A Sátán baljós füstje meg akarja fojtani a latin mise tömjénjét.

A pokol erői nem tombolnak kegyetlenül egyetlen olyan Rítus ellen sem, amely nem jelent egyértelmű és jelenvaló veszélyt, amely meghiúsítja a Gonosz által szőtt baljós tervét a pusztításnak.

(LifeSiteNews) – 1972. június 29-én, Szent Péter és Pál ünnepén egy nagyon híres bekezdés hangzott el VI. Pál pápától:

…Azt mondanánk, hogy valami titokzatos repedésen keresztül – nem, ez nem titokzatos; valami repedésen keresztül a Sátán füstje behatolt Isten Egyházába. Kétségek, bizonytalanság, problémák, nyugtalanság, elégedetlenség, konfrontáció van“.

A koncelebráció utáni sebek már nagyon korán megmutatkoztak a korabeli mise elhagyása után. 1972-ben még csak két és fél év telt el a liturgikus kísérletből, amely a Novus Ordo bevezetése volt. Az 1970-es liturgikus év első adventi vasárnapján, 1969. november 30-án, vasárnap, kötelező dátummal vezették be. A Novus Ordo liturgia gyermekkorában sok repedést okozott (Szerk.: erről el kell olvasni az Ottaviani interventio című írást) a Szent Római Rítus építményén, valamint az apostoli hit letétbe helyezését körülvevő struktúrákon. Abban az időben sokan ragaszkodtak ahhoz, hogy az Új Vernakuláris Liturgia a megújulás nagy tavaszát hozza majd el az Egyházban. Mindenki számára, aki tisztességes és nyitott szemmel jár, az Egyház épp ellenkezőleg, egészen más irányba halad; egy mély télbe, amely évtizedről évtizedre egyre rosszabb és rosszabb lesz.

Azt kell hangsúlyozni, hogy a tömjénezés mindig is része volt a hagyományos latin nyelvű főmisének (Missa Cantata), az ünnepélyes főmisének (Schola, diakónus és szubdiakónus) és a Requiem miséknek. A tömjén mindig is a megtisztulás és a Szentháromság trónjához felszálló imáink szimbóluma volt. A füst és a tömjén közötti nagy fokú eltérés egyetlen katolikus számára sem szabad, hogy elkerülje a figyelmét. A füst a tüzek égő mellékterméke. A füstölőfüst parázson ég a tüszőkben. A füst, amelyre VI. Pál pápa utalt, közvetlen utalás a démonikusra. Katolikus templomainkban a tömjén angyali és mennyei. A kendőzetlen igazságban; Pokol kontra Mennyország.

Az Ószövetség tele van hasonló témával, amikor a füstölőket a helyi pogány szentélyek magaslatain ajánlják fel. Ez egy lépéssel tovább megy a szakadékba, amikor a pogány isteneknek ajánlják fel azt, ami szent. Az egyházatyák ragaszkodtak ahhoz, hogy minden pogány vallás démoni eredetű. Ezért aki tömjént áldozott a magaslatokon, az áldozatot mutatott be, pogány oltárokat és pogány bálványokat áldozott meg. Ezékiás király a 2Kir 18:4-ben eltávolította a magaslatokat, összetörte az oszlopokat, levágta az Asherát, és darabokra törte a bronzkígyót, amelyet Mózes készített. Ami a legfontosabb, Ezékiás király megakadályozta, hogy Izrael a bronzkígyónak tömjénezzen. A bronzkígyó meggyógyította a régi izraelitákat, akiket a skorpiók csíptek meg (Szám 21:6-9).

A bronzkígyó a Szent Kereszt előfutára volt. Idővel bálvánnyá változott. Mind a bronzkígyó, mind a Szent Kereszt meggyógyít bennünket a legalantasabb emberi félelmeinktől. A bronzkígyóra való tekintet meggyógyítja a kígyóktól és az ördögtől való félelmünket. A keresztre való tekintet meggyógyítja a halálbüntetés eszközétől (örök halál) való félelmünket, valamint attól, hogy Első Szüleink elárultak minket az Édenkertben, amikor a tiltott fa gyümölcséből ettek.

A mexikói San Cristobal de las Casas egyházmegye petíciót nyújt be Rómához egy maja rítusért (Erről ITT, ITT, ITT és ITT olvashat). A rítuson belül lehetőség van arra, hogy a nők az oltárnál a pappal együtt áldozzanak. Amikor Ferenc pápát láttam, amint egy online videó során egy Novus Ordo mise során (amely a maja pogány szokásokat tartalmazza) két nővel (nem papokkal) együtt füstölögteti az oltárt, azonnal eszembe jutott Uzziás király (nem pap) a 2Krónikák 26:19-ben, aki megpróbált tömjént égetni a tömjénező oltáron. Azariás pap és 80 vitéz paptársa ellenállt neki. Uzziás király ezért halála napjáig leprával volt sújtva. Fia, Jótám uralkodott helyette.

Urunk nem örül a Szent Liturgia végtelen újításainak. Még kevésbé, amikor valaki megpróbálja a pogány szokásokat összevonni a szentmisével. Egyedül a Szentháromságnak van hatásköre arra, hogy szervesen növessze a Szent Hit hatalmas fáját, amely a korok szentmiséjének egyre érettebb vezetését közvetíti számunkra. A teremtés során sokszor láthatjuk a Sátán füstjét belépni az emberek birodalmába. Ezek az árulás nagy keresztútjai atyáink részéről a múltban és az emberiség részéről a jelenben a vallási tartáson belül. Szemben áll a halál hatalmának füstje a tömjénnel, amely a mi nevünkben a mennyei fényre és életre emelkedik.

Ne tévedjünk: úgy tűnik, a modern Vatikán érdekelt a római rítuson belül bármely helyi rítus előmozdításában, amíg az nem a hagyományos latin mise. Ez elég különös, mivel ezek az újítások mindig ugyanabban a homályos liturgikus pusztaságban kötnek ki. Az anglikán használat nem igazán növekszik számottevő ütemben. A Zaire-i rítus nem növekszik. Az amazóniai rítus nem növekszik, és a maja rítus biztosan nem növekszik. A fent említett Rítusok mind jóval kevesebb, mint 200 évesek; régen ez volt a mérce. Egyedül a TLM az egyetlen ellenszer a szekularizmus halálos vírusának csillapítására, és az egyetlen, exponenciálisan növekvő Liturgia; az egyetlen Liturgia, amely megvédi a jelen és a jövő katolikusait.

A pokol erői nem tombolnak kegyetlenül egyetlen olyan Rítus ellen sem, amely nem jelent egyértelmű és jelenvaló veszélyt, amely meghiúsítja a Gonosz által szőtt baljós pusztítás tervét. Bármely pápa, püspök vagy pap, aki önként áll a TLM útjába, az a Sátán csatlósainak segédkezik. Prelátusaink nem akarják, hogy a fiatal katolikusok, akik ismerik a hitüket és nagyrészt szüleiket hozzák a számtalan szentmisére? Nem akarnak egy olyan gyülekezetet, amely szépen öltözik vasárnapi öltözékében? Nem akarnak egy olyan gyülekezetet, amely 99%-ban részt vesz a vasárnapi misén? Nem akarnak olyan katolikusokat, akik rendszeresen járnak gyónni? Nem akarnak olyan embereket, akik átlagosan ötször több pénzt adnak a gyűjtésbe, mint a Novus Ordo misére járó társaik? Növekvő egyházat akarnak (TLM +15% évente) vagy zsugorodó egyházat (Novus Ordo -3% évente)?

Tegnap volt a Kém szerda. A Sátán füstje alattomosan belépett Júdásba a nagycsütörtök előtti napon. A Sátán Füstje az ortodoxokkal való nagy skizma során nyilvánult meg 1054-ben. A Sátán Füstje jelen volt az 1417-ben véget ért pápai skizma idején. A Sátán füstje az 1520-as protestáns skizma és az 1536-os anglikán skizma idején gyulladt ki. Egy újabb, még pusztítóbb skizma küszöbén állunk annak következtében, hogy a Hagyományos latin misét kiszakították a Szent Anya Egyház szövetéből, és egy olyan foltozattal (Novus Ordo) helyettesítették, amelyet maga a Sátán könnyen elszakít. A Sátán füstje, amelyről VI. Pál pápa 1972-ben beszélt, valóban!

Kérem e cikk minden olvasóját, hogy imádságban gondolja át az egyetlen lehetséges lelki ellenszert a szekularizmus és a modernizmus ellen, amely jelenleg azzal fenyeget, hogy a vallás minden formáját kiirtja. A nagy farizeus Gamaliel egyszer azt mondta a zsidó Szanhedrinnek (ApCsel 5:38-39), hogy hagyják békén az akkoriban alakuló keresztény szektát, nehogy Isten ellen harcolva találják magukat. Azt állítom, hogy a katolikus egyháznak vissza kell térnie az Egyszeri és Jövő Miséhez. Ez valójában Isten kegyelmének egyetlen olyan csatornája, amely megerősítve van a pokolból érkező bármilyen lelki támadással szemben. Ez bizonyította magát 1965 előtt (80%-os vasárnapi látogatottság) és bizonyítja magát 2023-ban (99%-os vasárnapi látogatottság). A Novus Ordo népnyelvű mise vasárnapi látogatottsága a Bridgeporti Egyházmegyében 2022-ben 9% volt; előtte minden évben csökkent. A vasárnapi Novus Ordo misére járó katolikusok aránya az elmúlt 53 évben soha nem emelkedett. Itt az ideje, hogy az egókat és az érzelmeket félretegyük. Szükségünk van még további tanúkra?

Forrás: LifeSiteNews.com

Legolvasottabb írások145 times!

Print Friendly, PDF & Email