Athanasius Schneider: Visszatérünk a titkos misézéshez

A második vatikáni zsinat óta különösen a liturgiában kialakult egyházi válság legmélyebb oka az, hogy “száműztük Istent a középpontból – Istent a sarokba tettük – és az embert helyeztük a középpontba” – mondta Athanasius Schneider püspök a

RestorationChristianCulture.org lapnak (október 14).

Ez magától értetődő a Novus Ordo Eucharisztiában, különösen a nép felé fordult Eucharisztia révén, amely a papot “műsorvezetővé” teszi – magyarázta Schneider. Mesélt egy kazah hölgyről, aki muszlim származású protestáns; részt vett egy misén Schneider kápolnájában. Utána azt mondta, hogy a légkör “Isten központú” volt. Később részt vett egy Eucharisztián, és ártatlanul, irónia nélkül azt mondta, hogy “rossz minőségű előadás volt“.

Az antropocentrizmus Schneider szerint már a második vatikáni zsinaton is látható, de Ferenc pápaságában tetőzik, ahogy az a klímaváltozás, a Pachamama stb. kapcsán is látható.

Ami a szemlélődő kolostorokban tett vatikáni látogatásokat illeti, Schneider észrevette, hogy “a Szentszék tönkreteszi a szemlélődő életet“, és arra kéri az apácákat, hogy “álljanak ellen“. A “klastromi élet gyakorlati megsemmisítését” diagnosztizálja, de ez ellenkezik az egyház közjójával: “Az apácák nem engedelmeskedhetnek az ilyen parancsoknak, még akkor sem, ha azok Rómából jönnek“.

Ferenc pápa misetilalma Schneider számára “hatalommal való visszaélés“, és árt az egyház lelki javának. “Amikor egy pápa vagy egy püspök betiltja a római misét, akkor az egyház java ellen cselekszik, de az egyház nagyobb, mint egyetlen pápa” – mondta. Ezért a papoknak nem szabad engedelmeskedniük ezeknek a parancsoknak. Schneider azt javasolja, hogy magánházakban celebráljanak: “Visszatérünk egyfajta titkos misézéshez“.

Azt jósolja, hogy a misére vonatkozó korlátozások rövid életűek lesznek és össze fognak omlani.

Forrás: gloria.tv

Legolvasottabb írások680 times!

Print Friendly, PDF & Email