Az ébredés kultúra elriasztja a fiatalokat attól, hogy valódi megoldásokat találjanak: A szólásszabadság szószólója

Konstantin Kisin, az “Egy bevándorló szerelmes levele a Nyugatnak” című bestseller szerzője támadta a woke-kultúrát, amiért az a “klímaszorongást” támogatja.
OXFORD UNIVERSITY, Anglia (LifeSiteNews) – Az Oxford Unionban múlt héten tartott vitában egy orosz-brit podcaster megtámadta a woke-kultúrát a “klímaszorongás” népszerűsítése miatt, amely szerinte figyelmen kívül hagyja a szélsőséges szegénységet, valamint az emberi kreativitás és kemény munka képességét a világ javítására.

A vita címe “Ez a ház úgy véli, hogy a woke kultúra túl messzire ment” volt. Ebben Konsztantyin Kisin, az Egy bevándorló szerelmes levele a Nyugatnak című bestseller szerzője kihívta beszélgetőpartnereit, hogy fogadjanak el egy racionális érvelést, amelynek célja az igazság megtalálása. 

Azokkal szeretnék beszélni, akik “felébredtek”, és akik nyitottak a racionális érvekre, elfogadom, hogy ez egy kis kisebbség, mert a “felébredés” egyik alaptétele természetesen az, hogy az érzelmeik többet számítanak, mint az igazság” – kezdte Kisin. “De én hiszek benned. Hiszem, hogy vannak itt köztetek olyanok, akik “éberek”, akik nyitottak a racionális érvekre. Hadd mondjak hát egyet.” 

Azt mondják nekünk, hogy az önök generációját minden másnál jobban érdekli egy bizonyos kérdés, és ez a kérdés az éghajlatváltozás” – folytatta Kisin. “Azt mondják nekünk, hogy sokan közületek klímaszorongásban szenvednek; meg akarjátok menteni a bolygót. És ma este, és csak ma este, csatlakozom hozzátok. Csatlakozom önökhöz, hogy imádkozzunk a klímaváltozás Szent Gréta lábainál.” 

Megjegyezve, hogy Anglia “a globális szén-dioxid-kibocsátás két százalékáért felelős”, Kisin rámutatott, hogy “ha Nagy-Britannia most azonnal a tengerbe süllyedne, az egyáltalán nem változtatna a klímaváltozás kérdésén“. 
Kisin ezután azzal érvelt, hogy a világ nagy része számára az éghajlatváltozás kérdése egyszerűen nem számít a rendkívüli szegénység miatt. “Fogadjuk el mindannyian itt és most, hogy az éghajlat jövőjét Ázsiában és Latin-Amerikában fogják eldönteni olyan szegény emberek, akik leszarják a bolygó megmentését” – mondta. “Tudjátok miért? Mert szegények.” 

Nem fogod elérni, hogy ezek az emberek szegények maradjanak; még csak azt sem fogod elérni, hogy ne akarjanak gazdagabbak lenni” – folytatta Kisin. “Ezért azt mondom önöknek, hölgyeim és uraim, hogy csak egy dolgot tehetünk ebben az országban, hogy megállítsuk az éghajlatváltozást, mégpedig olyan tudományos és technológiai áttöréseket, amelyek megteremtik a tiszta energiát, amely nemcsak tiszta, hanem olcsó is”.” 

Az azonban bizonytalan, hogy a klímaváltozást az emberi tevékenység okozza-e, vagy hogy az elmúlt évtizedekben az éghajlatban megfigyelt változások katasztrófa felé mutatnak.

Az emberi ipar és kreativitás előmozdítására és irányítására irányuló erőfeszítéseket szembeállítva az éber kultúra alkalmatlanságával és annak a fiatalokra gyakorolt káros hatásaival, Kisin az éber áldozattá válást szidta, amely aláássa a világ javítására tett valódi kísérleteket.

Az egyetlen dolog, amit a wokeness nyújtani tud… az az agymosás, hogy a hozzátok hasonló ragyogó fiatal elméknek azt kell elhitetniük, hogy áldozatok vagytok, hogy nincs hatalmatok, hogy azt kell hinnetek, hogy amit a világ javításáért tennetek kell, az a panaszkodás, a tiltakozás, a festményekre dobált leves” – jelentette ki.

És mi a ház ezen oldalán nem azért vagyunk a ház ezen oldalán, mert nem akarjuk javítani a világot. Azért ülünk a háznak ezen az oldalán, mert tudjuk, hogy a világ javításának módja a munka, az alkotás, az építés. És az a baj a woke-kultúrával, hogy túl sok olyan fiatal elmét, mint a tiéd, arra nevelt, hogy erről megfeledkezzen.” 

Az Oxfordi Egyetemhez tartozó Oxford Union rendszeresen rendez vitákat “politikáról, vallásról, tudományról, művészetekről és irodalomról“, melyekre a társadalom neves tagjait hívja meg. Konstantin Kishin a szólásszabadság melletti aktivizmusáról és újságírói tevékenységéről ismert, 2018 óta pedig a Triggernometria című podcast társ-műsorvezetője.

Forrás: fsspx.news

Legolvasottabb írások398 times!

Print Friendly, PDF & Email