már ma kezdve újjáépítik azt, amit túl sokáig hagytunk lerombolni.

+ Carlo Maria Viganò,
érsek, apostoli nuncius

Forrás: lifesitenews.com

Legolvasottabb írások208 times!

Print Friendly, PDF & Email