XX/XY vagy mégsem? – Kirúgták a biológia professzort, miután azt mondta a diákoknak, hogy a nem a kromoszómákon alapul

Bár Johnson Varkey professzornak nem indokolták a felmondás, az nem sokkal azután történt, hogy négy diák kisétált az órájáról, ahol azt tanította, hogy a nemi hovatartozás a kromoszómákon alapul. Ügyvédei a First Liberty-nél azt mondták, hogy jogi lépéseket tesznek, ha Varkey-t nem helyezik vissza.

SAN ANTONIO, Texas (LifeSiteNews) – Egy texasi biológiaprofesszor a visszahelyezéséért fellebbez, miután kirúgták, mert azt mondta a diákoknak, hogy a nemek kromoszómákon alapulnak.

A First Liberty Legal Group június 20-án közzétett levele szerint Johnson Varkey biológiaprofesszort 2023 novemberében kirúgták a San Antonio-i St. Philip’s College-ból, miután négy diák kisétált az órájáról, amikor Varkey azt mondta, hogy a nemet a kromoszómák határozzák meg.

Randall Dawson, a St. Philip tudományos sikerekért felelős alelnökének január 10-i e-mailjében ez állt: “Értesítem arról, hogy az Alamo Colleges District Human Resources osztályához etikai szabálysértési panasz érkezett a JBSA-Lacklandtől, amely a 2022-es őszi Flex II szemeszter során a BIOL 2402 óra vezetésével kapcsolatban érkezett Öntől.

Varkey, aki 20 évig tanított a főiskolán, válaszul megkérdezte, hogy pontosan mi volt a jogsértés, de Dawson nem válaszolt. Később, január 27-én Varkey kapott egy értesítést, amelyben tájékoztatták a munkaviszonya megszüntetéséről.

A felmondásról szóló értesítés szerint több panasz is érkezett az állítólagos “vallási prédikációi, homoszexuálisokra és transzneműekre vonatkozó diszkriminatív megjegyzései, abortuszellenes retorikája és nőgyűlölő tréfálkozásai” miatt.

A First Liberty levele azonban azzal érvel, hogy bár Varkey “hívő keresztény“, de soha nem “említette [ezt] az órán“, és nem “prédikálta a hitét“.  

Ráadásul Varkey a Szent Fülöpben töltött teljes ideje alatt tanította a diákokat a szex mögött meghúzódó biológiáról, és “soha egyetlen más diák sem panaszkodott” az alapvető, tudományos tanítás miatt. 

A levél szerint “a St. Philip’s College megsértette a VII. címet, amikor felmondott Dr. Varkey-nak a vallási meggyőződése és a védett beszéd miatt. Az egyetlen ok, amit a Főiskola az elbocsátására adott, a hallgatói panasz(ok) volt, miszerint “vallási prédikációkat, homoszexuálisokra és transznemű személyekre vonatkozó diszkriminatív megjegyzéseket, abortuszellenes retorikát és nőgyűlölő tréfálkozást” tett“. 

Bár Dr. Varkey nem prédikált vagy hittérített az órákon, a vallási prédikálás vádja egyértelműen azzal a ténnyel állt összefüggésben, hogy segédlelkészként szolgál” – folytatódik a levél.

A First Liberty jogi lépéseket ígér, ha Varkey-t nem helyezik vissza.

A főiskola látszólagos ellenállása annak tanítása ellen, hogy a nemek a kromoszómák alapján alakulnak ki, ellentmond az alapvető biológiai ismereteknek. A National Library of Medicine szerint: “A kromoszómák közül kettő (az X és az Y kromoszóma) határozza meg, hogy az ember neme férfi vagy nő, amikor megszületik. Ezeket nevezzük nemi kromoszómáknak: A nőknek 2 X kromoszómájuk van. A férfiaknak 1 X és 1 Y kromoszómájuk van“. 

Ennek fényében a LifeSite megkereste Dawsont, hogy megkérdezze, miért rúgták ki Várkyt azért, mert olyasmit tanított, amit az orvosszakértők egyértelműen meghatároznak. A főiskola alelnöke azonban a cikk megjelenéséig nem válaszolt.
 

Forrás: lifesitenews.com

Legolvasottabb írások126 times!

Print Friendly, PDF & Email