CDC jóváhagyja a transz férfiak hormonálisan kiváltott tej általi szoptatását

Az Egyesült Államok Betegségellenőrzési és Megelőzési Központja (CDC), a közegészségügy védelmével foglalkozó vezető szövetségi ügynökség nemrég tette közzé a transzneműek szoptatását támogató információkat, amelyekben tanácsokat adnak a sebészeti “átmenet” részeként melleltávolításon átesett nők gyógyszeres kezeléséről.

A magukat nőnek nevező férfiak is célpontok, mert nekik is lehet olyan hormonokat adni, amelyek beindítják az anyatejtermelést. A CDC iránymutatásai nemcsak “politikai” vonatkozásuk miatt váltottak ki felháborodást, hanem azért is, mert nem tartalmaznak semmilyen figyelmeztetést az így táplált csecsemőkre leselkedő kockázatokról.

A transznemű vagy férfi szoptatás egyike azoknak a területeknek, ahol a tudomány és az óvatosság már nem megfelelő az ideológiai cél fényében. Azzal, hogy megpróbáljuk elmosni a férfiak és nők közötti határokat, elkerülhetetlenül olyan aberrációkhoz jutunk, amelyeket senki sem vitathat anélkül, hogy “transzfóbiával” ne vádolnánk.

Ez a szavak kérdése. A CDC azt javasolja, hogy ne használjuk a “szoptatás” kifejezést, hanem helyette a “mellszoptatás” kifejezést használjuk, amelyet kevésbé “nemi alapúnak” tartanak.

A CDC egy hosszú katalógusban az egészségügyi dolgozók számára, különösen vészhelyzetekben, azt állítja, hogy a szoptatásra “befogadóbb” kifejezéseket kellene használni: “Használjanak olyan kifejezéseket, amelyek minden nemi identitást felölelnek, például terhes személy, szoptató szülő és szoptató személy“.

Az irányelvek azt is kimondják: “Transznemű és nem bináris személyek szülés és szoptatás a mellkasnál (chestfeed) is történhet“. Azoknak a férfiaknak pedig, akik nem szültek csecsemőt: “Nem kell ahhoz gyermeket szülni, hogy a mellkason keresztül szoptassanak“.

A CDC egy másik, a “transznemű emberekről” szóló fejezete szerint az egészségügyi dolgozóknak ismerniük kell a nemi átmenet “orvosi, érzelmi és szociális” aspektusait, és azt, hogy hogyan segíthetnek az érintett családoknak “maximalizálni a tejtermelést“, és hogyan szerezhetnek be “olyan gyógyszereket, amelyek beindítják a szoptatást, vagy elkerülhetik azokat, amelyek gátolják azt“.

Ezek az ajánlások teljesen figyelmen kívül hagyják az FDA (Food and Drug Administration, a gyógyszerek szövetségi ügynöksége) figyelmeztetéseit, különösen a férfiaknak kínált hormonokkal kapcsolatban, amelyeket a női testben a terhesség végén és a gyermek születése után bekövetkező változások “utánzására” kínálnak.

Így a hányinger ellen használt domperidon, amely növeli a prolaktin (a tejhormon) szintjét, átjuthat a tejbe, és a csecsemő szívritmusában szabálytalanságokat okozhat. Úgy tűnik, ez a kockázat nem riasztja el azokat a férfiakat, akik az anyaságban játszanak, vagy azokat a nőket, akik férfiak szeretnének lenni anélkül, hogy lemondanának az anyaság örömeiről.

A Daily Mailnek adott interjújában Dr. Jane Orient, az Amerikai Orvosok és Sebészek Szövetségének ügyvezető igazgatója felháborodott azon, hogy “fogalmunk sincs a gyermeket érintő hosszú távú hatásokról“, amikor a gyermeket tápláló transz nő “mindenféle hormont használ a jóváhagyott javallatokon kívül“.

Jane Orient megjegyzi, hogy “ez az egész annyira átpolitizálódott, hogy mindenféle dolgot meg lehet tenni, amíg az megfelel egy politikailag elfogadott célnak“.

Az alkalmazott gyógyszerekkel kapcsolatos veszélyeken túlmenően a mellkason keresztül történő szoptatás önmagában is problémát jelent. A Daily Mailnek nyilatkozó Dr. Stuart Fischer szerint “nagyon nehéz elhinni”, hogy az ilyen szoptatás összehasonlítható a biológiai anyákéval (mivel a tej a gyermek életkorával és még az egyes etetések során is változik), és kiemeli, hogy teljesen hiányzik az utólagos ismeret arról, hogy milyen hosszú távú hatásai vannak ezeknek a gyakorlatoknak a csecsemőkre.

Dr. Roger Marshall republikánus szenátor, szülész-nőgyógyász, aki több mint 5000 csecsemőt hozott világra, azt mondta: “A kolosztrum valódi, tápanyagokban gazdag, antitestekkel és antioxidánsokkal teli anyatej, amely a sérülékeny újszülötteknek az édesanyjuk által átadott védelmet nyújtja… A biológiai hímek által termelt folyadék nem biztosítja az összes tápanyagot vagy kalóriát, amelyre a növekvő újszülötteknek szükségük van.”.

Soha nem szabadna bátorítani egy biológiai férfit, aki tele van hormonokkal és más, nem vizsgált gyógyszerek kombinációjával, amelyek árthatnak a babának, hogy szoptasson. Mikor ébred már fel a baloldal, és veszi észre, hogy mit tesz az országunkkal?” – kérdezte.

(Forrás: Anne Dolhein/Réinformation.tv – FSSPX.Actualités)
Illusztráció : Photo 65192848 © Evgenyatamanenko | Dreamstime.com
 

Forrás: fsspx.news

Legolvasottabb írások163 times!

Print Friendly, PDF & Email