Németország: “Eljött a skizma” – mondja a bíboros

Németországban “most egy olyan skizma van, amely ha nem is deklaráltan, de a gyakorlatban valódi skizma, ha lehet annak nevezni“.

Raymond Burke bíboros ezt mondta az argentin Javier Olivera Rabasi atyának egy spanyol video chat során (május 2). Kifejtette, hogy a német püspökök eretnekségbe viszik az egyházat a homoszexualitás, a házasság és más alapvető katolikus tanok tekintetében. Azt is megjegyzi, hogy “nem kaptak büntetést” [Ferenc pápától].

A Ferenc pápának 2016-ban benyújtott öt dubia kérdésére Burke közölte, hogy “nem kaptunk semmilyen választ, sem semmiféle visszaigazolást arról, hogy a kérdéseket megkapták volna“. A bíboros kifejezte meggyőződését, hogy “még mindig nem tudja”, mit gondol Ferenc pápa a Dubia által felvetett kérdésekről. A valóságban Ferenc pápa nem hagyott kétséget afelől, hogy támogatja a házasságtörő áldozást.

A hagyományos latin misével kapcsolatban Burke elmondta, hogy az 14 évszázadon keresztül ugyanaz maradt, és csak a második vatikáni zsinat után változott meg radikálisan. Azonban “különösen a fiatalok” keresik a latin misét.

Forrás: gloria.tv

Legolvasottabb írások356 times!

Print Friendly, PDF & Email