NyomtatĂĄs NyomtatĂĄs

RetardĂĄlt 👿Kuncze Ă©s az antikeresztĂ©nysĂ©g

Úgy tƱnik, egyre bĂĄtrabban veszik cĂ©lkeresztbe a keresztĂ©nyeket, köztĂŒk a vilĂĄgi lelkipĂĄsztorkĂ©nt is tevĂ©kenykedƑ orszĂĄgos tisztifƑorvost, MĂŒller CecĂ­liĂĄt. EzĂșttal Kuncze GĂĄbor, volt orszĂĄggyƱlĂ©si kĂ©pviselƑ, egykori belĂŒgyminiszter, az SZDSZ ex-elnöke osztott meg egy olyan kĂ©pet, amely MĂŒller CecĂ­lia tisztifƑorvost annak alkotĂłja JĂ©zus KrisztuskĂ©nt ĂĄbrĂĄzolja. A NĂ©pszava karikatĂșrĂĄja utĂĄn nem kellett sokat vĂĄrni egy Ășjabb “alkotĂĄsra”. 

Újabb aljas, vallĂĄsgyalĂĄzĂĄsnak is minƑsĂ­thetƑ illusztrĂĄciĂłt tettek közzĂ©, amit Kuncze GĂĄbor, egykori belĂŒgyminiszter is posztolt – valĂłszĂ­nƱleg azĂ©rt, mert annyira tetszett neki. A kĂ©p azonban kicsit sem vicces, sƑt. A “Cilimami aranyköpĂ©sei (vĂĄlogatĂĄs)” cĂ­mmel megjelent poszt nemcsak kifigurĂĄzza a tisztifƑorvost Ă©s annak szavait, hanem Ășgy idĂ©z tƑle, mintha a BibliĂĄbĂłl elevenĂ­tenĂ© fel azokat. EgĂ©szen elkĂ©pesztƑ, hogy a vĂ©gtelenĂŒl Ă­zlĂ©stelen kĂ©p alatti kommentelƑk többsĂ©ge  jĂłl szĂłrakozik a lĂĄtottakon. Íme a fotĂł:


CILIMAMI ARANYKÖPÉSEI (vĂĄlogatĂĄs)(Az Ă©let nem ĂĄll meg…fenntartva az elhangzĂĄs utĂĄn ezen gyƱjtemĂ©ny folyamatos…)

KözzĂ©tette: Gabricsevics IstvĂĄn – 2020. mĂĄjus 15., pĂ©ntek

Mint ismert: a NĂ©pszava kĂ©t hĂ©ttel ezelƑtt megjelent szĂĄmĂĄban PĂĄpai GĂĄbor rajza jelent meg, amin a kereszten lĂ©vƑ JĂ©zus mellett MĂŒller CecĂ­lia orszĂĄgos tisztifƑorvos lĂĄthatĂł, aki azt mondja, “alapbetegsĂ©ge fĂŒggƑsĂ©get okozott.” A KDNP szemĂ©lyisĂ©gi jogi pert indĂ­t az alaptörvĂ©ny Ă©s a polgĂĄri törvĂ©nykönyv alapjĂĄn a NĂ©pszava JĂ©zust gĂșnyolĂł karikatĂșrĂĄja Ă©s szövege miatt  – minderrƑl a KeresztĂ©nydemokrata NĂ©ppĂĄrt frakciĂłvezetƑ-helyettese tĂĄjĂ©koztatta szerkesztƑsĂ©gĂŒnket. Vejkey Imre kijelentette:

az alaptörvény rögzíti a véleménynyilvånítåst és a sajtószabadsågot, de egyidejƱleg azt is, hogy ezek gyakorlåsa nem irånyulhat bizonyos közösségek, többek között a vallåsi közösségek méltósågånak a megsértésére.

Szerinte viszont itt ez törtĂ©nt. A politikus szerint a rajz ”a sötĂ©t oldal gyƱlöletĂ©nek a megnyilvĂĄnulĂĄsa”. HozzĂĄtette: a karikatĂșra cĂ©lja egyrĂ©szt az, hogy kigĂșnyoljĂĄk JĂ©zus Krisztust, mĂĄsrĂ©szrƑl pedig provokĂĄlni akarjĂĄk a jóérzĂ©sƱ embereket, Ă©s gyƱlöletet prĂłbĂĄlnak szĂ­tani.

Az ĂŒgy hĂĄtterĂ©rƑl akkor MezƑ GĂĄbor, a PestiSrĂĄcok.hu kiemelt fƑmunkatĂĄrsa is Ă­rt, ezt ide kattintva olvashatjĂĄk el.

Szabadon gyalĂĄzkodhatnak?

NiedermĂŒller PĂ©ter sem kĂ­vĂĄn bocsĂĄnatot kĂ©rni azĂ©rt, mert rĂ©misztƑ kĂ©pzƑdmĂ©nyeknek nevezte a fehĂ©r, keresztĂ©ny, heteroszexuĂĄlis fĂ©rfiakat (Ă©s nƑket) – minderrƑl az ATV mƱsorĂĄban beszĂ©lt. A Demokratikus KoalĂ­ciĂł alelnöke azonban ahelyett, hogy revideĂĄlta volna szavait, ha lehet, mĂ©g inkĂĄbb arrĂłl tett tanĂșbizonysĂĄgot, hogy nincs helye a közĂ©letben. Az erzsĂ©betvĂĄrosi polgĂĄrmester ugyanis kijelentette: a fehĂ©r, keresztĂ©ny EurĂłpa “a lehetƑ legrĂ©misztƑbb ideolĂłgia”, Ă©s nem szeretnĂ© lĂĄtni, hogy “ez hova viszi a magyar tĂĄrsadalmat”. KorĂĄbban rĂ©szletesen Ă­rtunk arrĂłl is, mekkora közfelhĂĄborodĂĄst keltett NiedermĂŒller PĂ©ter, a VII. kerĂŒlet polgĂĄrmesterĂ©nek nyilatkozata, amelyben azt mondta:

Hogyha megnĂ©zzĂŒk azt, hogy mi marad, hogyha lehĂĄntod ezeket a gyƱlölet valamiket, amiket ugye fölsoroltuk: a nem magyarok, a mĂĄsok, a migrĂĄnsok, a romĂĄk, a nem tudom Ă©n mik, akkor ott marad egy rĂ©misztƑ kĂ©pzƑdmĂ©ny a közĂ©pen. Ezek a fehĂ©r, keresztĂ©ny, heteroszexuĂĄlis fĂ©rfiak – meg azĂ©rt nƑk is vannak közöttĂŒk, bocsĂĄnatot kĂ©rek. Ez a csalĂĄdelkĂ©pzelĂ©s. Ez azĂ©rt borzalmas, mert ha megnĂ©zzĂŒk, hogy a vilĂĄgon mindenĂŒtt az Ășgynevezett fehĂ©r nacionalistĂĄk mibƑl ĂĄllnak össze: ebbƑl – mondom csöndesen nektek.

A polgĂĄrmester kijelentĂ©se utĂĄn tĂŒntetĂ©st szerveztek az ErzsĂ©betvĂĄrosi PolgĂĄrmesteri Hivatal elĂ©. De ez mĂ©g mindig nem kĂ©sztette bocsĂĄnatkĂ©rĂ©sre a DK alelnökĂ©t, aki pĂĄrtjĂĄval egyĂŒtt kĂ­nos magyarĂĄzkodĂĄsba kezdett azutĂĄn, hogy a CitizenGo petĂ­ciĂłt indĂ­tott lemondatĂĄsĂĄt követelve, majd több közszereplƑ, valamint a KDNP Ă©s a Fidesz politikusai is kemĂ©ny hangvĂ©telƱ ĂŒzenetben szĂłlĂ­tottĂĄk fel a közĂ©letbƑl valĂł tĂĄvozĂĄsra. NiedermĂŒller azonban kedden este Ășjabb kijelentĂ©st tett az ATV-ben, ami mellett szintĂ©n nem mehetĂŒnk el szĂł nĂ©lkĂŒl.

Az utĂłbbi idƑben a kormĂĄnyzati politikai nyelvben a fehĂ©r, keresztĂ©ny EurĂłpa uralkodĂł elemmĂ© vĂĄlt, errƑl pedig eddig senki nem mert beszĂ©lni. (
) Ez a lehetƑ legrĂ©misztƑbb ideolĂłgia, Ă©s nem szeretnĂ©m lĂĄtni, hogy ez hova viszi a magyar tĂĄrsadalmat

– fogalmazott. HozzĂĄtette: nem fog senkitƑl bocsĂĄnatot kĂ©rni semmiĂ©rt. Helyette viszont megtette a mƱsorvezetƑ, RĂłnai Egon. A politikai ĂĄmokfutĂĄsba kezdett NiedermĂŒller PĂ©ter egyĂ©bkĂ©nt korĂĄbban a hatĂĄrkerĂ­tĂ©s lebontĂĄsĂĄt Ă©s a migrĂĄnsok betelepĂ­tĂ©sĂ©t is szorgalmazta, valamint a multikultilarizmus erƑsĂ­tĂ©sĂ©t a magyar törtĂ©nelem oktatĂĄsban a nemzeti identitĂĄs erƑsĂ­tĂ©se helyett. Ebben az ATV-s videĂłban pedig 2017-ben arrĂłl beszĂ©lt, hogy miĂ©rt nem akar fehĂ©r, keresztĂ©ny EurĂłpĂĄt (9:15-tƑl).

Ez egyszerƱ politikai etetĂ©s, hogy a bevĂĄndorlĂłk veszĂ©lyt jelentenek EurĂłpĂĄra. A fehĂ©r, a keresztĂ©ny EurĂłpa oda vezet
 tessĂ©k megnĂ©zni, mi törtĂ©nt a FĂŒggetlensĂ©g NapjĂĄn VarsĂłban. Azt az EurĂłpĂĄt senki nem akarja

– fogalmazott a DK-s politikus, aki Ășgy tƱnik, valĂłban rĂ©misztƑnek tarthatja a fehĂ©r, keresztĂ©ny embereket.

CĂ©lkeresztben a keresztĂ©nysĂ©g Ă©s MĂŒller CecĂ­lia

Úgy tƱnik, a keresztĂ©nyek gĂșnyolĂĄsa egyre többször jelenik meg az ellenzĂ©k rĂ©szĂ©rƑl, ami nem csupĂĄn provokĂĄciĂł, hanem bĂŒntetƑjogi kategĂłria is, amire ezek szerint szintĂ©n fittyet hĂĄnynak a gyƱlölettƑl fröcsögƑ vallĂĄsgyalĂĄzĂĄsban jĂĄrtas politikusok. A VasĂĄrnap.hu, keresztĂ©ny-konzervatĂ­v hĂ­rportĂĄl petĂ­ciĂłt indĂ­tott a baloldali sajtĂł keresztĂ©nygyalĂĄzĂł tartalmai ellen. A közelmĂșltban megszaporodĂł keresztĂ©nygyalĂĄzĂł Ă­rĂĄsok Ă©s kĂ©pi tartalmak utĂĄn a lap arra szĂłlĂ­tja fel a balliberĂĄlis sajtĂł kĂ©pviselƑit, hagyjanak fel az ilyen jellegƱ tartalmak lĂ©trehozĂĄsĂĄval. De nem csupĂĄn a mĂ©diamunkĂĄsoknak, hanem az ellenzĂ©ki politikusoknak is jĂł lenne elgondolkodnia azon, hogy vajon tĂ©nyleg egy nĂ©gy szakvizsgĂĄval rendelkezƑ kivĂĄlĂł szakembert kell gĂșnyolniuk, azt a nƑt, aki fĂĄradhatatlanul dolgozik a veszĂ©lyhelyzetben vagy esetleg segĂ­tƑ egyĂŒttmƱködĂ©sĂŒkkel bizonyĂ­thatnĂĄnk: mĂ©ltĂłak arra, hogy kĂ©pviselƑnek nevezzĂ©k Ƒket, ne pedig aljas gazembereknek.
BeszĂĄllt a Ki a hĂ©tvĂ©ge legszĂĄnalmasabb lĂŒtyƑje?-versenybe a 444 is

EgĂ©sz biztosan csak a vĂ©letlennek köszönhetƑ az az olajozottan mƱködƑ összetartĂĄs, amelynek eredmĂ©nyekĂ©ppen a 444.hu is Ă©pp szombaton jelentette meg a MĂŒller CecĂ­liĂĄt lejĂĄratni kĂ­vĂĄnĂł videĂłjĂĄt. A csaknem negyedĂłrĂĄsra sikeredett erƑlködĂ©s azt a gyengĂ©nek vĂ©lt pontot tĂĄmadja, hogy az orszĂĄgos tisztifƑorvos szĂĄmos alkalommal hĂ­vta mĂĄr fel a figyelmet a higiĂ©niai szabĂĄlyok betartĂĄsĂĄnak fontossĂĄgĂĄra. Kuncze, Ă©s a 444.hu szerkesztƑinek szĂĄndĂ©ka vilĂĄgos, csak halkan jegyeznĂ©nk meg, hogy az OperatĂ­v Törzs tĂĄjĂ©koztatĂłinak közvetĂ­tĂ©sei manapsĂĄg messze a legnĂ©zettebb tĂ©vĂ©mƱsornak szĂĄmĂ­tanak. Ha Ă©s amennyiben – hogy jogĂĄsz nyelvĂ©szkedjĂŒnk is egy kicsit – ezt az adatot kivetĂ­tjĂŒk a magyar tĂĄrsadalomra, akkor megĂ©rthetjĂŒk, hogy az SZDSZ miĂ©rt kerĂŒlt egykor a pöcegödörbe.

ForrĂĄs: Pesti SrĂĄcok

Legolvasottabb Ă­rĂĄsok662 times!

Print Friendly, PDF & Email