A portlandi érsekség felfüggeszti az iskolai irodát, miután a tanárok, szülők elutasították a transzneműek politikáját

Alexander Sample érsek visszatetszést kapott a nemi ideológiáról és a preferált névmásokról szóló egyházi tanításhoz ragaszkodó irányelvei miatt.

Alexander Sample portlandi érsek
PORTLAND, Oregon (LifeSiteNews) – Mivel a tanárok és a szülők nem értenek egyet a transznemű ideológiáról szóló katolikus tanítással, az oregoni Portland érsekség ideiglenesen felfüggesztette a katolikus iskolák osztályát.
 
Az érsekségnek több mint 40 általános és középiskolája van, amelyek mindegyikét a Katolikus Iskolák Osztálya felügyeli. A részleg az iskolákat támogatja azáltal, hogy “kommunikál, értékel és jelentést tesz a hit, a katolikus identitás, a politika és a tanulmányi eredmények kérdéseiről az érsekség, [a részleg] és az iskolák között“.
 
Januárban Alexander Sample portlandi érsek A katolikus válasz a nemi identitás elméletére címmel irányelveket tett közzé az egyházmegye összes intézménye számára a transznemű ideológiával kapcsolatban. Az irányelvek arra utasították az iskolákat, hogy úgy viselkedjenek és beszéljenek a diákokkal, hogy az megfeleljen az ember biológiai nemének. Az irányelvekre reagálva több igazgató és tanár lemondott, és néhány szülő tiltakozott a katolikus tanítás végrehajtása ellen.
 “Az Oregon állambeli Portland érseksége ideiglenesen bezárta a katolikus iskolák osztályát, mivel a tanárok és a szülők viszálykodnak Alexander Sample érsek úrral a nemi ideológiáról és a preferált névmások használatáról… Sample érsek úr ajánlásai összhangban vannak a Vatikánéval.” https://t.co/lJXHqr4fTO.
    – MrCasey (@MrCasey62) június 27, 2023

Az érsek iránymutatása szerint “a katolikus intézményeknek nem szabad támogatniuk a nemi identitás elméletét, és nem szabad lehetővé tenniük a nemi átalakulás semmilyen formáját, legyen az szociális vagy orvosi”, és “a nevek, névmások, létesítmények használata, öltözködés és sportolásban való részvétel inkább a biológiai nemi identitástól, mint az önmaga által vélt nemi identitástól kell, hogy függjön“.

Az öltözködési szabályoknak, az öltözők és mellékhelyiségek használatának és rendjének, a hivatalos dokumentációnak és a névmásoknak mind meg kell felelniük az egyén biológiai nemének, az oktatás minden tartalmának és anyagának pedig hasonlóképpen meg kell felelnie a katolikus tanításnak. Az irányelvek megtiltották az úgynevezett “átmeneti” drogok birtoklását az iskolai campusokon, valamint a “nemi identitás elméletet” népszerűsítő feliratokat.

A portlandi irányelvek követik a Vatikán által meghatározottakat és az amerikai püspökök tavasszal kiadott utasítását.

Portland nem az első egyházmegye, amely a transznemű ideológiával foglalkozik iskoláiban. Novemberben a denveri érsekség hasonló utasítást tett közzé a transznemű kérdésekkel kapcsolatban, amelyben azt tanácsolta a katolikus iskoláknak, hogy ne vegyenek fel vagy írjanak be újra “transznemű” diákokat. Az útmutató szerint a katolikus iskoláknak nem szabad transznemű diákokat felvenniük, mert “minden olyan állított identitás, amely elutasítja a biológiai nem valóságát, összeegyeztethetetlen a keresztény antropológiával“. Az érsekség utasítása szerint a diákok nem használhatnak a biológiai nemükkel ellentétes névmásokat, és azt tanácsolta az iskolai tisztviselőknek, hogy kerüljék a nemi ideológia népszerűsítését, megjegyezve, hogy “a nemi ideológia terjedése veszélyt jelent a keresztények hitére“.
 

Forrás: lifesitenews.com

Legolvasottabb írások165 times!

Print Friendly, PDF & Email