Az LMBT-aktivisták új taktikát vitatnak meg

az olyan vállalatok hatékony bojkottjainak ellensúlyozására, mint a Target. Eddig úgy tűnik, hogy a vezető válasz a meglévő követeléseik megduplázása. Ahogy Amerika idén is belép az LMBT “büszkeség” hónapjába, az LMBT-aktivisták újraértékelik taktikájukat, hogy a konzervatív amerikaiak növekvő ellenállásával szemben biztosítsák a vállalatok hűségét ideológiájukhoz.

Az elmúlt években a mainstream amerikai márkák különböző módokon jelezték a “büszkeség” iránti elkötelezettségüket, a nyilvános nyilatkozatoktól és a szivárványos logóktól kezdve a baloldali csoportok pénzügyi támogatásán át egészen a konzervatív politikával szembeni politikai érdekérvényesítésig. A konzervatív és vallásos amerikaiak türelme az ilyen bohózatokkal szemben ennek megfelelően egyre fogyatkozik, ami legutóbb a Bud Light elleni bojkottban nyilvánult meg, amiért a “transznemű” Dylan Mulvaney férfi influencer “nőiességét” erősítette meg, valamint a Target ellen, amiért LMBT árucikkeket árult, többek között gyerekeknek szánt termékeket, amelyek egy részét azóta nyomás hatására visszavonta.

Ezeknek az erőfeszítéseknek a sikere most arra készteti az LMBT-aktivistákat, hogy megkérdőjelezzék stratégiájukat – írja az Associated Press.

Most nincs itt az ideje a meghátrálásnak” – mondta Brian K. Bond, a PFLAG nevű LMBT-párti csoport ügyvezető igazgatója. “Úgy gondolom, hogy mind az üzleti életnek, mind nekünk, állampolgároknak magunkban új stratégiákat kell keresnünk. A régi modellek nem feltétlenül működnek.

A Pride Northwest ügyvezető igazgatója, Debra Porta szerint az eddig fontolgatott ötletek között szerepelnek ellenbojkottok és levélíró kampányok, amelyek arra szólítják fel a Targetet, hogy ne engedjen a konzervatív kritikusoknak. “Mivel a hír még meglehetősen új, további akciókat is bejelenthetnek, különösen ahogy a Pride-hónap elérkezik” – mondta.

Szükségünk van egy stratégiára, hogy hogyan bánjunk el azokkal a vállalatokkal, amelyek óriási nyomást tapasztalnak, hogy az LMBTQ embereket a busz alá dobják” – jelentette ki Kalifornia demokrata szenátora, Scott Wiener (egy homoszexuális aktivista, aki a múltban azt javasolta, hogy “a Drag Queen 101 legyen a K-12 tanterv része“). “Világos üzenetet kell küldenünk a vállalati Amerikának, hogy ha a szövetségesünk vagy – ha valóban a szövetségesünk vagy -, akkor a szövetségesünknek kell lenned, nemcsak akkor, amikor könnyű, hanem akkor is, amikor nehéz”.

A történet a Target részvények hároméves mélypontjára, 126,75 dollárra esett, ami arra késztette a JPMorgan Chase & Co-t, hogy a héten “túlsúlyról” “semlegesre” minősítse le a Target részvényeket, írja a Fox Business.

Persze, még nem tudni, hogy hány konzervatív vásárlót lehet rávenni arra, hogy hosszabb időn keresztül távol maradjon a Target-től; a konzervatív amerikai szenátor. Ted Cruz (R-TX) nemrég megkérdőjelezte, hogy mennyire lehet fenntartható a kiskereskedelmi óriás bojkottja, tekintve, hogy “történelmileg a konzervatívok jellemzően nem nagyon jók a bojkottokban“, miközben reményét fejezte ki, hogy az eddigi visszahatás “valódi benyomást tett a Target vezetőire” a cégek felé, hogy végül “visszatérjenek a d- termékeik eladásához, és tartsák távol az idióta politikájukat az életünkből“.

A baloldali aktivisták mögött egy engedelmes mainstream média is áll, amely az LMBT ortodoxiát támogatja, és elhanyagolja az ellentmondások legvitatottabb aspektusairól való tudósítást, valamint a vállalatok számára intézményesített ösztönzők, hogy “elszálljanak”, mint például az úgynevezett “környezeti, társadalmi és vállalatirányítási” (ESG) szabványok a pénzügyi szektorban.

Az ESG, amely lényegében egy olyan pontozási rendszer, amely a vállalatokba való befektetést nem az ügyfelek és részvényesek számára nyújtott teljesítményük alapján ösztönzi, hanem inkább az úgynevezett “társadalmi igazságosság” elveihez, például a sokszínűséghez és a környezetvédelemhez való hűségük alapján, az egyik oka annak, hogy oly sok vállalat ellentmondásos ideológiai álláspontot képvisel, és megpróbálja befolyásolni a közpolitikát olyan kérdésekben, mint a homoszexualitás, a transzneműség, a faji kapcsolatok és az abortusz.

Vannak azonban olyan konzervatívok is, akik többet tesznek a visszavágásért, mint a múltban.

Tizenkilenc állam – Alabama, Alaszka, Arkansas, Florida, Georgia, Idaho, Iowa, Mississippi, Missouri, Montana, Nebraska, New Hampshire, Észak-Dakota, Oklahoma, Dél-Dakota, Tennessee, Utah, Nyugat-Virginia és Wyoming – koalíciót hozott létre, hogy közösen megállapodjanak abban, hogy különböző módokon ellenállnak az ESG-szabványoknak, például megtiltják alkalmazásukat az állami nyugdíjalapok befektetési döntéseiben, megtiltják a “társadalmi hitelpontszámok” használatát a banki és hitelezési gyakorlatban, és megtiltják a pénzintézeteknek az ügyfelekkel szembeni ideológiai megkülönböztetést.

Forrás: LifeSiteNews.com

Legolvasottabb írások102 times!

Print Friendly, PDF & Email