Coakley (Idaho) érsek: katolikus üzletemberekhez intézett beszédében elítéli az LMBTQ ideológia

Paul Coakley oklahoma city-i érsek arra is figyelmeztetett, hogy “új veszélyek fenyegetik az egyház jó cselekedeteit”, amelyek “a politikai baloldalon belüli egyes szélsőségesek intoleranciájából” származnak.

NAPA, Kalifornia (LifeSiteNews) – Katolikus ügyvédek, üzletemberek és vezérigazgatók találkozóján a konzervatív irányultságú Paul Coakley érsek figyelmeztetett a “relativizmus pestisére” és az amerikai élet minden területén végigsöprő “igazság fogyatkozására“, és elítélte a transznemű mozgalmat, mint “jó szándékú őrültséget“. 

Az oklahoma city-i érsek, akit a múlt hónapban választottak meg az amerikai püspöki konferencia titkárává, november 30-i találkozóján – a Monsignor Herron vacsorán – mondta el észrevételeit a kaliforniai székhelyű Napa Intézetnek, egy katolikus üzletemberekből álló csoportnak, amelyet azért alapítottak, hogy “kovászként szolgáljon a katolikusok oktatásában, formálásában és hálózatépítésében“, válaszul az amerikai kultúra növekvő szekularizációjára és a nemzet keresztény gyökereinek fokozódó elutasítására. Az érsek beszéde a “Transzneműség és az igazság háttérbe szorulása” címet viselte. 

A relativizmus csapását látjuk az élet szinte minden területén” – mondta Coakley érsek. “A politikában alternatív tényekről beszélünk, az oktatásban az egyformán érvényes nézőpontok hangsúlyozásáról, és sajnos néha még az egyházban is az erkölcsi tanításának, különösen a szexuális etikájának megváltoztatására való törekvésével. A transznemű mozgalomnál nincs szembetűnőbb bizonyíték arra, hogy olyan kultúrában élünk, ahol a tapasztalat és a vágy háttérbe szorítja az igazságot“. 

Coakley megemlítette az LMBTQ-propaganda jelenlegi hullámához vezető progresszív lépéseket, kezdve az 1960-as évek szexuális forradalmával, a fogamzásgátlás általános elfogadásával és gyakorlatával, az abortusz legalizálásával az 1973-as Roe kontra Wade legfelsőbb bírósági döntésben – amelyet most a Dobbs kontra Jackson ügyben hozott ítélet hatályon kívül helyezett -, valamint a homoszexualitás és az “azonos neműek házasságának” növekvő elfogadásával. Coakley szerint az amerikai társadalom e kulturális és erkölcsi mérföldkövei megalapozták a ma az országon végigsöprő LMBTQ-programot. 

“A tabletta azt az illúziót keltette, hogy a szexet teljesen függetlenítették a reprodukciótól, és azt a fikciót táplálta, hogy a szexuális vágyat költségekkel vagy következmények nélkül ki lehet élni“, ami a “család gyors összeomlásának” felgyorsulásához és az abortusz alkotmányos jogként való bevezetéséhez vezetett, ha a fogamzásgátlás kudarcot vallana – mondta Coakley. 

1973-ban az Amerikai Pszichiátriai Társaság törölte a homoszexualitást, mint a mentális betegségek kategóriáját” – jegyezte meg az érsek, kapcsolatot teremtve a homoszexualitás és a transznemű ideológia alapjául szolgáló erkölcsi relativizmus között. “A homoszexualitás támogatása megszakította a kapcsolatot a szexuális tevékenység és a férfi és női testek közötti eredendő különbség között, a szexuális orientációt az egyén kizárólag a vágyon alapuló választásává változtatva” – mondta.

Folytatta:

A nemet ma már egyszerűen az határozza meg, hogy az ember hogyan érzi magát és hogyan azonosítja magát. Annak érdekében, hogy ne bélyegezzék meg transzfóbiásnak, ezeket az érzéseket el kell fogadni, mint a nem valódi mutatóit, és ezeket az érzéseket támogatni kell, akár a megváltoztathatatlan “nemi megerősítő” műtétekig. … A “nem bináris identitások” gombamód szaporodtak el, és elterjedésük a főáramba került. Ez a transznemű ideológia, ez a transznemű filozófia egy hamis és hibás és teljesen alkalmatlan antropológián alapul.

Elítélve az őrületet, amelybe a transznemű mozgalom süllyedt, Coakley kijelentette, hogy “a transzmozgalom nagy kárt okoz a társadalomnak“. A “konverziós terápia” gyakorlatának ellenzését – amely a férfiaknak és nőknek próbál segítséget nyújtani természetes, biológiai nemük elfogadásában – az érsek “jó szándékú őrültségként” ítélte el. 

Coakley megvédte a szülői jogokat és a női sportok integritását is. Szemére vetette azokat, akik “marginalizálják a szülőket, hogy megvédjék gyermekeik úgynevezett nemi jogait“, és elítélte “a sportban nőként azonosított férfiak igazságtalanságát”.

Forrás: lifesitenews.com

Legolvasottabb írások210 times!

Print Friendly, PDF & Email