Nem változtatás és ott alvós pizsamaparti

Tények és hiedelmek, tanácsok szülőknek

A Daily Wire műsorvezetője, Michael Knowles ismertette egy Helena Kerschner nevű nő történetét, aki „nem visszaváltoztatást” hajtott végre, miután hormonokat szedett, és több éven át úgy élt, mintha férfi lenne.

Helena elmondta, hogy tinédzserként önértékelési problémái az internetre terelték, ahol elkezdett tájékozódni a transzneműségről. Kerschner 18 évesen szedett hormonokat, de 22 évesen abbahagyta, és már nem tesz úgy, mintha férfi lenne. Azt mondta, hogy az online csoportok nyomására tévesen azt hitte, hogy át kell változnia.

„15 éves korom körül olyan időszakon mentem keresztül az életemben, amikor nem sok barátom volt, és a testemet illetően bizonytalanságok gyötörtek, és ez vezetett ahhoz, hogy sokat jártam az internetre” – mondta Kerschner.

Ez végül a Tumblr blogoldalra vezette, ahol szerinte a „gender ideológia” burjánzik.

„A nemi ideológia ott nagyon hangsúlyos” – mondta. Szerinte sok „társadalmi ösztönző” van arra, hogy megváltoztasd a személyes névmásodat és elfogadd a gender ideológiát, hogy ezekben az online közösségekben maradj.

Azt mondta, hogy az ilyen típusú „internetes közösségek” „annyira elfogadónak tűnhetnek”, és egészségtelen szerepet tölthetnek be egy fiatal lány életében.

„Ők azok, ahol elfogadottnak érzed magad, és ahová be akarsz illeszkedni, így szinte bármire hajlandó vagy, hogy valamilyen módon megfelelj annak a társadalmi csoportnak” – mondta Kerschner.

Az ehhez hasonló online közösségek arra bátorítják a tiniket, hogy fedezzék fel a transzneműséget, és elmondják nekik, hogy a normális tinédzser önértékelési problémák valójában a gender diszfória jelei. „Vannak emberek ezekben a közösségekben, akik azt fogják mondani, hogy ha nem tetszik a tested, az a gender diszfória jele, ha nem illeszkedsz be a többi lány közé, az a gender diszfória jele, ha nem tetszik, ahogy a hangod hangzik egy felvételen, az a gender diszfória jele.

„Tinédzserként nem igazán veszed észre, mennyire univerzális [az, hogy nem tetszik a tested vagy a hangod]” – mondta Helena.

A kortársak „validálták” Kerschner döntését, hogy elkezdje a hormonkezelést és férfiként éljen.

„Nagyon sokat beszélgetsz más kortársaiddal, akik nagyon kreatívak [és] elképzelték ezeket az ötleteket, elképzelték, hogyan fog kinézni a jövőjük, és nem igazán kaptál semmilyen ellenkezést a társaidtól” – mondta.

Ez „kicsúszik az irányítás alól” – mondta Kerschner.

“…amikor a közösségi médiát használod és egész nap folyamatosan görgeted, csak üzenetet kapsz üzenetről üzenetre, képről képre, ötletről ötletre… az egész beszivárog az elmédbe” – mondta.

A továbbiakban így folytatta:

Ha nincsenek jó … stabil kapcsolataid az interneten kívül, akkor nagyon könnyű, hogy mindez megkérdőjeleződjön. Így elkezdhetsz olyan meggyőződést kialakítani, amely nem állja ki a vizsgálatot, és könnyen szétesne, ha olyan valakinek mondanád el, aki valójában kritikusan viszonyul ezekhez az elképzelésekhez, de együttérző módon foglalkozik veled.

Képesek vagytok ezeket az elképzeléseket magatokkal vinni, és döntéseket hozni ezek alapján, miközben a valóságban az elképzeléseknek önmagukban semmi értelmük. Nem a valóságon alapulnak. Szóval számomra sok minden csak fantázián alapult, szó szerint csak képeken, amiket állandóan láttam a helyes fiúkról, és aztán ezeken az üzeneteken, amik azt mondták, hogy „az életed sokkal jobb lesz, ha átváltozol, transz vagy, azért nem illesz be a többi lány közé, mert transz vagy.

Szóval ez tényleg egy katyvasz, az irrealitásnak ez a nagy, bonyolult katyvasza, amibe a fiatalok beleesnek, amikor egész nap csak a közösségi médián görgetnek, és nem kapnak visszajelzést, tényleg ez a technológiai pont.

Kerschner azt is megosztotta, hogy kevés ellenállásba ütközött az egészségügyi szakemberek részéről, amikor elkezdte a nem változtatást. Elmondta, hogy mindössze egy rövid, 20 perces találkozóra volt szüksége a Planned Parenthood klinikán egy szociális munkással, hogy elkezdje szedni a hormonokat.

Ezután a szakápoló elkezdte felírni a tesztoszteron injekciókat, és Kerschner szerint „alábecsülte” a kockázatokat. A korábban gender diszfóriával küzdő nő elmondta a szakápolónak, hogy több tesztoszteronra van szüksége, és az egészségügyi szakember ezt egyáltalán nem kérdőjelezte meg, és nem is ellenkezett.

Forrás: karizmatikus.hu (lifesitenews.com)

Legolvasottabb írások281 times!

Print Friendly, PDF & Email