A kanadai püspök támogatja a katolikus iskolát, amely bojkottálja a “szivárványsátrat”

a gyermekfesztiválon. A Greater Saskatoon Katolikus Iskolaszék vandalizmussal és felháborodással szembesült a közösségi médiában, mióta azt tanácsolta a személyzetnek, hogy tartsák távol a gyerekeket a “szivárványsátortól”, amelyben transzvesztiták szerepelnek egy közelgő gyermekfesztiválon.

SASKATOON, Saskatchewan (LifeSiteNews) – Egy saskatooni püspök támogatását fejezte ki a katolikus iskoláknak, mert bojkottálják az LMBT “Szivárványsátrat” egy gyermekfesztiválon.

Május 30-án Mark Hagemoen saskatooni püspök nyilvánosan támogatta a Greater Saskatoon Katolikus Iskolai Tanácsot (GSCS), amiért az felszólította a személyzetet, hogy bojkottálják a LMBT-párti rendezvényeket a Nutrien Saskatchewan-i Gyermekfesztiválon, ami az LMBT-aktivisták felháborodása miatt vandalizmushoz vezetett az iskolában, ahogy arról a CTV News beszámolt.

Támogatom a Greater Saskatoon Katolikus Iskolákat, a vezetőséget, a tanárokat és a személyzetet, amikor nehéz erkölcsi és társadalmi kérdésekben navigálnak – különösen, ha azok a gyermekek, fiatalok és családjaik életét és jólétét érintik -, miközben igyekeznek hűek lenni a katolikus iskola küldetéséhez és identitásához” – mondta Hagemoen püspök.

Hétfőn a GSCS irodáját megrongálták, miután kiszivárgott egy e-mail Tom Hickey oktatási főfelügyelőtől, aki arra utasította az iskola dolgozóit, hogy maradjanak távol a “szivárványsátortól” a közelgő gyermekfesztiválon.

Az iroda külsejét fluoreszkáló festékkel fújták le, és pillangó-, egyszarvú- és virágmatricákkal, valamint papírszívekkel borították be. Az iroda előtti járdát LMBT-párti krétaüzenetekkel és szivárványokkal borították be.

Biztosíthatom Önöket, hogy a GSCS iskolásokat továbbra is szívesen látjuk a Gyermekfesztiválon” – áll Hickey e-mailjében. “Azonban kérjük, hogy beszéljenek azokkal a tanárokkal, akik esetleg elviszik a diákokat, és tájékoztassák őket, hogy a Szivárványsátor nem lehet a látogatásuk része“.

A “Szivárványsátorban” transzvesztiták olvasnak fel meséket a gyerekeknek, és “beöltözős előadásokat” tartanak.

A közösségi médiában történt felháborodást követően az iskola közleményt adott ki, amelyben bocsánatot kért az üzenet által okozott esetleges károkért, és ígéretet tett arra, hogy az osztály szívesen látja az LMBT közösség tagjait.

Az osztály ugyanakkor megjegyezte, hogy a katolikus szülőknek “ésszerű elvárása“, hogy a tanulóknak “az életkoruknak megfelelő” anyagot tanítsanak, amely “összhangban van a katolikus tanításokkal” a katolikus iskolákban.

Végezetül a GSCS kijelentette, hogy “a szülők és a gondviselők vannak a legjobb helyzetben ahhoz, hogy döntsenek gyermekeiknek a fesztiválon belüli programokon való részvételéről“.

A közelmúltban sok kanadai kezdett felszólalni az LMBT-programok iskolai népszerűsítése ellen. Wendy Ashby, Ontario tartomány LGBT-párti iskolai kurátora nemrégiben lemondott, miután több mint 3000 szülő petíciót nyújtott be a leváltása érdekében.

Hasonlóképpen, áprilisban fiatal kanadaiak egy csoportja tiltakozott egy iskolai szponzorált drag queen rendezvény ellen a torontói York Mills Collegiate Institute előtt.

A hét elején a York Katolikus Körzeti Iskolatanács az aggódó szülők és lakosok növekvő nyomása közepette a “büszkeség” zászló júniusi kitűzése ellen szavazott.

Forrás: LifeSiteNews.com

Legolvasottabb írások119 times!

Print Friendly, PDF & Email