“Az FBI a TLM közösségeket “erőszakos szélsőségesek otthonaként” jelöli meg

Ha engem üldöztek, titeket is üldözni fognak; ha az én szavamat megtartották, a tiéteket is megtartják majd.
[Jn 15,20]

Érthető lenne, ha valaki, aki hagyományos latin misére (TLM) jár, manapság kissé paranoiásnak érezné magát. Hiszen olyan pletykák keringenek, hogy Ferenc pápa hamarosan egy “Traditionis Custodes 2.0” kiadását tervezi, amelyben a TLM-et tovább korlátozzák, és a többi szentség hagyományos formában való ünneplése tilos lesz. Ez önmagában is úgy érezheti az átlagos TLM-járó, mintha céltábla lenne a hátán.

“Terroristák,rasszisták, antiszemiták és növendékeik” – egy a bűnük, hogy katolikusok.
De ez még csak a kezdet. Ezen a héten kiderült, hogy az FBI vizsgálja a “radikális hagyományos katolikus” plébániákat, mint a fehér felsőbbrendűség és a “faji és etnikai indíttatású erőszakos szélsőségesek” lehetséges enklávéit. Kyle Seraphin volt FBI különleges ügynök nyilvánosságra hozott egy titkos jelentést az FBI richmondi (VA) részlegéről, amely részletezi, hogy az FBI hogyan tekint a hagyományos katolikusokra.
Mint valaki, aki rendszeresen jár a TLM-re, ezt a jelentést lenyűgöző betekintésnek találtam abba a fantáziavilágba, amelyben az FBI nyilvánvalóan működik. A saját plébániámat összehasonlítani azzal, ami ebben a dokumentumban le van írva, olyan, mintha az almát a rothadt narancshoz hasonlítanám. A “Rad Trad” közösséget gyakran vádolják azzal, hogy őrült összeesküvés-elméletekben vesz részt, de ez semmi az FBI-nak az ebben a jelentésben látható, bádogkalap-szintű összeesküvésekbe való betöréséhez képest.
A jelentés összefoglalója szerinta radikális-tradicionalista katolikusokat (RTC) jellemzően a II. vatikáni zsinat (II. Vatikáni Zsinat) mint érvényes egyházi zsinat elutasítása, a II. vatikáni zsinat óta megválasztott pápák többségének, különösen Ferenc pápának és II. János Pál pápának a megvetése, valamint a gyakori antiszemita, bevándorlóellenes, LMBTQ-ellenes és fehér felsőbbrendűségi ideológia jellemzi“. Kicsit meglep, hogy a szövetségiek nem mondták, hogy az RTC-k szeretnek kiskutyákat kínozni és cukorkát lopni a csecsemőktől.
Persze ezek a vádak úgy néznek ki, mint a katolikus baloldal beszédtémái, amelyek egy kis igazságot kombinálnak egy csomó hazugsággal. Az igaz, hogy az RTC-k legalábbis kritikusak a II. vatikáni zsinattal szemben (majdnem mindegyik, akit ismerek, nem utasítja el azt, mint “érvényes egyházi zsinatot“), és Ferenc pápát, sőt II. János Pál pápát is kritizálják (de a “lenézés” egy terhelt szó). De aztán az “antiszemiták” sztereotip mosodai listája egyszerűen csak egy lusta módja annak, hogy azt mondják: “Nem szeretjük őket, ezért a legújabb éber sértegetésekkel kenjük be őket“.
Az FBI aggodalma az, hogy a “faji vagy etnikai indíttatású erőszakos szélsőségesek (RMVE-k)” vonzó otthonra találnak az RTC-k között, mert a két csoport állítólag hasonló nézeteket és ideológiát vall. A jelentés szerint “a katalizáló események, amelyekben az RMVE-k és az RTC-k hívei közös ügyet szolgáltathatnak, közé tartoznak a törvényhozás vagy a bírósági döntések olyan területeken, mint az abortuszjogok, a bevándorlás, a pozitív diszkrimináció és az LMBTQ-védelem“. Hallottátok ezt, katolikusok? Ha (jogosan) ellenzed a baloldal politikai nézeteit, akkor lehet, hogy éppen erőszakos szélsőséges vagy!
Szintén érdekes, hogy az FBI valóban megemlít néhány csoportot. Magában a jelentésben megnevezi a Church Militantot, és megállapítja, hogy “a vizsgálatok növekvő átfedést észleltek a szélsőjobboldali fehér nacionalista mozgalom és az RTC-k között. Ezt jól illusztrálja a szélsőjobboldali katolikus médiaközpont, a Church Militant és az America First/”groyper” mozgalom növekvő együttműködése“. Még árulkodóbb a jelentés melléklete, amely kilenc olyan szervezetet sorol fel, amelyeket a Southern Poverty Law Center “gyűlöletcsoportként” definiált, köztük a Catholic Family News és a The Remnant.
  1. CATHOLIC APOLOGETICS INTERNATIONAL
  2. CATHOLIC COUNTERPOINT
  3. CATHOLIC FAMILY NEWS/CATHOLIC FAMILY MINISTRIES, INC.
  4. CULTURE WARS/FIDELITY PRESS
  5. THE FATIMA CRUSADER/INTERNATIONAL FATIMA ROSARY CRUSADE
  6. LEGION OF ST. LOUIS/IHS PRESS
  7. OMNI CHRISTIAN BOOK CLUB
  8. THE REMNANT/THE REMNANT PRESS
  9. SLAVES OF THE IMMACULATE HEART OF MARY
  10. ST. JOSEPH FORUM
  11. ST. MICHAEL’S PARISH/MOUNT ST. MICHAEL
  12. TRADITION IN ACTION

Forrás: https://www.splcenter.org/fighting-hate/intelligence-report/2007/12-anti-semitic-radical-traditionalist-catholic-groups

Az első reakcióm, amikor megláttam az SPLC listáját, a csalódottság volt, hogy a OnePeterFive testvérkiadványunk nem szerepel rajta! Ezen a ponton az, hogy az aljas SPLC “gyűlöletcsoportnak” bélyegezzen, becsületbeli jelvénynek kellene, hogy minősüljön. Bár nem ismerek minden egyes csoportot ezen a listán, biztos vagyok benne, hogy egyikük sem gyűlöletcsoport.
A jelentés szomorú állapotát jelzi az is, hogy az állítások alátámasztására több lábjegyzet is olyan szélsőbaloldali honlapokról származik, mint a Salon és a The Atlantic. Nem igazán próbálunk objektívek lenni, ugye, Mr. Fed?
Bár könnyű lehet nevetni ezen a jelentésen, mégis sok hatalmi pozícióban lévő ember baljós hozzáállásáról árulkodik. Egy olyan időszakban, amikor az Antifa és a BLM terroristái az utcáinkon garázdálkodnak, az FBI szerint a 15 személyes furgon az Imádkozz a rózsafüzérért és az FSSP lökhárítómatricákkal az igazi fenyegetés a demokráciánkra.

A TLM-járó társaimnak két tanácsom van.

Először is, minden ortodox katolikusnak, akár hagyományosnak tartjuk magunkat, akár nem, ezt úgy kell tekintenie, mint egy mindannyiunk ellen irányuló lépést. Az úgynevezett “Rad Trads” csak az első támadási vonal az elit számára, akik el akarják hallgattatni, sőt el akarják pusztítani a katolicizmust. Ne essetek abba a hibába, hogy azt gondoljátok, hogy a szövetségiek végül nem fogják a nem hagyományos katolikusokat célba venni, csak azért, mert belementetek, amikor el akarták hallgattatni a tradicionalistákat.

Másodszor, bár igaz, hogy elitünk gyűlöl minket, és azt akarja, hogy eltűnjünk, ne engedjük, hogy ez a nyugtalanító valóság paranoiává fajuljon, és megtörje a nyugalmunkat. Ha egy FBI ügynök megpróbál beszivárogni egy TLM közösségbe, valószínűleg nagylelkű, földhözragadt embereket fog találni (egyébként különböző fajú és etnikumúakat). Talán, ha elég sokáig marad, végül rájön a katolikus hit szépségére, és végül talán maga is “radikális-tradicionalista katolikusnak” bélyegzi magát.

Forrás: crisismagazin.com

Legolvasottabb írások176 times!

Print Friendly, PDF & Email