Bp. Strickland eucharisztikus körmenetet vezet a Dodger Stadionhoz a katolikusellenes drag “apácák” bűne miatt

Június 16-án, Jézus Szentséges Szívének ünnepén a katolikusok az Angyalok Királynője Székesegyházból a Dodger Stadionba vonulnak, ahol aznap este az Örökös Bűnbocsánat Nővérei előtt tisztelegnek.

LOS ANGELES (LifeSiteNews) – Joseph Strickland püspök eucharisztikus körmenetet fog vezetni a katolikusellenes drag “apácák” által elkövetett sérelmekért, amelyeket egy közelgő Los Angeles Dodgers baseball-meccsen fognak ünnepelni.

Június 16-án, Jézus Szentséges Szívének ünnepén a katolikusok az Angyalok Királynője Szűzanya Katedrálisától a Dodger Stadionhoz vonulnak, ahol az Örökös Bűnbocsánat Nővérei, egy katolikusellenes drag “apácák” csoportja tiszteletét teszi a “Pride Night” során.

A körmenetet, amelyet először a Katolikusok a Katolikusokért szervezet jelentett be, “jóvátételként ajánlják fel a Jézus Krisztus és minden keresztény ellen az Örökös Bűnbocsánat Nővérei (apácákat megszemélyesítő és istenkáromló műsorokat előadó drag queenek) által elkövetett sérelmekért“.

A körmenetet több katolikus csoport támogatja, köztük a LifeSiteNews, a Katolikusok a Katolikusokért, az America Needs Fatima és a CatholicVote.

Strickland nemrég a The Bishop Strickland Show-ban arra szólította fel a katolikusokat, hogy bojkottálják az LMBT napirendet támogató eseményeket és cégeket, köztük a Targetet, a Bud Lightot és a közelgő Dodgers-meccset.

Fel kell szólalnunk. … Hála Istennek, Cordileone érsek úr, szöget ütött a fejünkbe, amikor a Dodger Stadionban zajló szemétről beszélt. És ez önmagában sátáni dolog. Ez gonosz. És azt mondta, hogy ez megmutatja, milyen istent … imádnak ezek az emberek” – jelentette ki Őexcellenciája. “És teljesen igaza van. A pénz, a hatalom és a világi befolyás világi, hamis, nem isteni isteneit imádják. És ez az út a pokolba vezet. És fel kell ébredniük. És mindenkinek, aki hisz, erősebbnek kell lennie a hitben, mint valaha.

Ha ismered az igazságot, meg kell osztanod” – tette hozzá. “És semmilyen hatalom a földön nem tud vagy nem szabad arra késztetnie minket, hogy ezt lehalkítsuk vagy elhallgattassuk“.

Az MLB franchise azt tervezi, hogy a “10. éves LMBTQ+ Pride Night“-on, június 16-án díjat adományoz a szentségtörő csoportnak, amely a katolicizmus szándékosan sértő, szexualizált, burleszkszerű gúnyolódásokat folytat.

A csoport meghívását eredetileg visszavonták, miután a közösségi médiában különböző vallások részéről visszatetszést váltottak ki, de a baseball-franchise később visszakozott, és visszaállította a meghívást.

Amint arról a LifeSiteNews korábban beszámolt, a “queer és transz apácákból” álló csoport adományokat gyűjtött a HIV/AIDS-kutatásra, a Gay Games-re (egy LMBT-támogató sportverseny) és az orvosi marihuána legalizálására irányuló javaslatra. 

Több ezren petíciót nyújtottak be a Dodgersnek, hogy vonják vissza a meghívást az istenkáromló csoportnak.

Sok konzervatív a közösségi médiában reagált, és a baseballcsapatot ostorozta, amiért engedett. 

Igen, létfontosságú, hogy a nemzeti időtöltés tisztelje és támogassa azokat, akik gúnyt űznek a vallásból és a tisztességből” – reagált a Daily Wire társalapítója és podcaster Ben Shapiro.

A meleg maffia mindig ki fogja szedni a “védelemért” járó fizetségüket” – mondta Eric Sammons, a Crisis magazin főszerkesztője.

Néhány közösségi médiafelhasználó utalt arra, hogy a csapatnak hasonló visszahatással kell szembenéznie, mint a Bud Lightnak, amely továbbra is masszív bojkottot szenved el, miután úgy döntött, hogy a transzneműként azonosított TikTok-aktivista Dylan Mulvaney-t támogatja. 

Hasonlóképpen, míg a Dodgers jelenleg a katolikusellenes csoportot támogatja, a baseball franchise korábban tisztelte a vallást. 

A Dodgers egykori nagyszerű játékosa, Sandy Koufax, a balkezes dobó, akit 1972-ben beiktattak a Baseball Hírességek Csarnokába, híres módon nem volt hajlandó dobni a World Series 1. mérkőzésén, mert az a zsidó naptár legfontosabb szent napjára, a Jom Kippurra esett. Korábban olyan mérkőzésekről is lemondott, amelyek pészahra és Ros Hásánára estek.

És Koufax nem volt egyedül az aktív hitéletével. A legendás bemondó, Vin Scully, aki 67 éven át volt a Dodgers hangja, meggyőződéses katolikus volt. A tavaly 94 éves korában elhunyt Scully-t a Catholic News Agency munkatársa, Jonah McKeown úgy jellemezte, hogy “hívő katolikus volt, aki a hitében öröm és vigasz forrását találta, és ezt igyekezett megosztani másokkal személyes jótékonysága és emberbaráti tevékenysége révén”.

Forrás: lifesitenews.com

Legolvasottabb írások100 times!

Print Friendly, PDF & Email