Az Eucharisztia csodái – Bevezetés 1.

„Életem célja, hogy mindig kapcsolatban legyek Jézussal.”
Ezekkel a szavakkal összegezte rövid életének legfontosabb jellemzőjét Carlo Acutis, aki tizenöt évesen leukémiában halt meg: „Jézussal, Jézusért és Jézusban élni”. Carlo szavait idézve: „A végtelen kell, hogy legyen a célunk, nem a véges. A végtelen a mi otthonunk. A mennyország az idők kezdete óta vár ránk.”

Azt is mondta: „Mindenki eredetinek születik, de sokan másolatként halnak meg.”
Két hetente (mindig szombat este) megjelenő sorozatot indítunk az Eucharisztia védelmében. Megmutatva kálvin, luther és az összes protestáns eretnekségét abban, hogy nem az “Utolsó vacsora” emlékezete a Szentáldozás (Úrvacsora 😥 ), hanem Jézus valóságos jelenléte az átváltoztatás után a kenyér és bor színe alatt.

Bevezetésként ajánljuk elolvasni

posztjainkat.

Carlo arra figyelmeztetett, hogy ha ehhez a célhoz közelebb akarunk kerülni, és nem akarunk „másolatokként meghalni”, akkor Isten szavát kell iránytűnek tekintenünk, mindig ahhoz kell mérnünk magunkat. A magasztos cél eléréséhez egészen különleges eszközökre van szükségünk: a szentségekre és az imádságra. Carlo ezek közül is az Eucharisztia szentségét helyezte életének középpontjába, és azt mondta, hogy ez az ő „mennyországba vezető útja”. Miután hétévesen elsőáldozó lett, Carlo minden nap szentmisén vett részt, és rózsafüzért imádkozott. Mindig igyekezett szentáldozáshoz járulni, mert az volt a meggyőződése, hogy „az Oltáriszentségben jelen lévő Krisztus előtt állva szentté leszünk”.
Carlo gyakran feltette magának a kérdést: miért van az, hogy az emberek kilométeres sorokban állnak órákon át, hogy bejussanak egy rock koncertre vagy egy filmre, de sosem látunk ilyen hosszú sorokat az Eucharisztiában jelen lévő Krisztus előtt. Azt mondta, az emberek nem tudják, mi hiányzik nekik, mert ha tudnák, a templomok úgy megtelnének emberekkel, hogy be se férnénk. Szenvedélyesen ismételgette, hogy az Oltáriszentségben Krisztus éppúgy jelen van, mint 2000 évvel ezelőtt, az apostolok idejében; és hogy akkoriban, ha valaki találkozni akart Krisztussal, sokat kellett utaznia, szemben velünk, akik ma sokkal szerencsésebb helyzetben vagyunk, hiszen akármelyik közeli templomban megtalálhatjuk Őt.
Ahogy ő maga fogalmazott: „Jeruzsálem ott van a küszöbünkön”. Katekéta korától kezdve mindent megtett, hogy segítsen másoknak megerősödni a hitükben. Ezért hagyta ránk örökségül ezt a kiállítást, amiből különösen is kiragyognak az eucharisztikus csodák. 2002-ben, a Rimini Találkozó kiállításán Carlo úgy döntött, hogy létrehoz egy kiállítást az Egyház által elismert eucharisztikus csodákról. Ebbe a komoly munkába a családját is bevonta, és csaknem két és fél éven át dolgoztak a terv megvalósításán. A kiállítás spirituális hatását elképzelni sem lehetett a megnyitás előtt.
Ma már elmondhatjuk, hogy a kiállítás a Föld minden kontinensén járt, anyaga katalógus formájában is kiadásra került, amihez Angelo Comastri bíboros, a Vatikáni Bazilika prelátusa, Vatikánváros általános érseki helynöke és Főtisztelendő Raffaello Martinelli, a Hitttani Kongregáció Kateketikai Hivatalának akkori vezetője írtak előszót. Ekkortól fogva – ha szabad ezt mondanunk az eredmények tükrében – a kiállítás maga is „csodákat tett”. Csak az Egyesült Államokban több ezer plébánián és száznál több egyetemen fogadták a kiállítást, olyan szervezetek közreműködésével mint a Knights of Columbus, a Cardinal Newman Society és az Edmond Burke bíboros által támogatott Real Presence Association.
A kiállítást számos püspöki konferencia támogatta, pl. a Fülöp-szigeteki, az argentin és a vietnami is. Eljutott Kínába és Indonéziába is, és olyan neves bazilikák és kegyhelyek is otthont adtak neki, mint a fatimai Miasszonyunk kegyhely, Francisco Marto születésének százéves évfordulóján.
Tegyenek Önök is virtuális látogatást a csodák helyszínén, és ha szeretnék, töltsék le a tablókat a következő weboldalakról: www.carloacutis.com vagy www.miracolieucaristici.org A kiállítás ingyenes, a kapcsolatot a következő e-mail címen vehetik fel a szervezőkkel: info@carloacutis.com.
Levelezési címünk:
Associazione Amici di Carlo Acutis
Via Ariosto 21 – 20145 Milano
Tel: +39 339 6340122

Legolvasottabb írások655 times!

Print Friendly, PDF & Email