A Bud Light megduplázza, 200 ezer dollárt adományoz az LMBT aktivista csoportnak

az eladások összeomlása közepette. A Bud Light eladásai közel 30%-kal csökkentek tavaly ilyenkorhoz képest, de az éber sörmárka nem hátrál meg az LMBT-aktivizmusban.

ST. LOUIS (LifeSiteNews) – A Bud Light a héten bejelentette, hogy 200 000 dolláros adományt ad egy LMBT-aktivista csoportnak, miközben folyamatos bojkottal néz szembe a Dylan Mulvaney “transznemű” aktivistával való partnersége miatt.

A Bud Lightot birtokló Anheuser-Busch InBev hétfőn tett bejelentése szerint a márka az adományt a Nemzeti LMBT Kereskedelmi Kamarának (NGLCC), az LMBT-ideológia üzleti életben való népszerűsítésével foglalkozó szervezetnek adja, és meghosszabbítja partnerségét a csoporttal.

A vállalat közleménye szerint az adományt az NGLCC színes közösségek (CoCi) kezdeményezésének támogatására nyújtják, amelynek célja “a kisebbségi LMBTQ+ tulajdonú vállalkozások növekedésének és sikerének támogatása“.

Az adomány célja továbbá a CoCi Biz Pitch program támogatása, ahol a “győztes kisebbségi LMBTQ+ vállalkozó 5 000 dollárt kap, és esélyt kap arra, hogy részt vegyen a 2023-as NGLCC International Business & Leadership Conference LGBT Biz Pitch Competition versenyen, ahol 50 000 dollár készpénzért és díjakért versenyezhet“.

Az adományozás a második év, hogy a Bud Light adományt nyújt az NGLCC-nek, és az Anheuser-Busch InBev által kiadott nyilatkozat szerint “várakozással tekintünk az NGLCC-vel folytatott munkánk kiterjesztése elé, hogy továbbra is pozitív hatást gyakoroljunk az LMBTQ+ vállalkozásokra, amelyek kritikus szerepet játszanak abban, hogy az emberek mindenhol együtt legyenek“.

Az adományozás a Bud Light elleni folyamatos bojkott közepette érkezik, miután a vállalat a nemi hovatartozással “transznemű” aktivistát, Dylan Mulvaney-t márkanagykövetnek szerződtette, és egy személyre szabott doboz sört küldött neki a “365 Days of Girlhood” című TikTok-sorozatának évfordulója alkalmából.

A bojkott kezdete óta az Anheuser-Busch InBev részvényeinek értéke közel 20%-kal csökkent, az áprilisi 66 dolláros árfolyam 53 dollárra esett vissza – írja a Forbes. A kiadvány arról is beszámolt, hogy a márka eladásai a bojkott kezdete óta minden héten legalább 10%-kal csökkentek a tavalyi év azonos heteivel összehasonlítva.

A Bump Williams Consulting és a Nielsen IQ által a Newsweek számára közzétett adatok szerint a Bud Light sör eladásai 29,5%-kal csökkentek a tavalyi év azonos időszakához képest, és a vállalat állítólag felajánlotta, hogy a PR-katasztrófa miatt visszavásárolja a nagykereskedőktől az eladatlan sört.

A vállalat, amely április óta több mint 15,7 milliárd dollár piaci értéket veszített a bojkott miatt, továbbra is szponzora több “büszkeség” rendezvénynek országszerte, köztük a San Antonió-i Pride River Parade-nek és a Cincinnati Pride Parade-nek.

Nem az Anheuser-Busch InBev az egyetlen vállalat, amely bojkottot szenved el vagy bojkottal fenyegetik az LMBT-vel kapcsolatos anyagok értékesítése vagy promóciója miatt.

A múlt hónapban a Target kiskereskedelmi óriáscég kénytelen volt LMBT-kijelzőket áthelyezni a gyerekeknek szánt LMBT-ruházat értékesítésével kapcsolatos visszhangok miatt, és az első híreket követően felröppent a hír, hogy az áru egyik tervezője egy nemi zavarokkal küzdő nő, aki a sátánizmust és az úgynevezett “transzfóbok” elleni erőszakot is népszerűsíti. A Target azóta bombafenyegetésekkel szembesült LMBT-aktivisták részéről a kirakatok áthelyezése miatt. A vállalat emellett 9 milliárd dollárt veszített a “pride” témájú ruhák bevezetése óta.

Forrás: lifesitenews.com

Legolvasottabb írások124 times!

Print Friendly, PDF & Email