Állítsátok meg az őrületet!

A The Catholic Thing című internetes magazin ma tette közzé a New York-i egyházmegye papjának, Fr. Edward Murray-nek a pápához intézett lángoló felhívását, hogy vessen véget az egyházban tomboló őrületnek, nem utolsósorban a kötelességtudat feledékenysége miatt.

A katolikus egyház jelenleg a legnagyobb zűrzavarban van – és ez nagyrészt azért van így, mert Ferenc pápa hajlandó olyan dolgokat mondani, tenni és elnézni, amelyeket a történelemben még soha egyetlen pápa sem mondott, tett vagy nézett el.

Például a közelmúltban tett spontán megjegyzései, amelyekben arra utasította a papokat, hogy ne tagadják meg a feloldozást senkitől, aki gyónni jön. Ez szöges ellentétben áll az Egyház tanításával azokról a feltételekről, amelyeknek fenn kell állniuk ahhoz, hogy Isten bűnbocsánatát a bűnbánat szentségében érvényesen fogadhassuk. Azok a hívők, akik bármilyen okból megtagadják, hogy megbánják azokat a bűnöket, amelyekkel a gyónásban vádolják magukat, nem kaphatnak feloldozást. Elképzelhetetlennek tűnik, hogy Ferenc pápa azt mondta volna, hogy nekik mégis feloldozást kell kapniuk. De ő mégis ezt mondta.

Nemrégiben tett afrikai útján ismét visszatért a témára. A kongói püspököknek azt sulykolta: “Mindig, mindig adjatok feloldozást a gyónáskor“. Hasonlóképpen 2021-ben azt mondta, hogy soha senkitől nem tagadta meg a szentáldozást.

Íme, itt van Ferenc pápa azt szeretné, ha a papok követnék a példáját a gyóntatószékben, amikor egy nem bűnbánó bűnössel foglalkoznak. Ilyen helyzetben a gyónás értelmetlen játékká válik. A merev nyakú bűnös soha nem kaphat feloldozást olyan bűnért, amelyet nem bán meg. Ha megtagadja bűnei megbánását, akkor képtelenné válik arra, hogy Isten szentségi feloldozását megkapja.

Mit jelentene tehát feloldozást adni valakinek, aki ragaszkodni akar a bűneihez? Az a gonosz látvány, hogy megpróbálnak feloldozni egy bűnbánatot nem tanúsító bűnöst, aki továbbra is vétkezni akar, súlyosan megsérti a pap azon kötelességét, hogy a híveket Krisztus erény és kegyelem útjára vezesse, nem pedig a bűn és a lelki halál végzetes útjára. Ferenc pápa mégis pontosan erre bízta a papokat.

Az erkölcsi lazasághoz sajnálatos tétovaság társul, hogy erőteljesen és nyilvánosan megvédjék az Egyház tanítását a szexualitásról. Amikor ezt a tanítást bíborosok, püspökök és papok nyilvánosan tagadják.

Az Egyház erkölcsi tanításának bátor védelmezőit igazságtalanul ideológusnak, farizeusnak, rigoristának, makacsnak és visszamaradottnak csúfolják. Az egyházi tanítás kritikusai, mint Hollerich és Marx bíborosok vagy Bätzing püspök vagy Br. James Martin SJ a pápa kegyeit és befolyásos pozícióit kapják. Állandó kampányukat az Egyház erkölcsi és antropológiai tanításának forradalmasítása érdekében a pápa nem utasítja el érezhető módon.

Senki sem veszíti el a pozícióját azzal, hogy megpróbálja megváltoztatni az Egyház megváltoztathatatlan tanítását, miszerint Isten férfinak és nőnek teremtett minket, hogy a szexualitás egyetlen erkölcsileg megengedett felhasználása a férfi és a nő testi egyesülése a házasságban, hogy biztosítsa az emberek fennmaradását hűséges, szeretetteljes és tartós házastársi kapcsolatban.

Folyamatosan elárasztanak bennünket azzal a propagandával, hogy Isten egyes embereket azonos nemű személyek iránti vonzódással teremtett, és ezért az a szándéka, hogy szexuális vágyaikat kiéljék. Hogy az azonos neműek tevékenysége ugyanolyan jó és istenfélő használata a szexualitásnak, mint a házastársi közösülés, és hogy ezért az azonos neműek egyesülései jogosultak az Egyház áldására. Hogy Isten olyan embereket teremtett férfi testtel, akik valójában nők – és fordítva.

A hamis tanítások e tűrhetetlen hulláma elárasztja az Egyházat, miközben Ferenc pápa nagyrészt passzív és hallgat. Az októberre tervezett zsinat előkészületeit a pápának kedvező körök hitellenes kampányai uralják. Ahelyett, hogy megvitatnák, hogyan lehet megvédeni az Egyház támadás alatt álló tanításait, ezeket a tanokat is támadják a lezajló vitákban.

Forrás: summorum-pontificum.de

Legolvasottabb írások240 times!

Print Friendly, PDF & Email