Gyűlölet

Egy hete vívódom azon, hogy megírjam-e ezeket a gondolatokat. A Wikipédia idézésével kezdem:

A gyűlölet egy tartós vagy rövid idejű érzelmi állapot, amelynek tárgya lehet egy személy, emberek csoportja, állat, vagy tárgy, esetleg elvont fogalom. Lényege a gyűlölet tárgyának teljes elutasítása, utálata, teljes megsemmisítésének nagyfokú vágya.

A gyűlölet a szeretet ellentéte. Érzelmi világunk két fő iránya: hogy ami kedves nekünk, megkívánjuk, ami kellemetlen, elutasítjuk. ha ez emberekre vonatkozik és ösztönszerűleg történik, akkor rokon- és ellenszenv támad bennünk. Ha határozottan és tudatosan történik, akkor szeretünk és gyűlölünk. A gyűlölet tehát tudatos és határozott elutasítása annak, aki nekünk bizonyos okoknál fogva kellemetlen. Minél kellemetlenebb, annál gyűlöletesebb. Gyűlöletünk a legnagyobb fokban igazságtalan, ha az illető arról, hogy nekünk kellemetlen, nem tehet. A gonosz ember gyűlöli a jót, a boldogot, az irigy a szerencséset. Aki bennünket bántott, aki a mienket elvette, vagy el akarja venni, azt könnyen meggyűlöljük. Minél fájóbb volt a sértés; minél jobban szeretjük, amitől meg akarnak fosztani, annál mélyebb lesz gyűlöletünk. A gyűlölet rendszerint nem éri be azzal, hogy a gyűlölet tárgyát elutasítja, hanem meg akarja rontani, semmisíteni, mindenképpen kárt tenni benne. A gyenge ember rendszerint nem tud igazán gyűlölni. A gyűlölet ezért aktív szenvedély, egyike a legvadabb, legártalmasabb mozgató erőknek az emberi életben. A gyűlölet igazságtalan, mint minden szenvedély, elvakítja az értelmet, egyebet se tekint, mint a gyűlölet tárgyának megrontását, végső esetben teljes megsemmisítését. Az a társadalom, melyben a gyűlölet uralkodik, önmagát pusztítja. A gyűlölet a gyűlölő személyre is káros hatással van, jelentősen rontja lelki, és áttételesen testi egészségét. Ezért tanítja minden fejlett vallás a bocsánatot, a szeretetet mint az erkölcsi élet legfőbb eszményét.”

Saját tapasztalatomból indulok ki, és nem a “valakinek, a valakijének a valakije” mesélte, hanem a megtapasztalás. Természetesen – miért is lenne más – korunk rákfenéjéből fakad, mégpedig a COVID-19 vírusból,  a hozzákpcsolódó kapcsolódó bezártságból, az ebből eredő (vallásos) frusztráltságból, és a félreértelmezett hitbéli tanításokból, hogy a hozzá nem értésből fakadó konteókról (összeesküvés elméletekről) már ne is beszéljünk.

  1. Ismerősöknél a család elutasítja a védelmet jelentő vakcinát (nagyon kíváncsi lennék arra, ha egy folyóban fuldokolva arra úszna nagy farönk, akkor azt is elutasítaná [mert hogy Isten úgy is megment – vakon bízni Isten irgalmában], vagy belekapaszkodna, hogy megmeneküljön), a nagyszülő, aki már nyugdíjas, viszont nem utasítja el. Hónapokon keresztül megy a győzködés, hogy nagyi ne oltasd be magad, mert …
    Ennek ellenére nagyi – mert mögötte van hatvan esztendőnél több tapasztalat, meg a józan “paraszti ész”, beoltatja magát. Eddig ez egy – akár – szokványosnak mondható történet. De nagyi telefonon beszél a kicsi unokájával, amit a szülő meghallva ki(kapja)veszi a kezéből a telefont és kerek-perec felvilágosítja a nagyit, hogy hagyja békén a gyereket, meg hogy nem találkozhat vele, mert beoltatta magát. A szeretetet gyűlöletre cserélték.
  2. A lezárást elkezdik felnyitni, az emberek találkozhatnak, beülhetnek vendéglátóhelyekre. A kormány már hetekkel-hónapokkal ezelőtt elkezdi postázni az oltottaknak az igazoló plasztik kártyát, és a védelmi intézkedések mellett bejelenti a feloldásokat, és jó néhány szolgáltatás igénybe vételét az igazoló kártyához köti. Az Internet és Facebook népe felrobban a gyűlölet mentén, és elkezdi a SÁTÁN bélyegének nevezni az ő, állítólagos “kirekesztettségét” – nem hajlandó beoltatni magát, ezért nincs kártyája és “állítólagos ” szabadsága – a szolgáltatások igénybe vételéből.
    A felvilágosultabbak a Szentírásra hivatkozva, abból kiragadott idézetekkel, és azokat a szájuk íze szerint (jó protestáns módjára) féloldalasan, vagy teljesen félre magyarázva idézgetik. Ha nem értesz egyet velük, akkor Te vagy a SÁTÁN szolgája, mert magadra vetted a bélyegét (oltást).
    A pofakönyv népének másik része pártok vezetésével elkezdik összemosni magukat az 1944-s zsidó csillagviselési kötelezettséggel. Mint akiknek elment az esze, de sajnos egyik esetben sem az ész ment el, hanem a tudatlanság (hozzá nem értés – a 10 millió vírus szakértőként, a 10 millió informatikai szakértóként és a 10 millió teológia professzorként) nyilvánul meg, vagy a politikai érdekből vezérelt rossz akarat, aminek a befogadására tömegek kaphatók.

De mindez, akikről írok, katolikusok között terjed, katolikusok viselkednek így, akik – elvileg – Krisztus követőinek vallják magukat. Akik a szeretetet lecserélték a gyűlöletre. És ez terjed. A sátán meg hátradől, és kér egy csésze kávét, mert semmit nem kell tennie.

Kyrie Eleison

Utóélet

Tegnap este “elsírtam” bánatomat egy pap barátomnak emailben, hogy ezt az írást megosztottam a pofakönyvön egy csoportban, és a csoport szinte “felrobbant” az ellenséges érzülettől:

A pofakönyvön megosztottam a “Gyűlölet” írásomat a …………………… csoportban és elszabadultak az indulatok. Nem kicsit kiverte a biztit náluk. Úgy gondolom, hogy talált, süllyedt, bár nem rájuk gondolva írtam a második részt.

Erre jött ma a válasz:
Kedves ……….!

Olvasom a cikkedet – minden szavával maximálisan egyetértek.

Na már most: ezen miért robbantak fel?

Egy jó moralistának feltenném a kérdést: vajon mekkora bűn az, ha nem veszem fel az oltást és megfertőzök másokat. Én nem kapom el és nem is szenvedek tőle, de a másik ember igen, s talán meg is hal?

Én most csütörtökön kapom a második oltásomat. Orvos barátomnak mondtam az első után, hogy azon az éjjelen arra ébredtem: úszom a verejtékben, mint amikor az ember egy ronda náthát legyőz.

Másnap olyan fittnek éreztem magam, mint az elmúlt időben soha. Nagy valószínűséggel (legalábbis én ezt mazsoláztam ki belőle), az injekció belendítette az immunrendszeremet és jó néhány rejtett gyulladást, stb. megtámadott. A doki kérdezte, hogy milyen vércsoportom van. Mondom “B” RH pozitiv. Erre ő: a második oltás után a vércsoport reakcióinak fényében nyugodt lehetek, hogy nagyon erős lesz az immunrendszerem védekező mechanizmusa.

Én elhiszem, hogy a vakcina-előállításban lehet morálisan problémás háttér. Ám egyik ellenző sem nyilatkozott még arról, hogy melyik az, amelyik biztosan “nem vehető fel” – persze itt már kilóg a pata. S rögtön ehhez csatolnám a fenti morális kérdést a be-nem-oltás utáni fertőzés-átadásról.

Az u.n. conteo-k esetében a mozaikok összerakása sok esetben a mindennapok képét rajzolják fel, s rögtön nem elmélet többé, hanem valóság. Lucifer kománk úgy belendült, hogy nagyon itt az idő Szent Mihály seregéhez csatlakozni.

Egy szó, mint száz: maximálisan egyetértek a cikkeddel. Akinek nem tetszik bújjon el, majd megkeressük, ha szükség lesz rá…

Üdvözlettel: …………

majd a következő kiegészítés:

“Kedves …………!
Nagyon sajnálom, hogy kikezdtek a józan ész miatt, de ez egyre inkább elharapódzó jelenség – sajnos.

Te vagy annyira erős lelkű, hogy nem azt nézed mit mondtak, hanem ki mondta és akkor már el is vette az élét, nevetni tudsz a butaságon.

A lelkiismeret tisztasága mindennél előbbre való és a jó úton való járás úgyis bizonyító erejű.

Ugyanaz az istenellenes propaganda, amit az ellenzékünk művel. Mert az emberellenesség a Teremtő ellen van. A klasszikus belső bomlasztás akarása. Mint ahogy a patkányforradalom idejétől induló, majd a hosszú bolsevista érában is, az számított, hogy minél több buta ember legyen, akit meg lehet vezetni és a jó ellen fordítani.

A “példaértékű” nyugaton legtöbb helyen az emberek nem választhatnak a vakcinák között, nálunk igen és ha az abortált magzatok DNS-ének felhasználása miatt elvethető néhány oltóanyag, akkor még mindig van lehetőség választani. (Talán a nyugati ember nem is figyel oda az ilyen hírekre és így tudatlanul kerül szembe a józan lelkiismerettel…)

Itt van egy tüneményes, kedves kis postás nénink, de ővele is ordítottam mára hülyeségek miatt – rosszul tettem: egy csepp mézzel több legyet lehet fogni, mint egy hordó ecettel (Szalézi Szent Ferenc).

Az is igaz, hogy a volt párttagok, tanyasi élettől menekülő tehetségtelenek pártvonalon való felfutása hatványozta a buta társadalom kialakulását. Így aztán beszélhet az ember akár szépen is, hozhat érveket is, az ökörcsapáson kialakult szimplex gondolkodás kiirthatatlan.

Itt van a kínai egyetem ügye is: a világ 34. legjobb egyeteme – most a kommunista propagandától féltik a jövő hallgatóit (azok, akik vastagon nyomatják a bolsi propagandát, csak most másnak hívják). Még az általuk imádott “párhuzamosgyuribácsi” is tartott ott elismerő előadást és annak az egyetemnek a képzése olyan szintű, amely pont a butaságra épült világot aknázná alá – ettől rettegnek.

A rossz tendenciák közelgő végzetes következményei ellen sajnos mi már csak kapkodunk ide-oda, de elfeledkezünk a vértanúk koráról: most a hűség az egyedüli út, mégpedig egyenesen a Golgotára. Elfeledkezünk a félelemtől arról, hogy kb. 70-80 kg-nyi anyag hiányzik az univerzumból – mert Krisztus feltámadott…

Erőt és lelki békét kívánok Neked.

Üdvözlettel: …………..

A

Legolvasottabb írások909 times!

Print Friendly, PDF & Email