Fatima harmadik titka – a hamis felajánlás

Március 25-én, pénteken a 17 órakor kezdődő bűnbánati szertartás keretében a Szent Péter-bazilikában Ferenc pápa felajánlja Oroszországot és Ukrajnát Szűz Mária Szeplőtelen Szívének.

Aznap őeminenciája Krajewski bíboros, a pápai alamizsnás ugyanezt a felajánlást végzi Fatimában, mint a Szentatya hírnöke – áll a Szentszék közleményében.

Amint arról korábban hírt adtunk, Ukrajna római katolikus püspökei fordultak márciusban azzal a kéréssel a Szentatyához, hogy Ukrajnát és Oroszországot ajánlja fel Szűz Mária Szeplőtelen Szívének. A kérést Lucsok Miklós munkácsi római katolikus püspök is hangsúlyozta a különleges pápai küldöttel, Michael Czerny SJ bíborossal való beregszászi találkozóján.

II. János Pál 1984. március 25-én Szűz Mária Szeplőtelen Szívének ajánlotta fel a világot a világ minden tájáról a Vatikánba érkezett számos püspök jelenlétében.

Forrás: magyarkurir.hu

* * * * *

Szerk.:

És miért lesz hamis ez a felajánlás, amit a címben már jeleztünk? Igen egyszerű a válasz, és megerősíti a tegnap este egy ismerősömnek adott válaszomat ebben a kérdésben, amit anélkül írtam, hogy olvastam volna Amorth és Pio atya beszélgetéséről szóló írást. Ugyanis a harmadik fatimai titokban a Szűzanya kimondottan Oroszország felajánlását kérte az Ő Szeplőtelen Szívének és nem egy áru kapcsolt változatot, azaz Oroszország és Ukrajna felajánlását. Ezért mondhatjuk most is idézve Pio atya válaszát:

Nagyon egyszerű: II. János Pál pápa kifejezetten Oroszországot akarta említeni, de végül nem tette meg. Semmi kétségem afelől, hogy a megszentelés nem történt meg.”

Most Ferenc pápa akarja megtenni úgy, hogy egyszerre két országot ajánl fel – egy háború okán a “Fatimai titok” teljesítése címszó alatt.

Pio atya szerint a harmadik fatimai jövendölés az utolsó idők hamis egyházáról szól

A 2016-ban elhunyt Gabriele Amorth atya halála előtt többször is nyilatkozott Pio atyáról és a harmadik vatikáni titokkal kapcsolatos ismereteiről. Többek között a “Fatima titka” című cikkben egy vele készült interjú részletei jelentek meg, a beszélgetés témáját José María Zavala újonnan megjelent könyve, a Legjobban őrzött fatimai titok (El Sécreto Mejor Guardado de Fátima) adta.

Zavala még 2011-ben készített riportot Amorth atyával, amelyet az atya haláláig nem hozhatott nyilvánosságra. Amorth atya személyesen is ismerte Pio atyát. A sokéves ismeretségüknek köszönhető, hogy sikerült megértenie a harmadik fatimai titok lényegét, amelyről a 20. század kiemelkedő szentje beszélt neki.

Amorth atya elmondta, hogy mit hallott Pio atyától a harmadik titokról, az ördög Vatikánba jutásáról, és a „Hamis Egyház” felemelkedéséről. A Vatikán 2000-ben megjelent harmadik fatimai titokról szóló hivatalos kiadványában ezekről nincs szó. Itt olvasható néhány részlet az Amorth atyával készült riportból.

Amorth atya nem hitt abban, hogy a Szűz Máriától kapott iránymutatásnak eleget tettünk azzal, hogy II. János Pál pápa 1984-ben megszentelte a világot. Nem volt még ehhez fogható egyházi szertartás. „Én is szemtanúja voltam. Aznap vasárnap délután a Szent Péter téren voltam, alig egy karnyújtásnyira a pápától.

Zavala megkérdezte az atyától, hogy miért olyan biztos benne, hogy nem történt meg a kiengesztelődés.

Amorth atya elmondta:

Nagyon egyszerű: II. János Pál pápa kifejezetten Oroszországot akarta említeni, de végül nem tette meg. Semmi kétségem afelől, hogy a megszentelés nem történt meg. De ne tévesszük szem elől azt, amit a Szent Szűz Lúcián keresztül üzent nekünk: Szeplőtelen Szívem végül győzedelmeskedni fog.”

Zavala a harmadik titokról is kérdezte az atyát: „Nézze el nekem, hogy ennyit faggatózom róla, de amikor Pió atya kapcsolatba került a harmadik fatimai titokkal, megrendült az Egyházba vetett hite?

Amorth atya halkan, megilletődve válaszolta. „Minden bizonnyal.” Egy nap Pio atya nagyon szomorúan azt mondta nekem:

Tudod Gabriele, a Sátán megvetette lábát az Egyház felső köreiben és rövid időn belül eljön, hogy irányítsa a hamis Egyházat.

Jaj Istenem! Egyfajta Antikrisztus! Mikor jövendölte ezt?” – kérdezte Zavala.

1960 körül, mivel akkor már pap voltam. XXIII. János pápának voltak is aggodalmai, amikor a harmadik fatimai titok megjelent nyomtatásban, de senki nem gondolta azt, hogy ő az ellenpápa, vagy maga az ördög.” Amorth artya elmosolyodott.

Pio atya mondott még mást is a jövőbeni katasztrófákról: földrengések, árvizek, háborúk, járványok, éhínség…? Említett olyan csapásokat, amelyek a Szentírásban is megtalálhatóak?” – kérdezte Zavala.

A látomások bármennyire félelmetesek voltak, nem voltak megterhelőek a számára, kivéve egyet, amely azonban igen: a nagy hitehagyás az Egyházon belül. Ez volt az a jövendölés, amely ténylegesen gyötörte, sokat imádkozott ezért, és az ennek köszönhető belső szenvedéseit is ezért ajánlotta fel.

A harmadik fatimai titokban elhangzottakért?

Pontosan.

Atyám, van rá mód, hogy elkerüljük ezt a szörnyűséget?

Van remény, de csak ha cselekszünk. Egyrészt ajánljuk fel Oroszországot Szűz Mária Szeplőtelen Szívének, másrészt mindnyájan imádkozzuk a rózsafüzért és tartsunk bűnbánatot.

Forrás: metropolitia.hu

Szerk.:
Rövidesen – némi előkészületet igényel – Rózsafüzér “hadjáratra hívunk minden katolikus, és nem katolikus hívőt, Magyarország, Európa és Oroszország felajánlásáért. Mert a sátán már Magyarországon is erőteljesen kopogtat az ajtón, de talán parafrazálva VI. Pál pápa [1972.06.29. – Szent Pál apostol ünnepén prédikálta] mondását az is elmondható, hogy “Magyarország falainak repedésein keresztül behatolt a Sátán füstje” a közgondolkodásban.
Ami biztosan – nem elmondható, hanem – megállapítható, hogy az Európai Unió falain nem hogy behatolt, hanem átvette az irányítást, ami a tetteikben jól nyomon követhető. Csak meg kell nézni Guy Verhofstadt – 1 nappal ezelőtti, amin éppen őrjöng – képét, hogy néz ki. Ő a ’68-s lázadó nemzedék képviselője.

Kapcsolódó írás:

  1. p. Schmidberger: Felhívás imára

Legolvasottabb írások1124 times!

Print Friendly, PDF & Email