A nemi hovatartozásával szembesült katolikust eltávolították az oltártól

miután kritizálta a papot, aki elítélte a drag “apácákat A clevelandi egyházmegye néhány hívő kritikája ellenére támogatta a papot.

CLEVELAND (LifeSiteNews) – Egy ohiói pap felháborodással néz szembe a plébániáján, miután nyilvánosan elítélte a Los Angeles Dodgers-t, amiért az katolikusellenes drag “apácákat” tisztel meg.

Május 28-án, vasárnapi prédikációja során a clevelandi Szent Rafael templom atyja, Timothy W. Gareau egy “transznemű” személlyel került szembe, miután Gareau felhívta a Dodgers figyelmét, amiért a Dodgers kitüntette a Sisters of Perpetual Indulgence-t, egy istenkáromló, katolikusellenes drag “apácák” csoportját a Közösség Hőse díjjal.

Nézd meg a Los Angeles Dodgers-t. Nézzétek, mi történik. Jézus Krisztus nevének gyalázása. Minden keresztény nevét gyalázzák itt a Földön. Ez egyszerűen lyukat éget a szívembe, dühít és elkeserít. És nektek is így kellene lennie” – mondta.

Nem akarok nevet adni ezeknek az embereknek” – magyarázta Gareau. “Nem akarok nekik ennyi hitelt adni. De ez történik. És meg is erősítik. Sírni szeretnék. De megvan a Lélek. Az élő Isten Lelke van a miénk, aki rajtunk van, aki velünk van, aki közöttünk és bennünk van.

A szentmise élő közvetítését azóta eltávolították a plébánia honlapjáról.

A The Plain Dealer szerint Gareau homíliája után egy “Avery” névre hallgató “transznemű” tüntető odament a mikrofonhoz, és kijelentette: “A queer és transz emberek is hordozzák a Szentlelket, és ezt nagyon fájdalmas volt hallani. Ez nagyon bántó volt“.

Avery“, a volt egyháztag így folytatta: “Te kereszteltél meg engem. Magamban hordozom a Szentlelket. Tudom, hogy az Indulgencia Nővérekről beszélsz, és megértem, hogy kívülről úgy tűnik, mintha a katolikus hitet gyaláznák. … Vannak itt homoszexuális gyerekek. Isten lelke minden emberen keresztül mozog.

A tiltakozót három férfinak kellett eltávolítania az oltárról a misén. A rendőrséget a plébániára hívták “egy lehetséges támadás miatt, amely folyamatban van“.

Miközben az LMBT-aktivisták és néhány plébánián élő hívő ostorozza Gareau-t a drag-csoport elítélése miatt, a Clevelandi Egyházmegye teljes mértékben támogatja Gareau cselekedetét.

A Clevelandi Katolikus Egyházmegye megtapsolja Gareau atyát bátorságáért, és teljes mértékben támogatja őt abban, hogy felszólítja a katolikusokat, hogy szólaljanak fel, amikor mások becsmérlik a hitünket, és harcoljanak a gyűlölet ellen, de ne erőszakkal, hanem Krisztus szeretetének megtestesítésével és az evangélium bátor hirdetésével” – áll az egyházmegye közleményében.

Június 16-án, Jézus Szent Szívének ünnepén a Major League Baseball franchise azt tervezi, hogy a “10. éves LMBTQ+ Pride Night“-on díjat adományoz a szentségtörő csoportnak, amely a katolicizmus szándékosan sértő, szexualizált burleszk gúnyolódásokat folytat.

A csoport meghívását eredetileg visszavonták, miután a közösségi médiában különböző vallások részéről visszatetszést váltottak ki, de a baseball-franchise később visszakozott, és visszaállította a meghívást.

Amint arról a LifeSiteNews korábban beszámolt, a “queer és transz apácák” csoportja adományokat gyűjtött a HIV/AIDS kutatásra, a Meleg Játékokra (egy LMBT-támogató sportverseny) és az orvosi marihuána legalizálására irányuló javaslatra.

Gareau nincs egyedül az LMBT-programmal szemben, mivel számos pap és számos nem katolikus konzervatív hang is megszólalt már.

A texasi Tyler püspöke, Strickland nemrégiben a Bishop Strickland Show-ban felszólította a katolikusokat, hogy bojkottálják azokat az eseményeket és cégeket, amelyek az LMBT napirendet támogatják, beleértve a Targetet, a Bud Lightot és a közelgő Dodgers-meccset.

A meccs napján Strickland egy eucharisztikus körmenetet fog vezetni a stadionhoz “jóvátételként a Jézus Krisztus és minden keresztény ellen az Örökös Bocsánat Nővérei által elkövetett bűnökért“.

Több ezren petíciót nyújtottak be a Dodgersnek, hogy vonja vissza az istenkáromló csoport meghívását.

Sok konzervatív a közösségi médiában reagált, és a baseballcsapatot ostorozta, amiért engedett.

Igen, létfontosságú, hogy a nemzeti időtöltés tisztelje és támogassa azokat, akik gúnyt űznek a vallásból és a tisztességből” – reagált a Daily Wire társalapítója és podcaster Ben Shapiro.

A meleg maffia mindig ki fogja venni a “védelemért” járó fizetségüket” – mondta Eric Sammons, a Crisis magazin főszerkesztője.

Néhány közösségi médiafelhasználó utalt arra, hogy a csapatnak hasonló visszahatással kell szembenéznie, mint a Bud Light sörgyártó cégnek, amely továbbra is masszív bojkottot szenved el, miután úgy döntött, hogy a transzneműként azonosított TikTok-aktivista Dylan Mulvaney-t népszerűsíti.

Hasonlóképpen, míg a Dodgers jelenleg a katolikusellenes csoportot támogatja, a baseball franchise korábban tisztelte a vallást.

A Dodgers egykori nagyszerű játékosa, Sandy Koufax, a balkezes dobó, akit 1972-ben beiktattak a Baseball Hírességek Csarnokába, híres módon nem volt hajlandó dobni a World Series 1. mérkőzésén, mert az a zsidó naptár legfontosabb szent napjára, a Jom Kippurra esett. Korábban olyan mérkőzésekről is lemondott, amelyek pészahra és Ros Hásánára estek.

És Koufax nem volt egyedül az aktív hitéletével. A legendás bemondó, Vin Scully, aki 67 éven át volt a Dodgers “hangja“, meggyőződéses katolikus volt. A tavaly 94 éves korában elhunyt Scully-t a Catholic News Agency munkatársa, Jonah McKeown úgy jellemezte, hogy “hívő katolikus volt, aki a hitében öröm és vigasz forrását találta, és ezt igyekezett megosztani másokkal személyes jótékonysága és emberbaráti tevékenysége révén”.

Forrás: lifesitenews.com

Legolvasottabb írások121 times!

Print Friendly, PDF & Email