Szélsőséges keresztényellenesség a G7-csúcson

A Bild szavazást is indított cikkében arról, helyeslik-e az emberek, hogy elvitették a 482 éves keresztet a helyéről. A jelenlegi állás szerint a válaszadók kilencven százaléka helyteleníti a német külügyminiszter döntését.

Antony Blinken amerikai, a szélsőséges Annalena Baerbock német, Melanie Joly kanadai külügyminiszter a világ iparilag legfejlettebb hét államát tömörítő csoport, a G7 külügyminiszteri értekezletén a németországi Münsterben 2022. november 3-án – magyarnemzet/MTI/EPA pool/Friedemann Vogel

Nagy felháborodást váltott ki a német sajtóban, hogy Annalena Baerbock zöldpárti külügyminiszter eltávolíttatott egy több száz éves feszületet a münsteri történelmi városháza béketerméből a G7-csúcstalálkozó idejére – írta meg a Bild.

A külügyminisztérium a német magazint arról tájékoztatta: A keresztet protokolláris okokból távolították el.

A legfejlettebb iparú demokráciákat összefogó G7-csoport tanácskozását azért tartották Münsterben, mert az Észak-Rajna–Vesztfália tartománybeli város volt az Európa jelentős részét földig romboló harmincéves háborút lezáró 1648-as vesztfáliai béke kidolgozásának egyik fő helyszíne.

 

A G7-ek addig támogatják Ukrajnát, amíg szükséges

Felszólították a belarusz vezetést: hagyjon fel az orosz hadműveletben játszott közreműködésével.

A münsteri közigazgatás a Westfälische Nachrichten regionális lapnak adott nyilatkozatában arról beszélt, korábban még soha nem érkezett kérés a városhoz arról, hogy szedjék le a keresztet.

A feszület 1540-ből származik, és a mai napig minden új münsteri tanácsos előtte teszi le az esküjét.

A Bild szavazást is indított cikkében arról, helyeslik-e az emberek, hogy elvitették a 482 éves keresztet a helyéről. A jelenlegi állás szerint a válaszadók kilencven százaléka helyteleníti a német külügyminiszter döntését.

Ráadásul nem ez volt az első ilyen eset a közelmúltban, Claudia Roth, a Zöldek kulturális ügyekért felelős biztosa két napja azt próbálta elérni, hogy a berlini királyi palota kupolájáról távolítsák el a bibliai idézeteket, és helyettesítsék más szöveggel őket.

Forrás: magyarnemzet.hu, gondola.hu

Egy pótlólagos kiegészítés:

 Szavazás lehetséges a BAL oldali sávban felül.

Legolvasottabb írások287 times!

Print Friendly, PDF & Email