Rendkívüli: Orbán Viktor az EU-t a “keresztény örökség” elutasításáért és az LMBT ideológia elfogadásáért bírálja

Nem szokásunk politikai cikkeket megjelentetni – szerintünk ez sem az -, de ezt az USA beli posztot, azért fordítottuk le, és tesszük fel, mert miniszterelnökünk – nekünk katolikusoknak is – nagyon fontos kérdésben ejti ki a saját és a kormányzata az álláspontját. A gender és LMBTQ+ propagandát és térnyerését meg kell állítani, meg kell akadályozni.

Az Európai Unió “a migráción keresztül menedzseli a népességcserét, és LMBTQ-offenzívát folytat a családbarát európai nemzetek ellen” – figyelmeztetett a miniszterelnök.
 
(LifeSiteNews) – Az Európai Unió egy “elszámoltathatatlan birodalommá” vált, amely az LMBT-ideológia nevében háborút folytat a családbarát, keresztény európai nemzetek ellen – állította Orbán Viktor magyar miniszterelnök a hétvégén.

Orbán Viktor július 22-én a romániai Băile Tușnadban beszélt a Tusványosi Nyári Egyetem éves konferenciáján. A régióban nagy arányban élnek magyar nemzetiségűek. Orbán legalább 2014 óta megjelenik a találkozón.
    ❗️@PM_ViktorOrban a #Tusványoson: Európa elszámoltathatóságot nélkülöző és világos meggyőződéseket nélkülöző politikai osztálya a föderalizmuson keresztül egy elszámoltathatatlan birodalomhoz vezetett. Magyarország hangsúlyozza, hogy meg kell védenie egyedi identitását, nyelvét, kultúráját és közszféráját, miközben felvállalja… pic.twitter.com/AW8Y6kMMcv

    – Zoltan Kovacs (@zoltanspox) July 22, 2023

Az előremutató beszéd a bel- és külügyekre egyaránt kitért. Ahogy arról korábban a LifeSite is beszámolt, Orbán Viktor felszólította az Egyesült Államokat, hogy a kialakulóban lévő többpólusú világrendben tekintsenek Kínára globális hatalomként, és ne fokozzák a már meglévő feszültségeket. “A szemben álló feleknek egyenrangú félként kellene elismerniük egymást” – mondta.

Orbán Viktor szombati felszólalásában azt is megjegyezte, hogy Európa elveszítette a keresztény hitet. Rámutatott, hogy a “nyugati értékek” ma a “migrációban, az LMBTQ-ban és a háborúban” gyökereznek.

Az Európai Unió és Magyarország közötti konfliktusok középpontjában” az áll, hogy “az Európai Unió elutasítja [a] keresztény örökségét“. Az EU “a migráción keresztül kezeli a népességcserét, és LMBTQ-offenzívát folytat a családbarát európai nemzetek ellen“.

Európa ma létrehozta saját politikai osztályát” – tette hozzá – “amely már nem felelős, és már nem rendelkezik keresztény vagy demokratikus meggyőződéssel“.

2010-es megválasztása óta Orbán Viktor a globalizmus és a multikulturalizmus elleni védőbástyává változtatta történelmileg katolikus országát, feldühítve a nyitott határok politikusait. Sok úgynevezett nemzeti konzervatív, vagy “posztliberális“, mint például a tudós Gladden Pappin, az elmúlt években letelepedett Magyarországon.

Orbán Viktor a Magyarország és szekuláris, liberális szomszédai közötti kettősséget azzal jegyezte meg, hogy emlékeztetett arra, hogy Magyarország alkotmánya a keresztény örökségben gyökerezik, míg mások a magányos egyén fogalmán alapulnak.

A magyar alkotmány lényege, alaptétele az, hogy van egy hely, ami a miénk: az otthonunk” – mondta. “Van egy közösség, amely a miénk: ez a mi nemzetünk“.
    ????????@PM_ViktorOrban a #Tusványoson: A magyar alkotmány a kollektív értékeket helyezi előtérbe, hangsúlyozva a közösség, a nemzet, a kultúra és a nyelv fontosságát. A békét, a családot, a barátságot, a jogot és a közösségi szellemet az emberi élet létfontosságú elemeinek tekintik, amelyek eléréséhez… pic.twitter.com/rakGEBhYhk

    – Zoltan Kovács (@zoltanspox) July 22, 2023

Lelki kiindulópontunk, hogy az emberi életben azok a legfontosabb dolgok, amelyeket egyedül nem lehet elérni” – folytatta. “Ezért áll az alkotmány középpontjában a “mi”. A békét, a családot, a barátságot, a jogot és a közösségi szellemet nem lehet egyedül megszerezni”.

Orbán Viktor hozzátette, hogy Magyarország alkotmánya határozottan családpárti.

Alkotmányunk … megerősíti, hogy az a hely, ahol gyermekeink élni fognak, a mi hazánk. Megerősíti férfi és női identitásunkat, mert ez az, amit családnak nevezünk” – mondta. “Megerősíti a határainkat is, mert így tudjuk megmondani, hogy kivel akarunk együtt élni“.
    ????????@PM_ViktorOrban a #Tusványos Fesztiválon: A liberális alkotmány középpontjában az “én” áll. Ezzel szemben a magyar alkotmány középpontjában a ‘mi’ áll.” pic.twitter.com/IlOP5edB1o

    – Orbán Balázs (@BalazsOrban_HU) July 22, 2023

Orbán Viktor beszéde során az EU-n belüli politikai csatározások mélyreható elemzését is megosztotta. Azt mondta, Magyarországot “föderalisták” támadják, akik “politikai korrupcióval” finanszírozzák ellenfeleit, hogy eltávolítsák Magyarország első kormányát.

A föderalisták kísérletet tesznek arra, hogy kiszorítsanak minket, nyíltan kimondták, hogy kormányváltást akarnak Magyarországon” – mondta. “A politikai korrupció minden eszközét felhasználták a magyar ellenzék finanszírozására. Ugyanezt teszik Lengyelországban, és emlékeznek arra, hogyan próbálták megakadályozni, hogy a Meloni-féle jobboldal győzzön Olaszországban? Mindezek a kísérletek kudarcot vallottak“.

Orbán úgy jellemezte Franciaországot, Németországot és Csehszlovákiát, mint amelyek a “föderalisták” oldalán állnak, míg Lengyelország, Magyarország, valamint potenciálisan Olaszország és Ausztria a szuverenitás oldalán.

Orbán Viktor figyelmeztetett továbbá arra, hogy a világgazdaságtól való túlzott “leválasztás” ostobaság lenne az Európai Unió számára, különösen Oroszországgal kapcsolatban, amely a kontinens energiaszükségletének nagy részét biztosítja.
    ❗️@PM_ViktorOrban a #Tusványoson: Ázsia és Kína különböző területeken kedvező tendenciáknak lehet tanúja, jelentős globális szereplővé válva. A nemzetközi intézmények létrehozása stratégiai előnyt biztosít számukra. Kína nagy víziója, a megaláztatás évszázadának lezárása,… pic.twitter.com/HLexMmPKnp

    – Zoltan Kovács (@zoltanspox) July 23, 2023

Az új egyensúlyi helyzet rendeződése nem egyik napról a másikra – de még csak nem is egyik hónapról a másikra – fog bekövetkezni” – jósolta. “Egy ilyen új egyensúlyi helyzet rendeződése egy egész generációt fog igénybe venni. Ez azt jelenti, hogy nemcsak mi fogjuk ebben a globális viszonyrendszerben, ebben a világkorszakban, ebben a korszellemben élni az életünket: a gyermekeink is így fognak élni… ennek tudatában kell kialakítanunk a magyar nemzeti terveinket”.

Forräs: lifesitenews.com

Legolvasottabb írások185 times!

Print Friendly, PDF & Email