A bostoni érsekség imádságra és szentségimádásra szólít fel a Sátán temploma eseményeire

Az érsekség lebeszél a konferencia elleni tiltakozásról, hogy ne hívják fel a figyelmet a SatanConra.

BOSTON (LifeSiteNews) – A bostoni érsekség “intenzív imádságra” és szentségimádásra szólított fel válaszul arra a rendezvényre, amelyet a hétvégén Bostonban rendez a Sátáni Templom.

A SatanCon elnevezésű rendezvényt április 28-30. között, péntektől vasárnapig tartják a Boston Marriott Copley Place-ben. A szervezők azzal dicsekednek, hogy az esemény, amelyre állítólag már minden jegy elkelt, “a történelem legnagyobb sátánista összejövetele” lesz.

Mark O’Connell püspök, a bostoni érsekség általános helynöke április 3-án a plébániáknak küldött e-mailben foglalkozott az üggyel, amelyben kijelentette, hogy Seán O’Malley bíboros álláspontja szerint a SatanConra adott katolikus válasznak “az imára kell összpontosítania”, és hogy a híveknek “egyensúlyt” kell találniuk “a szándékolt gonosz hatások ellensúlyozása és a figyelemfelhívás, valamint a prominensebbé tétel között“.

Annak érdekében, hogy elkerüljék a rendezvény még inkább előtérbe kerülését, az érsekség lebeszél minden tiltakozástól, azzal érvelve, hogy ez “csak táplálja a gyűlöletet azokban, akik támogatják, és képekkel táplálja a médiát“. O’Connell ehelyett arra kérte az érsekség egyházait, kegyhelyeit és kolostorait, hogy ezen a hétvégén fokozzák és fokozzák imáikat. “Ahelyett, hogy személyesen tiltakoznánk, reméljük, hogy imával ostromoljuk meg az eget” – jelentette ki.

Terrence Donilon, az érsekség szóvivője elmondta, hogy az érsekség összeállította azoknak a helyeknek a listáját, ahol nyilvános szentségimádást tartanak majd, annak a tervnek a részeként, hogy imával válaszoljanak az eseményre. “Véglegesítjük azoknak a helyeknek a listáját az egész érsekségünkben, ahol imádságra és imádságra gyűlünk össze. Minden kegyhelyünk beleegyezett, hogy ennek részese legyen, és a legtöbb kolostorunk is” – mondta, majd hozzátette: “A férfi és női hittanosainkat intenzívebb imádságra hívjuk majd azon a hétvégén. Ezen kívül sok plébániánk megnyílik a három nap alatt … szentségimádásra és szentmisékre ezzel a szándékkal“.

Az érsekség arra bátorítja a plébániákat, hogy nyilvánosan mondják el a Szent Mihály arkangyalhoz intézett imát, és több plébánia már meghirdette a SatanConért való bűnbánati imát.

A rendezvény témája a “Hexennacht (Boszorkányok éjszakája) Bostonban“, a többi tervezett előadás címe: “Pokolfajzatok: A látható sátánizmus a vidéki Amerikában”, “A vallásos nevelésed dekonstruálása“, “A hús bűnei: Sátánizmus és önkielégítés“, “A transz test visszaszerzése”: A/theistic Strategies for Self-Determination and Empowerment” és “Re-imagining Lilith as an Archetype for Reproductive Justice“.

Bár honlapján a Sátáni Templom azt állítja, hogy tagjai nem hisznek a természetfelettiben, sem Istenben, sem a Sátánban, és a Sátánt sem a gonosz szimbólumának tekintik, hanem inkább “az örök lázadó szimbólumának“, ennek ellenére egyházként vallási státuszra tart igényt, az abortuszt vallási rituáléként támogatja, és a vallásszabadságra hivatkozva beperelte Texast és Indianát az ottani abortuszkorlátozások miatt.

Februárban a Sátáni Templom egy távgyógyászati abortuszüzemet javasolt Új-Mexikóban, amelyet Samuel Alito amerikai legfelsőbb bírósági bíró édesanyjáról neveztek el. A “klinika” 17 éves és idősebb lányok és nők számára kínálna ingyenes abortusztabletta receptet, és a terhesség 11. hetéig kínálna abortuszt. A csoport azt állítja, hogy a tablettákat postai úton juttatná el azoknak, akik szeretnék elvégezni “vallási abortusz rituáléját“.

2014-ben a Sátáni Templom “fekete misét” tartott a Harvard Egyetemen, egy olyan rituálét, amely a megszentelt Eucharisztikus Oltáriszentség meggyalázásával jár, Jézus Krisztus és a katolikus mise elleni istenkáromlásként. 2019-ben a houstoni Sátáni Templom egy másik fekete misét tartott, amely után a csoport gyűlölködő és istenkáromló szavakkal erősítette meg a megszentelt szent Oltáriszentség meggyalázását a Twitteren.

A Katolikus Hírügynökség beszámolt arról, hogy megkeresésünkre “a Sátáni Templom közölte, hogy nem tervez fekete misét tartani a jövő heti konferencián, és nem rendelkezik eucharisztikus Hostia birtokában sem“, annak ellenére, hogy a hétvége programjában szerepel egy úgynevezett “józan mise” április 30-án, vasárnap.

Az elmúlt hónapokban a Sátáni Templom támogatta az iskolán kívüli “Sátán Klubokat“, hogy a fiatalokat a sátánizmus gyakorlataiba csábítsa. A klubok kivívták a felháborodott szülők haragját, és egy virginiai iskolatanács meghallgatta az Amerikai Társaság a Hagyomány, Család és Tulajdon Védelmére (TFP) diák akció projektjének tanúvallomását. Jonathan Marin, a TFP tagja, aki a sátánizmus gonoszságára figyelmeztet, az iskolatanácsnak kijelentette: “Ez a bizonyos sátánista csoport olyan erkölcstelen gyakorlatokról ismert, mint a sírok meggyalázása, a természetellenes erkölcstelenség népszerűsítése, az abortusz vallási “szertartásnak” állítása, és az igazi katolikus misét szentségtörő fekete misékkel támadja“.

A Sátáni Templom LMBT “büszkeség” rendezvényeket is szponzorált, és szobrokat állított fel közterületeken, egyéb figyelemfelkeltő bohózatok mellett, különböző baloldali napirendi pontok támogatására.

Forrás: LifeSiteNews.com

Megtekintésre ajánlott!
A Sátán valaha készült legrealisztikusabb filmes ábrázolása

Az írók/rendezők, Cary Solomon és Chuck Konzelman a Sátán, a démonok és a démoni erők igazságát olyan valósághűen örökítették meg ebben a vadonatúj, 2023-as filmben, a “Nefarious“-ban, ahogyan még soha nem láttuk a vásznon. A most pénteken, 2023. április 14-én bemutatott Solomon és Konzelman cenzúrázatlan betekintést nyújt a világnak a Sátán mai világban zajló programjaiba. Ez a film a tökéletes trójai faló arra, hogy bemutassa a kultúrharc (woke) mögötti napirend valóságát egy olyan közönségnek, amelyet soha nem vonzana egy olyan film, amely bármilyen módon Istenről szólna. De horror/thrillerként van feltüntetve, az írás és a színészi játék a Bárányok hallgatnak kaliberű. De készüljetek fel arra, hogy amikor az idősebb tizenéveseket vagy huszonéveseket elviszitek megnézni ezt a filmet, álljatok készen arra, hogy válaszoljatok a hitről, Istenről és a kultúrharcról szóló kérdéseikre. A LifeSiteNews elkötelezett amellett, hogy a nézőket a Jézus Krisztusban rejlő igazság teljességére vezesse, és büszkén leplezi le a Sátán sötét erőit ezzel az erőteljes filmmel. Ne hagyja ki a Nefarious-t, amely 2023. április 14-én, csütörtökön került a mozikba.

Forrás: LifeSiteNews.com

Legolvasottabb írások159 times!

Print Friendly, PDF & Email